Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (653)

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že dejová linka nápadne pripomínala film Megalodon z r. 2002 (len tu nehľadali ropu), tak musím uznať, že ponúkla podstatne viac zaujímavých a napínavých situácií. V podstate od začiatku do konca sa tu niečo deje a divák nemá ani najmenšiu šancu skĺznuť do nudy. Samozrejme, je tu i veľa klišé situácií, ale tie sa v tých zimomravých pohľadoch na žraloka strácajú. A je tu tiež niekoľko efektných záberov, takže spokojnosť - konzumný pukanec na vypnutie mozgovej činnosti a len na zábavu a relax. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Tím výskumníkov narazí pri skúmaní oceánskeho dna na problémy a zostane uväznený pod hladinou. Na pomoc je povolaný Jonas (Jason Statham), ktorý má s podobnými akciami skúsenosti. Tentokrát ale bude nútený postaviť sa tvárou v tvár nepriatelovi, s akým sa ešte nestretol. Obrovský žralok hladá svoje nové obete a on je s pomocou svojho tímu jediný, kto má odvahu postaviť sa mu. - Tento projekt sa mi už od úplného začiatku nepozdával, takže som radšej nič nečakal. Svoju funkciu ale plní a ako príjemné letné osvieženie to plní všetky požiadavky. Viac by mi vyhovovalo, keby sa to nesie na zábavnej vlne v štýle Piranha 3D a jeho sequelu, pretože to, ako sa to tvárilo vážne, bolo miestami údesné, ale po obrovskom prekvapení, ktoré sa objaví v druhej polovici, som sa už naladil na tú vlnu, ktorú Megalodon priniesol. Žánrových fanúšikov tento projekt neuspokojí, ale zase nie je ani tak iritujúci, aby sa tá hodina a trištvrte nedala prežiť. A horor s takým obrovským rozpočtom sa velmi často tiež nevidí, takže vizuálne ide o nevšedný zážitok. + herečka z Resident Evil: The Final Chapter + herec z Fear the Walking Dead + herec z House of 1000 Corpses, Cooties a The Boy + herec z Death Note + herečka z The Loved Ones ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(82%) Viděno v kině. První trailer mě teda skoro vůbec nezaujmul. I to vypadalo, že tam bude Stathama málo a že bude nudnej. No, opak se naštěstí stal pravdou. Jen je docela škoda, že film nebyl Rko a neměl dramatičtější finále, jinak bych asi šel do plného počtu hvězd. Čekat od toho čelisti je samozřejmě nesmysl. Snímek má zpočátku pomalejší tempo, ale to mi nepřekáželo, ještě krátký úvod se Stathamem mohl být delší a srozumitelnější, ale pak už mě to začalo víc a víc bavit. Nečekaně mě chytla atmosféra, bylo tu i dost napínavých a nepředvídatelných scén. Statham hláškoval jako o život, do jeho role se opravdu vžil bravurně. Překvapila mě i příjemná sestava herců. Vedle skvělého Stathama mi sedl i Cliff Curtis. Hudba byla taková normální. Scény se žraloky byly dobré a hlavně mě potěšilo, že nebyli v každém záběru pořádně vidět. Finále na pláže bylo takové spíš už vtipné. A zabití žraloka ke konci už totálně přestřelené. Přesto si tu nemůžu nijak výrazně stěžovat. Žádná nudná chvíle tu ani snad nenastala. Bylo to zábavné, přiměřeným způsobem vtipné, hezky natočené scény. Čekal jsem opravdu o dost méně. Palec nahoru! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný béčkový průměr. Chtělo to režiséra typu Stephena Sommerse nebo Joa Johnstona, který by z tak záměrně hloupého námětu udělal lepší podívanou. John Turtletaub to neumí.____P.S. České titulky Kateřiny Hámové jsou zase jednou hrůza. Ne, "squid" opravdu není "chobotnice", a že se někdo/něco "ponáří", to jsem četl fakt poprvé. A bylo toho víc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dostal som presne to, čo som od filmu s týmto názvom, plagátmi, obsadením a nasadenom v tomto ročnom období čakal. Teda nereálnu akciu, lacno vyzerajúce monštrum, nefungujúce fóriky a ešte menej fungujúce vzťahy. Samozrejme ak bohvie prečo očakávate presný opak, tak nemá zmysel MEG vidieť. Film sa skladá z troch veľkých celkov. Základňa, snaha chytiť žraloka na otvorenom mori a pláž. Práve pláž skrývala v sebe slušný potenciál, ale ten proste nebol využitý na maximum a osobne mám dojem, že ako výplach odohrávajúci sa celý čas na pobreží s ohrozením civilného obyvateľstva by to ako béčko fungovalo lepšie. Zrejme najviac zamerané najmä na čínsky trh, podobne ako Mrakodrap, neviem či toto je zrovna najšťastnejšia štylistická cesta novým smerom. 50% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • O natočení snímku se začalo mluvit již v roce 2005 – o vývoj se měla postarat společnost New Line Cinema a rozpočet měl činit zhruba 75 milionů USD, uveden měl být o rok později a režírovat měl Jan de Bont a produkovat Guillermo del Toro. (fiLLthe3DD)
  • Názov megalodon pochádza z gréčtiny a znamená „veľký zub“. Tento názov je výstižný, lebo jeho zuby mohli byť dlhšie než 18 centimetrov. (ČSFD)
  • Natáčení započalo 13. října 2016 v Aucklandu na Novém Zélandu. Hlavní natáčení pak skončilo 11. ledna 2017. Točilo se také v Číně. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama