Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo si to za sviňu, že kradneš peniaze z výpalného?“ John Landis (CESTA DO AMERIKY) si inteligentne vystačiac s jedným parádne zariadeným domom a priľahlou uličkou. Snímka pôsobí divadelným dojmom. Možno preto, že vznikla podľa divadelnej hry. Ústrednou postavou je mafián (skvelý Stallone), ktorý umierajúcemu otcovi (boxer Kirk Douglas) sľúbi „návrat k hodnotám“ a tak sa chce stať dôstojným bankárom. Zo svojich zabijakov urobí komorníkov, nadáva im, ak ho oslovujú „boss“ a zakazuje im nosiť zbrane. Lenže neustále je pod dohľadom FBI (ktoré verí, že je to len čudná hra, ktorou maskuje svoje krvavé zločiny) a navyše ho čaká vyčerpávajúci deň. Pokladník sa mu práve priznal k láske k jeho dospievajúcej dcére (a že ho okradol, ale to je vedľajšie), dvojica krajčírov chce dať výpoveď (lebo už je slávna - ich oblek je na titulnej strane, prederavený pár guľkami, ale to neprekáža, skôr naopak) a v najbližších 24 hodinách toho bude oveľa viac. Oskar je improvizačným dojmom pôsobiaca konverzačná komédia o tom, že niektoré veci sú rovnaké v roku 1934, ako v roku 2009. Extra rozkošný je Chazz Palminteri, ustavične odkiaľsi ťahajúci nové a nové búchačky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

..Oscar v prevedení S.Stalloneho porovnávať s L.de Funesom je jako porovnávať trabant s mercedesom.Tentokrát je za trabant S.Stallone a to je tiež môj obľúbený herec......Sly dal si si ozaj vysokú latku.Iste Ťa poteší,že len z úcty k Tvojim kvalitám nedám jednu hviezdu....no nerozhnevám si to predsa s akčným hrdinom :))))))) ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Asi po polovičke filmu som si uvedomil, že sa to dejovo ponáša na film Oscar s Funesom, ktorý som videl pred niekoľkými rokmi. Moc dobre som si nepamätal ako sa to skončilo, alebo vôbec ako to prebiehalo, tak som si film so Stallonem vychutnával. Nič to nemení na to, aj keď je to remake, že film je výborný a za 5*. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

No film teda nič moc. Raz dávno som si zapol televízor a videl som Sylvestra v kostýme z 30.tych rokov a po pár sekundách som zistil, že je to dokonca gangsterka. Nadšenie opadlo, keď som zistil, že je to komédia a že nie veľmi vydarená. Stále nechápem prečo sa ten Sylvester Stallone tak veľmi snažil presadiť v tých komédiách, keď mu to vôbec, ale vôbec nešlo. Fakt tomu nerozumiem. Nieje to ale zase jeho vina, že mu to nešlo. Lepšie napísaná postava by pomohla vždy. Inak ho mám celkom rád, ale ako akčného herca a nie toto tu. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Americký remake dnes již klasické komedie, kterou svého času proslavil Louis de Funes. Dokud jsem neviděl americký snímek, myslel jsem si, že tuto roli nedokáže zahrát nikdo lépe než Funes. Mýlil jsem se. Sylvester Stallone se mu po každé stránce vyrovná. Jeho póza decentního gangstera, který umírajícímu otci slíbil, že opustí dráhu gangstera je možná vtipnější, než cholerické projevy Funesa. Děj filmu zasazený do USA 20-tych let minulého století a skvělé herecké výkony poskytují zábavu, která se hned tak nevidí. Někomu se to bude zdát mnoho, ale neváhám dát 5. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Anthony řekne Angelovi, že jeho dceru potkal v Clubu 33. Club 33 je ve skutečnosti pětihvězdičková restaurace v Disneyworldu a je přístupná pouze členům. Jejich počet je omezen na 487. (The_God)
  • Malou roli si ve filmu zahrál scenárista Jim Mulholland, a to postavu Oscara, podle které je film pojmenován. Tato postava se však ve filmu objeví až v předposlední minutě na 25 vteřin (Zix.)

Reklama

Reklama