Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rok 1965 byl pro světovou kinematografii naproto zásadní. Sergio Leone totiž rok po svém "zastřelovacím" westernovém debutu přihodil dalších pár dolarů navíc a odstartoval tím svou dlouhou řadu "nadfilmů". Ano, je to sice ve stínu následujících dvou snímků, ale i tak jde o počin jednoduše dokonalý. I Ennio je na svém tvůrčím vrcholu a to co jeho hudba dokáže udělat s již tak perfektní scénou je naprosto nepopsatelné. Kupříkladu takový "hodinkový" duel v rozbořeném kostele... Navíc se krom obyčejně dobře povedlo obsazení. O hlavním duu se netřeba zmiňovat, ale opomíjet fenomenálního Gian Mariu Volantého v roli El India by byl hřích. Jeden z TĚCH snímků co se prostě musí vidět. Adios. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Morriconeho z hlavy těžko vyhnatelná melodie kapesních hodinek (La resa dei conti), ikonické kamerové záběry, 27 tisíc dolarů v mrtvolách a Gian Maria Volonté, jenž si jako ukázkový psychopat El Indio ukradl minimálně jednu třetinu filmu pro sebe. Leoneho "Al dente" western se rozjíždí pozvolna, aby vás nakonec mazáckým závěrem vcucl jak Makarón špagetku. Pan Mistr zkrátka uměl.. „Any trouble, boy? - No, old man. Thought I was havin´ trouble with my adding. It´s all right now..“ ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sergio Leone holt westerny uměl jako málokdo. A když vsadil na Clinta Eastwooda a Lee Van Cleefa, tak to zkrátka muselo fungovat. Ti dva jsou pro role drsných pistolníků jako stvoření a je pravdou, že druhý jmenovaný zde možná lehce mistra Clinta převyšuje. Je vidět, jak Sergio Leone postupně získává cit pro tento žánr a vše postupně směřuje k jeho vrcholným a těžko překonatelným snímkům - Hodný, zlý a ošklivý a Tenkrát na Západě. Samotný příběh Pro pár dolarů navíc mi nepřijde tak skvělý, jako je tomu v jeho nejlepších a nejznámějších počinech, avšak mnohé scény a zejména pak fenomenální hudba skladatelského velmistra filmových melodií Ennia Morriconeho posouvá všechny záběry a tím pádem celý snímek do skvostných výšin. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je ultimatívny drsňák a jeho pakt s druhým bounty hunterom Lee Van Cleefom tvorí skvelú premisu filmu. For a few dollars more je zhruba na rovnakej úrovni ako jednotka, príbeh je však prehľadnejší a lepšie vyrozprávaný, naopak úvod a záver jednotky boli epickejšie. Ale tá hudba je stále geniálna! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Sergio Leone zůstává zručností na úrovní prvního dílu, avšak piluje scénář, což už mi k maximální spokojenosti stačí měrou vrchovatou. Vytkl bych mu jen naprosto matoucí obsazení Giana Marii Volontého do role hlavního záporáka India, protože záporáka Ramose hrál i v díle prvním, takže kdo by si dával trilogii po sobě, bude asi zmaten, jako jsem byl já. Jinak bez debat plnej. 90% ()

Galerie (191)

Zajímavosti (46)

  • V závěrečné scéně, kdy Monco (Clint Eastwood) nahází mrtvoly banditů na vůz, je vidět, že visí na hraně zadní otevřené korby tak, že při rychlejší jízdě by minimálně tři z nich spadly. Když se rozjede a následně zastaví, aby ze stromu sebral vaky s penězi, je v dalším zadním záběru jasně vidět, že „mrtvoly“ jsou přeskládané a již nevyčuhují ven z vozu. (TomKey)
  • Leone do roly plukovníka Douglasa chcel najprv Leeho Marvina, no ten sa mu ospravedlnil, lebo už prijal ponuku pre film Dievča zo Západu (1965), nakoniec za rolu v tomto filme získal Oscara. Leone si v lietadle cestou z Ríma do Hollywoodu prelistoval katalóg so všetkými americkými hercami až narazil na preň zaujímavú tvár. Patrila hercovi Lee Van Cleefovi. Leone si spomenul, že ho videl vo filme Na pravé poludnie (1952). Po prílete sa ho snažil za každú cenu zohnať, no nedarilo sa a zohnal aspoň bývalého hercovho agenta, ktorý mu zvestoval, že Van Cleef prežíva ťažké obdobie. Pri autohavárii si vážne poškodil jabĺčko v kolene a nebol schopný ďalej natáčať. Dal sa na maliarstvo, ktoré mu však nevynášalo podľa predstáv. Leoneho to neodbilo a chcel mu dať druhú šancu. Zopár hodín pred spiatočným letom ho vyhľadal v jeho hoteli. Okamžite s ním podpísal zmluvu na 15 tisíc dolárov, vzal ho do lietadla kde si počas letu prečítal scenár. Na poludnie pristáli v Ríme, okolo 13.00 už boli v štúdiách Cinecittà a o 14.15 sa nakrúcala prvá scéna. (Biopler)
  • Do finální verze filmu se některé záběry nedostaly, vystřižena byla scéna Manca (Clint Eastwood) s recepční v posteli. (Monco)

Reklama

Reklama