Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi Banditi připadali jako Butch Cassidy a Sundance Kid v moderním hávu, avšak kvalitativně jsem tu viděl značný rozdíl. Neříkám, že jde o špatný film, to vůbec ne, děj není špatný, protože kombinuje prvky komedie, krimi, dramatu a romantiky, hraje tu Bruce Willis, kterému role svědčí, podobně jako Cate Blanchett, zaznívá tu příjemná hudba, ale v celkovém dojmu to u mě není na více než 3*. Banditi mi zkrátka přijdou jako průměrná, či lehounce nadprůměrná záležitost, kterou mohu vidět jedenkrát, ale podruhé bych si ji už nejspíš nepustil. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dva trestanci se rozhodnou předčasně opustit zdi věznice a koupit si hotel v Mexiku. Aby si zajistili finanční nezávislost, vykrádají po cestě banky a to dosti neotřelým způsobem. Vcelku zábavná a nenáročná komedie s dobrými herci, u které se člověk nenudí, ale ani od toho nesmí čekat zázraky. Trochu divoký je milostný trojúhelník mezi bandity, ale skousnout se to dá. Pokus o inteligentní závěr je sice úctyhodný, ale znám lepší příklady, takže tohle beru jen jako zpestření. Sečteno, podtrženo. Dělá to u mne 70%. ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film s tak snižující se kvalitou. První polovina je průměrná a baví, ale postupně úroven klesá až klesne úplně. Možná je to moje chyba, ale čekal jsem svižnější tempo od film o bankovních loupežích navíc s Brucem Willisem. Třetí hvězdičku dávám jen kvůli první polovině. ( 5.11.14/MAC ) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Viděno znovu s časovým odstupem, ale útržkovitě mezi tvorbou bramborového salátu. Scénář je hodně originální a herecké trio trefa do černého. Těžko říct, nakolik je dobré mít dva chlapy najednou, někdy ano, někdy ne, to je individuální záležitost. Ale slušní banditi, kteří večeří s majitelem banky a ještě učí synka etiketě stolování, to nemá chybu. Taky pozdrav při odchodu z banky, na schledanou, je přímo odzbrojující. Určitě se nikdo nemohl urazit, natož bát. No ale závěr začátku nového života ve třech a brzy čtyřech, jsem už zapoměla, a teď znovu příjemně potěšil. Pro milovníky konspiračních teorií musí být hotovým balzámem na rozervanou duši.... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě příjemně překvapilo. Povedená akční komedie o trojici bankovních lupičů ,který geniálním způsobem vykrádají banky. Jednou se jim připlete do cesty nespokojená žena a vzniká tu milostný trojlístek a ruzné rozepře. Ale vše dobře naservírované. Konec působí opravdu úžasně a neočekávaně (aspon za začátku) ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Joseph "Joe" Blake (Bruce Willis) nosí hodinky značky Franck Muller 18k. (dyfur)
  • Film je založen na příběhu dvou zlodějů, kteří vykrádali banky podobným způsobem jako Joe a Terry. (D3VIL)

Reklama

Reklama