Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Niles 

všechny recenze uživatele

„Hovoríte po anglicky? Áno, študoval som na Harvarde.“ – pri tomto rozhovore som sa úprimne zasmial, aj keď to asi nebolo jeho zámerom. Bolo pekné a nezvyčajné vidieť Slovensko v hollywoodskom filme, Ľuba Pauloviča ako strieľa na Georgea Clooneyho. Občas to má dokonca solídne akčné pasáže, na ktoré sa dá pozerať. Inak to je len rutinné naháňanie teroristu (s neschopnými policajtmi a ešte neschopnejším teroristom) a so všetkými klišé, aké si len v tomto žánri dokážete predstaviť. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

'Peacemaker' má naozaj čo ponúknuť. Scenár a jeho hlavná zápletka toho veľa nepovedia, no samotné spracovanie spod režisérskeho dohľadu Mimi Leder (a vôbec nie zženštelé) je naozaj kvalitné. Niekoľko slušných nápadov, autonaháňačka na viedenskom námestí a drobné malé vychytávky, nad ktorými inokedy krútim hlavov boli na dobrej úrovni. Aj nápad šupnúť sem viac záporákov a viac menších, no efektnejších zvratových bodov. Ale Nicole už v ubehanom akčňáku asi vidieť nechcem, nohy má do 'x' a pri behu vyzerá ako sliepka. 75%. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Zlatý devadesátý - padouchům ještě chybí turbany, mají pořádně ostrý "r" a pocházejí z Uralu. Amíci bezúhonně střílí a likvidují po celém světě (to vlastně platí stále :-) a ve finále zachrání přinejmenším Ameriku ale spíš celý svět. Clooney je fajn, Nicol to sluší a škatulka solidního oldschool thrilleru je vyplněna. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(+) Clooney a Kidman před čtrnácti lety, (-) Zase ti zlí Rusáci, (-) V některých scénách nevhodně nepasující Zimmerova hudba (nebyla špatná, vůbec, jenom mi neseděla k tomuhle filmu, spíš k nějakému hernímu dílu Rainbow Six). (~) Nic zvláštního ani na tu dobu, dnes by to už byl drtivý propadák. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto vydareného akčného thrilleru ma stále chytá nostalgia na skvelé roky 90. Hlavne preto, že sa z časti natáčal aj u nás. Pre obyčajného slovenského občana, je to terno ako hrom. A ešte ku tomu prvá produkcia vtedy novozaloženej filmovej spoločnosti Dreamworks. Povinnosť pre Slováka - diváka. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Malé osobní letadlo je typ Utva-75. Jedná se o kompaktní dolnoplošník s pístovým motorem vyráběný srbskou společností UTVA od roku 1976. Používá se především jako vojenský základní cvičný a sportovní letoun. Tento konkrétní filmový letoun s imatrikulací „Z3-DCF“ létal ještě v roce 2022 a byl v držení soukromníka v Makedonii. (sator)
  • Vlak, do něhož jsou ve filmu nakládány bedny s jaderními hlavicemi, táhne československá parní lokomotiva značky Škoda s rozchodem kol 1435 mm. Je však na ruské trati s rozchodem koleje 1524 mm. Scéna musela být proto natočena na vlečce v Malackách. (hippyman)
  • Ruské nákladní vozy pocházejí z jugoslávské a později slovinské automobilky TAM, jedná se o modely z let 1960–1990. Továrna automobilů Maribor existuje od roku 1947. Ve filmu lze spatřit i českou Tatru 815, Škodu 105 a ruské vozy UAZ 31514 a 469. (sator)

Reklama

Reklama