Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tak zase rusákům ukradli atomovku... a zas hrdinní amíci, zachránili svět. Scénář byl jen průměr a nešlo z něj vymáčknout něco navíc. Celkem solidní akční nářez, který zaujme několika neokoukanými scénami. Lehce podprůměrný akční film s docela dobrým Clooneym a docela špatnou i když hezkou Nicole... Docela jsem se u filmu bavil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Generál Alexandr Kodorov nejezdí s transportem jaderných hlavic. To je jak Ivana Trumpová v metru." Tahle celosvětová honička za jadernejma hlavicema sice logiku moc nepotkala, ale mně rozhodně připadá zábavná. Vědátorka Kellyová a drsňák Devou totiž zachraňujou demokracii tak odhodlaně, že jsem jim skoro i fandil. Ve skutečnosti jsem ovšem na straně jakýhokoli občana bývalý Jugoslávie, kterej donese hromadu plutonia do domu Balkánský řeznice jako poděkování za její humanitární bombardování. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když svěříte akční film ženě, převážně televizní režisérce, tak také musíte počítat s tím, že film nestrhne tak, jak by měl. A to Mimi Leder režírovala ještě poměrně zdatně. Scénář byl jen průměr a nešlo z něj vymáčknout něco navíc. Když se do hlavních rolích angažují George Clooney a Nicole Kidman, nemusí to vždy stoprocentně vyjít. Něco se na filmu podařilo a něco už méně. Vadilo mně, že vážně míněný film velmi často působil jako parodie na špionážní filmy. To byl asi nejrušivější element, ale stejně bych s hodnocením zůstal u méně záživného průměru. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto vydareného akčného thrilleru ma stále chytá nostalgia na skvelé roky 90. Hlavne preto, že sa z časti natáčal aj u nás. Pre obyčajného slovenského občana, je to terno ako hrom. A ešte ku tomu prvá produkcia vtedy novozaloženej filmovej spoločnosti Dreamworks. Povinnosť pre Slováka - diváka. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Zlatý devadesátý - padouchům ještě chybí turbany, mají pořádně ostrý "r" a pocházejí z Uralu. Amíci bezúhonně střílí a likvidují po celém světě (to vlastně platí stále :-) a ve finále zachrání přinejmenším Ameriku ale spíš celý svět. Clooney je fajn, Nicol to sluší a škatulka solidního oldschool thrilleru je vyplněna. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Z bratislavskej Univerzitnej knižnice sa stala Stadtbibliothek a nemecké nápisy ozdobili aj budovy na Hlavnom námestí Bratislavy. Točilo sa tiež pred Slovenským národným divadlom, kde Clooney bez ľútosti dorazil zločincov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Ruští vojáci ve vlaku jsou ozbrojeni československými útočnými puškami Vzor 58. (Saccard)

Reklama

Reklama