Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Nechci sahat Davidu Longherymu na jeho tvůrčí inspiraci, nechci mu vlastně sahat vůbec na nic, jen mu zapíchnout kord hluboko do zadnice, aby neprznil Dumasovo dílo. Kdo si myslí, že tady mávám něčím jiným než kordem, tak si domýšlí špatně a je sprostý...:-).Prostě spíš taková akční pohádka u které se projevuje absolutní neúcta k předloze. V době, kdy se čte méně a méně si nemyslím, že to je dobře, nebo se má pozměnit název. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Síce som sa nenudil, ale moc ma to neoslovilo. Herecké obsadenie skoro brilantné (Sheen, Sutherland, Platt, Wincott, Curry), len ten Robin O'Donnell mi tam moc nesadol. V rámci humoru a akcie mi to neprišlo správne vyvážené. Ako celok je to ale celkom fajn mušketierovka, ale radšej mám Muža zo železnou maskou. Plus pár percent navrch dávam za skvelú hudbu Kamena. 70% - 3* ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Disneyho štúdio sa chopilo tohto projektu v domnení, dať mu švih a energiu, ktorou sa mohol pochváliť Costnerov ROBIN HOOD. Lenže to by však nemohlo byť štúdio Disney. Miestami je to veľmi malinovkové a detské, teda štýl, ktorý tomuto príbehu rozhodne nepristane. Aspoň tí herci sú dobre obsadení. Z moderných verzií odporúčam radšej snímok MUŠKETIER z roku 2001. ()

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější verze Tří mušketýrů. Úplně se nedrží předlohy, vystupují tam i zbytečně přidané postavy, které mi vadí - hloupý bratr dívky svedené D'Artagnanem, samuraj ve službách Milady. Naproti tomu mi nevadí vypuštění motivu královniných přívěsků, protože jsem dosud nepochopil, proč vlastně potřebuje Richelieu prokázat její nevěru. V téhle verzi Richelieu usiluje rovnou o trůn a jsem asi kulturní barbar, ale mně to přijde srozumitelnější. Milady pojatá jako kladná hrdinka mi také nevadí, její postavě to dodává psychologickou hloubku. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Americká verze mušketýrů pro blbečky. Jinak to fakt nevidím. Tak zprzněný původní námět už jsem dlouho, ale opravdu dlouho neviděl. Tohle nemělo vůbec co dělat s Alexandrem Dumas. Vrcholem americké trapárny je sebevražda milady de Winter, kterou není schopen Athos potrestat a finální scéna vrcholného souboje d´Artagnana s Rochefortem, kdy podle originálu dávno mrtvá Constance poda d´Artagnanovi meč. Na pohádku to bylo dost drsné (mrtvých víc jak v akčňáku se Stallonem a Schwarzikem dohromady), na historický film moc uvalené a na klasiku naprosto nevhodné. Film tak akorát pro otrlé americké publikum. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Kiefer Sutherland (Athos), Chris O'Donnell (D'Artagnan) a Oliver Platt (Porthos) podstoupili 6týdenní výcvik šermu a jízdy na koni. Charlie Sheen (Aramis) zmeškal všechny tyto lekce, protože zrovna natáčel Žhavé výstřely 2 (1993). (viperblade)
  • Když mušketýři osvobodí D'artagnana (Chris O'Donnell) a prchají společně ukradeným kardinálovým kočárem, D'artagnan jim povídá o kardinálových intrikách a o vyslání posla do Callais. Na to reaguje jeden z mušketýrů: „Do Callais je to 600 mil.“ To je ale absolutní nesmysl, protože 600 mil je zhruba 1 000 km. To je vzdálenost do Callais z jižního pobřeží Francie, konkrétně z Marseilles. Jenže víme, že D'artagnan hledal práci v Paříži, odkud je to do Callais necelých 300 km. (pjotri)
  • Film sa natáčal z časti aj v Rakúsku pri podzemnom jazere Seegrotte. Dodnes steny tohto jazera, resp. bývalej ťažobnej bane, zdobia obrázky z natáčania a sú prístupné aj verejnosti. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama