Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (653)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Víc komedie, než nové čelisti a zhovadilost, která by byla zábavnou a fungující zhovadilostí, kdyby měla 70 minut, jenže nemá. Bohužel. Hrozně se tu tříští momenty zcela zjevného humoru ("musíš plavat.. musíš plavat..") s humorem nechtěným, kdy selhává herecká škála Jasona Stathama, nebo jednoduše vyjde snaha o epičnost spíš úsměvně. Ovšem první třetina filmu je skvělá, pak to ovšem jde do kopru, ale když už nic, je to alespoň technicky sakra dobré (a evidentně drahé) a má to jorkšíra, takže... ×¤× Filmový víkend ČSFD 2018 ×¤× ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(82%) Viděno v kině. První trailer mě teda skoro vůbec nezaujmul. I to vypadalo, že tam bude Stathama málo a že bude nudnej. No, opak se naštěstí stal pravdou. Jen je docela škoda, že film nebyl Rko a neměl dramatičtější finále, jinak bych asi šel do plného počtu hvězd. Čekat od toho čelisti je samozřejmě nesmysl. Snímek má zpočátku pomalejší tempo, ale to mi nepřekáželo, ještě krátký úvod se Stathamem mohl být delší a srozumitelnější, ale pak už mě to začalo víc a víc bavit. Nečekaně mě chytla atmosféra, bylo tu i dost napínavých a nepředvídatelných scén. Statham hláškoval jako o život, do jeho role se opravdu vžil bravurně. Překvapila mě i příjemná sestava herců. Vedle skvělého Stathama mi sedl i Cliff Curtis. Hudba byla taková normální. Scény se žraloky byly dobré a hlavně mě potěšilo, že nebyli v každém záběru pořádně vidět. Finále na pláže bylo takové spíš už vtipné. A zabití žraloka ke konci už totálně přestřelené. Přesto si tu nemůžu nijak výrazně stěžovat. Žádná nudná chvíle tu ani snad nenastala. Bylo to zábavné, přiměřeným způsobem vtipné, hezky natočené scény. Čekal jsem opravdu o dost méně. Palec nahoru! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný béčkový průměr. Chtělo to režiséra typu Stephena Sommerse nebo Joa Johnstona, který by z tak záměrně hloupého námětu udělal lepší podívanou. John Turtletaub to neumí.____P.S. České titulky Kateřiny Hámové jsou zase jednou hrůza. Ne, "squid" opravdu není "chobotnice", a že se někdo/něco "ponáří", to jsem četl fakt poprvé. A bylo toho víc. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Premisa je tak hloupá, že ani nemá cenu se jí příliš zabývat. Přežití obrovského predátora v relativně malém uzavřeném ekosystému po milióny let je prostě třeba vzít jako holý fakt a nad pascalovskou fyzikou se už raději vůbec nezamýšlet. Mount Everest nesmyslů jsem po těch letech sledování podobných filmových "zázraků" schopen odpustit a bez nějakých větších cavyků si užít bohapustou zábavu, ale... Žraločí film s mládežnickou přístupností, už to je samo o sobě docela průser, ale i to se dá překousnout podobně jako Megalodon velrybu, jsou-li si tvůrci této nepatřičnosti patřičně vědomi a nepouští se se žralokem do větších akcí stran ohrožování lidských životů. Vzhledem k onomu omezení je totiž všem jasné, že k ničemuž nedojde a ony scény pak působí naprosto zbytečně, zde pak přímo trapně. Ozubený velikán v klidu a se sluncem v duši proplouvající mezi vřískajícími Asiaty, aniž by prakticky jediného pozřel, a to stačilo otevřít tlamu jako plejtvák krmící se planktonem, byl opravdu tou nejtrapnější epizodou z celého filmu, byť měla býti zřejmě vrcholně napínavá, o čínsko-amerických klišovitých emocích se raději ani nezmiňuju. Od naprostého průseru Megalodona dělí jen Statham a jeho honění se za obludou, kde se místy daly najít i lehce adrenalinovější pasáže. Vratké dvě. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsem údajně laskavý a vlídný divák. Pravda tady se to tak trochu ukázalo. Jako by šlo o zdařilý remake filmu Megalodon z roku 2002. Jason Statham umí drsného tvrďáka nebo tvrdého drsňáka s velkým srdcem hrát velmi dobře. Triky a lekačky jsou povedené. Zajímavé je čínsko-americké prostředí a široký oceán. No po pravdě jsem se v kině bavil. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Coby součást marketingu posloužila i hra „Hungry shark evolution“, jež je určena pro mobilní zařízení – pro hru bylo použito logo filmu a rovněž je možné hrát i za speciálního žraloka právě z tohoto filmu. (fiLLthe3DD)
  • Píseň „You should swim, you should swim...“, kterou si Jonas (Jason Statham) zpívá, když plave vstřelit GPS k prvnímu Megalodonovi, si vždy zpívá Dory z filmu Hledá se Nemo (2003), když má strach. (PRobin)
  • V knize je zbarvení megalodonů bílé, takřka luminiscenční, avšak zpracování takovýchto digitálních efektů by bylo nejen náročné, ale i drahé, a proto se tvůrci rozhodli použít zbarvení šedé, které je shodné s odstínem žraloka bílého. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama