Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Svižný akčný úvod a zaujímavý záver, ale medzitým neskutočná nuda. Kamarátska chémia medzi Bruceom a Billy Bobom nulová. Pravdepodobne preto, lebo ich postavy sú nevýrazné a vôbec som nemal dôvod im fandiť. Potom sa tam pripletie ešte Cate Blanchett, ale ani romantika nefunguje. Nie je to ani vtipné, ani napínavé, proste nijaké. Jediné, čo si zapamätám, sú tie otrasné parochne, ktoré Bruce a Billy neustále striedajú. 4/10. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Takhle královsky jsem se dlouho nepobavil. Scénář brilantně zaoblenej. A ty herecký etudy po něm kloužou tak sladce. Co předvádí Billy Bob se nedá vynachválit. Cate a Bruce ( jako vždy ) k sežrání. A to jsem ještě sledoval dabovanou verzi, kde třeba ty hudební vložky tolik nevyzní! Grande finale jak má být... Musím se hodně držet, abych nedal maxximum :-). P.S. Tak jsem se neudržel a v roce 2017 přidávám pátou. Když se na film s chutí podíváte i po několikáté a pořád si ho užíváte, zaslouží si max. Už jen ta Cate, kuchyň a Bonnie Tyler... To mám pak skoro totální zatmění ;-) ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Viděno znovu s časovým odstupem, ale útržkovitě mezi tvorbou bramborového salátu. Scénář je hodně originální a herecké trio trefa do černého. Těžko říct, nakolik je dobré mít dva chlapy najednou, někdy ano, někdy ne, to je individuální záležitost. Ale slušní banditi, kteří večeří s majitelem banky a ještě učí synka etiketě stolování, to nemá chybu. Taky pozdrav při odchodu z banky, na schledanou, je přímo odzbrojující. Určitě se nikdo nemohl urazit, natož bát. No ale závěr začátku nového života ve třech a brzy čtyřech, jsem už zapoměla, a teď znovu příjemně potěšil. Pro milovníky konspiračních teorií musí být hotovým balzámem na rozervanou duši.... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som o tomto filme nemal ani potuchy, že vôbec existuje a to som videl deväťdesiat percent Willisoviek. Nuž nikdy nie je neskoro a tak dvadsaťjeden rokov od premiéry, som si pozrel celkom dobre hodnotených Banditov. Zo začiatku ma to celkom bavilo, stred mi prišiel zaujímavý, ale moc ma neupútal, keďže romantika tu podľa mňa moc nefunguje medzi ústredným triom, no a záver je asi to najlepšie, čo tento film ponuka. Pre mňa to je len lepší priemer. Willis ma bavil vo svojej úlohe, Thornton, ktorý hral s časti dementa, moc nie a Cate Blanchett, aj keď je kočka, tak mi tiež prišla nejaká mimo. Vlastne celý film mi prišiel, čo sa týka správania postav dosť divný. Ale takých scén je v tomto filme viac. Mám rád vykrádanie bank, ale také chabé prepady (okrem premysleného záveru), kde nie je skoro žiadna ochranka som nevidel už dávno. Zaujímavé príbehom, dobre obsadené, ale nie moc záživne zrežírované. 65% - 3* ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film se musí hlavně poslouchat, aby na tváři vyloudil lehký úsměv, avšak se svou vizuální složkou (střídání paruk a oblečků) tvoří naprostou komickou souhru. Musím říci, že mě velmi zaujal Billy Bob Thorton, ale to bylo tím, že jeho role byla nejspecifičtější a jednoznačně identifikovatelná, Bruce Willis nepředvádí sice nic nového, ale i přesto je kouzelný, no a Cate Blanchetová jako probuzená středostavovská panička je prostě dostatečně šíleně lidská, aby byla uvěřitelná. No a ještě jedna nezanedbatelná složka - ta příšerná hudba 80. tých let, sice drásá uši, ale prostě k tomu patří. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Joseph "Joe" Blake (Bruce Willis) nosí hodinky značky Franck Muller 18k. (dyfur)
  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)

Reklama

Reklama