Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (570)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sergio Leone holt westerny uměl jako málokdo. A když vsadil na Clinta Eastwooda a Lee Van Cleefa, tak to zkrátka muselo fungovat. Ti dva jsou pro role drsných pistolníků jako stvoření a je pravdou, že druhý jmenovaný zde možná lehce mistra Clinta převyšuje. Je vidět, jak Sergio Leone postupně získává cit pro tento žánr a vše postupně směřuje k jeho vrcholným a těžko překonatelným snímkům - Hodný, zlý a ošklivý a Tenkrát na Západě. Samotný příběh Pro pár dolarů navíc mi nepřijde tak skvělý, jako je tomu v jeho nejlepších a nejznámějších počinech, avšak mnohé scény a zejména pak fenomenální hudba skladatelského velmistra filmových melodií Ennia Morriconeho posouvá všechny záběry a tím pádem celý snímek do skvostných výšin. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Where life had no value, death, sometimes, had its price. That is why the bounty killers appeared." Po velkém úspěchu "Pro hrst dolarů" si S. Leone získal oprávěnou důvěru producentů, kteří mu věnovali dostatečně velké finanční prostředky k tomu, aby se v prvním pokračování dolarové trilogie mohl pořádně předvést a uplatnit svůj mimořádný vizuální talent v celém jeho rozsahu. Leone nabízenou příležitost pochopitelně využil beze zbytku. "Pro pár dolarů navíc" svou rozmáchlostí a jistou režií, která uchvacuje jak v detailech, tak v panoramatických záběrech, zdaleka překonává úvodní část volné trilogie, a kvalitativně vzestupnou tendencí všech složek filmu - Morriconeho hudbu nevyjímaje - předznamenává vrchol celé série, jímž je snímek "Hodný, zlý a ošklivý". Vedle bezchybných Eastwooda a Van Cleefa, mi to podobně jako v případě mého komentáře k "Pro hrst dolarů" nedá a zmíním zde opět skvělého G. M. Volontého, jenž v postavě učebnicově vyšinutého (jakoby pod neustálým vlivem omamných látek jednajícího) šéfa lupičské bandy podává excelentní výkon. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Sergio Leone měl obrovský dar. Už po pár minutách obvyklého ticha mu zobu z ruky a jen se tetelím, aby se cesty obou pistolníků konečně zkřížily. A když k tomu dojde a motivace postav začnou přilévat olej do ohně, musím šokovaně uznat, že jestli se nějaký režisérův epos svými kvalitami přibližuje legendárnímu Tenkrát na západě, jsou to právě tyhle dolary navíc. Symbióza obrazu s Enniovou hudbou ještě úplné dokonalosti nedosahuje, ale má k ní zatraceně blízko. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V druhej casti pribudli hned dvaja slavni herci navyse - Lee Van Cleef, ktory je rovnako dobry a rychly pistolnik, ako aj Eastwood, takze sa mi vynarali hned 2 otazky, ci bude bojovat proti Eastwoodovi a ci ma sancu Clint zvitazit. Ale nakoniec sa to vsetko ubralo inym smerom, mne sympatickejsim, ze sa obaja radsej spoja proti zlocincovi menom El India a jeho bande, ktori chcu vykradnut banku. A v tej bande je aj druhy slavny herec Klaus Kinski, ktoreho nebezpecny pohlad som si vychutnal potom, ako si Lee Van Cleef dovolil na jeho obleku zapalit zapalku :-) Z mojho pohladu je druha cast lepsia ako jednotka, dnes som uz zvedavy len na tretiu udajne najlepsiu cast. Sergio Leone je proste majstrom westernov... 17.12.2008 ____ Clint Eastwood - (Monco) +++ Lee Van Cleef - (Douglas Mortimer) +++ Gian Maria Volontè - (El Indio) +++ Klaus Kinski +++ Maria Krupp - (Mary) +++ Luigi Pastilli - (Groggy) +++ Hudba: Ennio Morricone +++ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Morriconeho z hlavy těžko vyhnatelná melodie kapesních hodinek (La resa dei conti), ikonické kamerové záběry, 27 tisíc dolarů v mrtvolách a Gian Maria Volonté, jenž si jako ukázkový psychopat El Indio ukradl minimálně jednu třetinu filmu pro sebe. Leoneho "Al dente" western se rozjíždí pozvolna, aby vás nakonec mazáckým závěrem vcucl jak Makarón špagetku. Pan Mistr zkrátka uměl.. „Any trouble, boy? - No, old man. Thought I was havin´ trouble with my adding. It´s all right now..“ ()

Galerie (191)

Zajímavosti (43)

  • Natáčení probíhalo opět převážně ve Španělsku. Pro interiéry bylo vybráno římské studio Cinecittà. (Terva)
  • Ačkoli se Eastwoodovo pončo během "dolarové trilogie" nikdy nepralo, muselo se spravit oněch sedm děr po Ramonových kulkách z "prvního dílu". V tomto filmu je pončo nošeno obráceně a v některých scénách jsou stopy po kulkách (nyní za pravým ramenem) jasně patrné. (džanik)

Reklama

Reklama