Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Film začíná opravdu slibně - dva sympatičtí banditi vás dokonale vtáhnou do děje, občas vás rozesmějí a první třetinu prakticky nemůžete od obrazovky odtrhnout oči. Bohužel bezprostředně po uplynutí poloviny filmu se tempo příšerně zastaví. Z novodobého westernu se stane uřvaná fraška, kde se Cate Blanchett nemůže rozhodnout, s kým to vlastně chce být. Je to velká škoda, ale nelze nadhodnotit film se skvělým začátkem a koncem, když to ostatní za moc nestojí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Banditov som si pustil po niekoľkých rokoch a v rozpore s mojimi zvyklosťami pridávam hviezdičku. A vynechám tiež rozsiahle zdôvodňovanie. Banditi sú veľmi dobre pozerateľný film. Výnimočne mi neprekážal ani Bruce Willis, Billy Bob Thornton vytvoril úžasnú postavu a Cate Blanchett snáď nebola v žiadnom filme taká príťažlivá, ako v tomto. Že je to nefilmové hodnotenie. No a čo? ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě příjemně překvapilo. Povedená akční komedie o trojici bankovních lupičů ,který geniálním způsobem vykrádají banky. Jednou se jim připlete do cesty nespokojená žena a vzniká tu milostný trojlístek a ruzné rozepře. Ale vše dobře naservírované. Konec působí opravdu úžasně a neočekávaně (aspon za začátku) ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

I když je na obálce v popředí Bruce Willis, ve filmu je upozaděn dalšími dvěma postavami, a sice mými oblíbenými Cate Blanchett (mucíkuju) a Billy Bob Thortonem. Ne že by B.W. hrál nějak špatně, to ne, ale předvedl takový "standartní výkon". Navíc mi trochu přišlo, že i kamera si ho všímala tak nějak méně. Nicméně, co předváděl B.B. Thorton, to bylo k popukání. Věčný hypochondr, který má všechny nemoci světa. (Při přepadení banky na rukojmí:) "Podívejte se, mám obě zorničky stejně velké?" "No, ta levá mi připadá menší." "Já to věděl, to je nádor!". Nebo jeho "tanec" v baru, či otázka: "Necítíš spálené peří?" Měl prostě parádní roli. Cate Blanchett měla do filmu, kromě toho že byla celou dobu k sežrání, vynikající nástup. To její vaření... A únos únosce... Paráda. Někomu se může zdát film poněkud roztahaný, ale já jsem si celý film užíval. Inteligentní nenáročná zábava, postrádající nějaké "silné" scény. Doporučuje 8 z 10 Caelosů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Netrápte sa tým, že sa tak skoro dozviete koniec a radšej sa nechajte unášať ležérnym Barrym Levinsonom, ktorý si potreboval oddýchnuť od stresu s Michaelom Crichtonom na sci-fi prepadáku SPHERE. BANDITI rozhodne upokoja vaše nervy. Ja sám som im nejaký čas dával 80%, potom som si ale uvedomil, že je to až PRÍLIŠ ležérne a že ten scenár nie je svetoborný... a že je to také... nejaké... príliš americké. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Původně měl být film adaptací románu Elmora Leonarda "Bandits", producenti však knihu ohodnotili jako příliš "slabou". (D3VIL)

Reklama

Reklama