Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Španělsko Los tres mosqueteros (Los diamantes de la reina) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Adaptace slavného románu Alexandra Dumase natočená v rozsáhlé koprodukci. Oč by bylo chudší dětství každého z nás, kdyby nepoznal věrné přátele na život a na smrt Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana. Neustále bude Alexander Dumas udílet lekci všem, kdo chtějí psát dobrodružnou literaturu či bavit celou rodinu. Tři mušketýři vyprávějí příběh o odvaze, cti, přátelství, věrné lásce, ale zároveň o zradě, intrikách a podlosti. A tak se nám vždy znovu a znovu zatají dech, když mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan, vybaven několika tolary, mečem, matčiným balzámem na rány a otcovým dopisem pro pana de Tréville, starého přítele rodiny, potká na jedné ze svých zastávek Rocheforta a v okénku zahlédne krásnou tvář Milady de Winter. Příběh začíná a my víme, že se máme nač těšit! Filmová verze z roku 1973 v režii Richarda Lestera nazírá příběh Tří mušketýrů s lehkým odstupem, který mnohé pobavil a některé pobouřil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Filmařsky řemeslně určitě nejzdařilejší adaptace slavné předlohy, naplněná dobrodružtvím, akcí a romantikou i lehkou nadsázkou a humorem ve vzácně vyrovnaném poměru, přesto však paradoxně díky svému modernímu pojetí poněkud postrádající onu atmosféru Borderierova filmu z roku 1961, který dle mého ze všech filmových zpracování Dumasova románu vystihl jeho poetiku příběhu z doby Ludvíka XIII. nejvíce. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsazení, zejména Faye Dunaway v roli Milady, ale Michael York mi nikdy neseděl v roli d’Artagnana. Možná i proto, že ho budu vždy srovnávat s asi nejlepší verzi Tří mušketýrů s Gérardem Barrayem v hlavní roli. Každopádně, zřejmě je to nějaké prokletí amerických režisérů, kdy ho ani tak nezajímá předloha a historické souvislosti, ale jde především o kostýmy, pompéznost a akční scény za každou cenu. Takové podbízení se mi prostě nelíbí. Myslím, že 2* stačí. ()

Reklama

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Sice nedávám plné hodnocení, ale zřejmě se opravdu jedná o nejlepší zpracování Dumasova románu. Jen s tím humorem to pan Lester občas až přeháněl a ten nejlepší vtip (tedy obsazení Michaela Yorka do role d´Artagnana) jsem příliš nepochopil. Ale jiné výtky nemám, film je velmi svižný a přílišné "vylepšování" mušketýrského příběhu se naštěstí nekoná. Ostatní herci jsou vybraní skvěle a typově se na své role hodí - snad nakonec úplně nejvíc Faye Dunaway. Z hlediska hereckého výkonu musím jednoznačně nejvíc pochválit Charltona Hestona, který ztvárnil kardinála Richelieu vskutku působivě. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tuhle verzi Mušketýrů sem měl dycky nejrači, aspoň teda když sem byl malej. S odstupem času (dneska) sem zjistil, že se mi tato verze jednoho z nejslavnějších románů poměrně vzdálila. Největší problém mám s humornými vsuvkami, které mi bohužel, takle po letech, vtipný vůbec nepřijdou. Tenhle laciný druh humoru je mi v podstatě uplně cizí. Co se týče akčních scén, tak i tam mám menší problém, páč i do nich rejža rve ty "vtipný" pasáže a to mě celkem ubíjí. Jinak příběh je to klasický, dobrodružný a konec konců i ta láska se tady objeví. Herci mi celkem sympatičtí jsou, Konstance je skutečná kočka a kardinál "Rešelijé" a milejdy "de Vinter" jsou parádní záporáci, o tom žádná. No, ale jak říkám, kdyby se rejža odpoutal od těch džouků, tak bych si to teď užil mnohem víc... ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Notoricky známý příběh A.Dumase se již dočkal bezpočtu filmových adaptací. U mě osobně se asi největší přízně těší právě tohle zpracování s M.Yorkem v hl.roli D'Artagnana. Co do míry romantičnosti zastoupené ve vyprávění (která se u takové klasiky jakou jsou Tři mušketýři nejen nabízí, ale je považována takřka za nutnost) se sice španělská (nejradší bych napsal mezinárodní) produkce, dle mého skromného názoru, nemůže rovnat francouzskému zpracování z roku 1961, ale co ztrácí na poli romantickém, zase lehce dohání skutečně nebývalou mírou zábavnosti a komiky. K úplné divácké spokojenosti také napomáhá rozsáhlý, exklusivní herecký ansábl. Především mě vždy nadchnou O.Reed jako Athos (škoda, že se ve filmu vyskytuje spíše sporadicky) a sexuální idol let sedmdesátých R.Welch. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Představitel bídáka Rocheforta Christopher Lee, který měl se šermířskými scénami tak bohaté zkušenosti, že byl díky tomu i zapsán do Guinnessovy knihy rekordů, později při své návštěvě MFF Karlovy Vary vzpomínal na scénu souboje s Oliverem Reedem (Athos): "Oliver býval často... indisponován. A bojovali jsme skutečnými zbraněmi, tím byste bez větších problémů mohl někoho zabít. Když točíte takový šerm, provádíte natrénovaný sled pohybů a úderů, které mají svá příslušná pojmenování. Tři, dva, tři, jeden, čtyři... a najednou vidím, jak mi jde Oliver plnou silou shora po hlavě. Odrazil jsem to a vykřikl 'stop'! Reed se podivil, co že je prý špatně, tak jsem se ho zeptal: 'Olivere, kdo tě učil šermovat?' - 'No přece ty...' - "Tak na to nezapomeň!'" (NIRO)
  • Při šermovačce v prádelně vidíme při záběru blonďatého kluka, který má náhle v dalším záběru na hlavě klobouk. (Vercinix)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama