Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (653)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čelisti a 47 metrů. Dva filmy, které je lepší před tímto nevidět, aby se člověk dočkal něčeho nového. I když je pravda, že onen žralok je mnohonásobně větší a i Jason Statham pořádně propotí neoprén, aby Mega porazil. Nicméně, co je tedy potřeba vědět. Film je koprodukován Čínou, takže mongolidních tváří se tu člověk dočká v míře vrchovaté, ačkoliv marketing to táhne logicky hlavně přes Stathama, který je tu naštěstí dost, stejně jako Megalodon, na kterého bylo dostatek peněz, takže si ho prohlédneme také často. A dál je to přesně takové středně seriózní béčko, které nabízí přesně to, co slibovalo v trailerech a nikdo v tomto směru asi nemůže odejít úplně zklamaný, ačkoliv na mě bylo té vaty možná až příliš moc a místy jsem se nudil. Kino asi není nutné, doma na blůčku to bude taky příjemné pokoukání. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V rámci animal horroru mám filmy so žralokmi umiestnené určite v prvej trojke. No a v rámci filmových akčných hrdinov je herec Jason Statham u mňa tiež na popredných pozíciách. Takže je pochopiteľné, že snímok o obrovskom prehistorickom megalodonovi, v ktorom hlavnú úlohu stvárnil Jason Statham, som si s radosťou pozrel. Titul "Meg : Monštrum z hlbín" (The Meg) zrežíroval v roku 2018 pomerne skúsený americký filmár Jon Turteltaub. Podarilo sa mu z tohto mnoho krát sfilmovaného námetu vydolovať celkom obstojný mainstreamový béčkový akčný shark horror. Podmorský duel Statham versus Megalodon som si užil. Ušlo to, bolo to fajn. Kto však bude očakávať nové "Čeľuste" (Jaws), zostane sklamaný. No kto si chce len pozrieť nenáročný, oddychový, dosť dobre natočený žraločí biják, nech bez obáv siahne po tomto filme. *** ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jedině Jason Statham si to prostě může rovnou na férovku rozdat s dvacetimetrovým žralokem a vyhrát. Ultimátní a úderné béčko které cílí hlavně na Asijský trh a já mu to ani nemám moc za zlé. Film se nebere vážně a střídá žánry dobrodružnýho thrilleru s komedií aby evidentně natvrdlý příběh odlehčil, na druhou stránku to je paradoxně věc, která mi vadila asi nejvíc. Vynechal bych naprosto otravnou postavu ukecaného černocha, vynechal bych postavu bývalé manželky protože představa že někdo jde proti žralokovi s bývalou manželkou a u utoho navíc vzniká nový vztah s jinou buchtou je totálně mino i na tenhle mega splácaný multižánr nesmyslů. Mám rád žraločí filmy, mám rád monster filmy a kdyby byl film víc thriller než komedie, možná bych se i víc bavil, na druhou stránku by asi film nevydělal takový ranec. Čekal jsem od toho jednoduchou zábavu a taky jsem jí více či méně dostal a třeba takový začátek, kdy se jen hledá dno příkopu a připravuje záchranná mise je skvělý, jakmile přijde na řadu humor už to jde z kopce a konec je parodie. I tak bych pokračování asi uvítal, do kina ovšem ani tentokrát ne é. 60%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný béčkový průměr. Chtělo to režiséra typu Stephena Sommerse nebo Joa Johnstona, který by z tak záměrně hloupého námětu udělal lepší podívanou. John Turtletaub to neumí.____P.S. České titulky Kateřiny Hámové jsou zase jednou hrůza. Ne, "squid" opravdu není "chobotnice", a že se někdo/něco "ponáří", to jsem četl fakt poprvé. A bylo toho víc. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film MEG: Monstrum z hlubin (2018) je v porovnání s knihou Teror pochází z hlubin, kterou napsal Steve Alten čistokrevný výplach. Snímek nesahá knize ani po kotníky a jediný důvod proč tenhle kousek vidět je pravěký žralok megalodon. Vithaya Pansringarm si v další malé roli zahrál thajského lodního kapitána, který říká Stathamovi (Jonas Taylor), že moc pije. HODNOCENÍ 50% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Jason Statham má vo filme hodinky IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition “50 Years Aquatimer”, ktoré majú hodnotu 46,800 amerických dolárov. (andykanadan)
  • O natočení snímku se začalo mluvit již v roce 2005 – o vývoj se měla postarat společnost New Line Cinema a rozpočet měl činit zhruba 75 milionů USD, uveden měl být o rok později a režírovat měl Jan de Bont a produkovat Guillermo del Toro. (fiLLthe3DD)
  • Názov megalodon pochádza z gréčtiny a znamená „veľký zub“. Tento názov je výstižný, lebo jeho zuby mohli byť dlhšie než 18 centimetrov. (ČSFD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama