Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

H34D 

všechny recenze uživatele

Dost možná třetí nejlepší western (snad nemusím ani jmenovat první dva), Clint Eastwood je drsný, ale přesto sympatický chlapák a třebaže "kloboukový" zápas s Lee Van Cleefem prohrál, u mě je pořád jednička divokého západu. Pro pár dolarů navíc je zajímavý příběh o dvou lovcích lidí, kteří si zprvu tak trochu překáží, ale nakonec se spojí a na to všichni bandité krutě doplatí, Sergio Leone režíruje výborně a závěr je tradičně skvélý napínak, pro milovníky westernů není co rešit, já tento žánr příliš nevyhledávám a tak jsem se trochu nudil. 8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na vás, pánové, je vypsaná taková odměna, že mě napadlo se k vám připojit při vaší další loupeži. A pak vás předat spravedlnosti." Pěkná střílečka. Na Leoneho zvyklosti poměrně svižná, přesto stále atmosferická a ani na chvíli nenudící. Prostě Monco a Mortimer proti 14 pistolníkům. To zní férově a vyrovnaně. Nicméně férový to moc není, o podrazy není nouze a střelba do klobouků je hrozně zábavná. Stejně tak i zapalování sirky o hrb padoucha. Oba lovci lidí jsou prostě sympaťáci a mě určitě nebude vadit, když se spolu ještě někdy potkáme. Třeba na pohřbu El India. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než první díl této volné trilogie Pro hrst dolarů aneb špagety bez kečupu. Tentokrát se Clintu Eastwoodovi dostalo společníka, se kterým se setká v poslední části Hodný, zlý a ošklivý. Film je oproti prvnímu značně dynamičtější, scénář ještě propracovanější. Měl bych jen jednu výtku. Na to, že se jedná o tzv. spaghetti western, šetřili tvůrci kečupem. Když někdo dostane tři rány z bezprostřední blízkosti, měla by se asi objevit nějaká ta krev. Tady jen herec předvede teatrální gesto, rozhodí rukama a je mrtvý. Ale to nemůže dojem z báječného westernu zkazit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Trocha slabšie ako Dobrý, zlý a škaredý (1966), ale stále čo sa westernov týka jasný nadpriemer. V tomto prípade musia dvaja lovci ľudí spojiť sily aby dolapili obávaného banditu. Clint Eastwood bol vynikajúci, ale podobne ako v už zmienenom Dobrom, Zlom... ma viac zaujal Lee Van Cleef. Film určite odporúčam, pekný dobrodružný a napínavý príbeh, plný slnka, potu, špinavých košieľ a drsných tvárí s prstom na spúšti. 85/100 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sergio Leone holt westerny uměl jako málokdo. A když vsadil na Clinta Eastwooda a Lee Van Cleefa, tak to zkrátka muselo fungovat. Ti dva jsou pro role drsných pistolníků jako stvoření a je pravdou, že druhý jmenovaný zde možná lehce mistra Clinta převyšuje. Je vidět, jak Sergio Leone postupně získává cit pro tento žánr a vše postupně směřuje k jeho vrcholným a těžko překonatelným snímkům - Hodný, zlý a ošklivý a Tenkrát na Západě. Samotný příběh Pro pár dolarů navíc mi nepřijde tak skvělý, jako je tomu v jeho nejlepších a nejznámějších počinech, avšak mnohé scény a zejména pak fenomenální hudba skladatelského velmistra filmových melodií Ennia Morriconeho posouvá všechny záběry a tím pádem celý snímek do skvostných výšin. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (43)

  • Sergio Leone tímto filmem zbořil mnohá hollywoodská tabu stále panující v 60. letech. Neudělal to ovšem vědomě; prostě o nich neměl tušení. Mimo jiné šlo o zobrazení střelce i jeho oběti v jednom záběru, zastřelení koně, znásilnění či pokuřování marihuany jednou z hlavních postav. (DaViD´82)
  • Do finální verze filmu se některé záběry nedostaly, vystřižena byla scéna Manca (Clint Eastwood) s recepční v posteli. (Monco)
  • Muž beze jména (Clint Eastwood) si sám říkal Manco. V italštině tento výraz znamená "jednoruký", což se perfektně shoduje s jeho zvykem vše dělat levačkou (pít, bít se...), zatímco pravou ruku má stále na zbrani pod svým pončem. (c.tucker)

Reklama

Reklama