Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (653)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se pokouší zastavit obřího pravěkého žraloka, jenž by měl být podle vědců dávno vyhynulý, ale má se pořád k světu. A má hlad. MEG: Monstrum z hlubin je absolutní akční béčko, které dopředu táhne výborný Statham a velký rozpočet, s nímž Jon Turteltaub dělá docela divoké věci. Je tedy škoda, že tvůrci nakonec vyměkli a řádění megalodona se musí obejít bez krve. I tak jde ale pořád o vcelku zábavnou pitomost. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Víc komedie, než nové čelisti a zhovadilost, která by byla zábavnou a fungující zhovadilostí, kdyby měla 70 minut, jenže nemá. Bohužel. Hrozně se tu tříští momenty zcela zjevného humoru ("musíš plavat.. musíš plavat..") s humorem nechtěným, kdy selhává herecká škála Jasona Stathama, nebo jednoduše vyjde snaha o epičnost spíš úsměvně. Ovšem první třetina filmu je skvělá, pak to ovšem jde do kopru, ale když už nic, je to alespoň technicky sakra dobré (a evidentně drahé) a má to jorkšíra, takže... ×¤× Filmový víkend ČSFD 2018 ×¤× ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Ten film najlepšie vystihuje slovo tunel. Neverím totiž, že na tento projekt bolo vyčlenených 150 (ehm) mega. Nemá žiadnych drahých hercov, úžasne vyzerajúce kulisy a aj ten žralok vyzerá dosť na prd. Existujú dve možnosti. Buď sa do rozpočtu premietlo množstvo neúspešných pokusov túto látku natočiť alebo štúdio (ne)pekne natiahlo čínskych investorov. Výsledkom je skrz na skrz priemerný blockbuster, ktorý nevyužíva svoj potenciál ani finančné možnosti. Bojí sa byť drzý, absolútne mu chýba sebareflexia, nedokáže byť strhujúci a dosť často zaváňa nudou. John Turteltaub ani tentokrát neprekročil svoj tieň a doručil zameniteľný produkt, ktorý mohol byť v správnych rukách (kedy dostane Wolfgang Petersen ďalšiu šancu?) výbornou zábavou alebo nervydrásajúcim dobrodružstvom. Pozerať sa na to síce dá, ale ak ste očakávali od duelu Staham vs. megalodon nadupaný blockbuster, ostanete rozčarovaní. Fakt som sa na to tešil. Moja chyba.So zažmúrenými očami 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neřešil bych, jaké byly Čelisti. To byl úplně jiný level, náramně využívající iracionální hrozbu a zlověstný hudební motiv. O několik dekád později jsem nic moc nečekal, takže nakonec solidní béčko. Úsměvný nápad prehistorického prostoru pod oceánským dnem docela funguje, hlavního bouráka sužuje minulost (přežil, zatímco jiní nikoliv), takže chlastá a válí se kdesi v Thajsku. Než ho staří známí povolají do práce. Zase bude muset hluboko pod hladinu, jenže pár věcí se zvrtne a „vyhynulý“ druh žraloka se dostane i nad ni. Samozřejmě, že dva roky starý pohled (Mělčiny) na božské tělo dlouhonohé Blake Lively byl k nezaplacení, ovšem charismatický Jason Statham by utahal i mamuta. Osobitost ale jinak chybí. Není to kouzelné rybí porno (Piraňa 3D) Alexandra Ajy, nemá to aspoň tolik krve, kolik vylil Renny Harlin ve svém Útoku z hlubin. Koprodukce s Čínou je znát, což třeba v případě asijské potápěčky nevadí, ovšem jinak je to bez emocí a humoru. Režisér Jon Turteltaub prostě splnil zadání, ve kterém ovšem zoufale chyběla ostřejší/krvavější akce. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Rozhodně oba palce na horu!!! Knihu jsem nečetl tak netuším jak moc se drželi předlohy. Ale jako film, vynikající. V prvé polovině sází na napětí a postavy, což atmosféru opravdu vybudují, pak přichází akce. Jsem i rád, že to neudělali jak asi jsme všichni doufali, že žralok bude hltat lidi v desítkách, byť upoutávky to jasně naznačovali. Statham je tu fakt boží a hlášky a vtipy jsou vynikající. Nemůžu si pomoc, pro mě rozhodně nejlepší film roku a žralocích ten nejlepší. Jo tím myslím lepší jak Čelisti. Jen se z nich všichni neposerte, pro mě je stejně nejlepší díl Čelistí právě třetí díl. Meg vede!!! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Jason Statham má vo filme hodinky IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition “50 Years Aquatimer”, ktoré majú hodnotu 46,800 amerických dolárov. (andykanadan)
  • Režisér Jon Turteltaub a herec Jason Statham vyjadrili svoje sklamanie z finálnej verzie filmu. Obaja chceli, aby film obsahoval gore a veľa krvi, ich požiadavky však nemohli byť splnené, keďže štúdio Warner Bros. chcelo film s ratingom PG-13. (drake31)
  • Píseň „You should swim, you should swim...“, kterou si Jonas (Jason Statham) zpívá, když plave vstřelit GPS k prvnímu Megalodonovi, si vždy zpívá Dory z filmu Hledá se Nemo (2003), když má strach. (PRobin)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama