Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley je podvodníček a profesionální hráč. Právě zjistí, že jeho otec, který ho jako teenagera vyhodil z domu, zemřel. V souvislosti s dědictvím se Charles dozvídá, že má bratra Raymonda, který je jako autista umístěn v ústavu. Raymond má ale geniální matematické schopnosti, dokáže z hlavy řešit a zapamatovat si i ty nejsložitější matematické příklady i kombinace. Jejich otec zanechal svůj majetek Raymondovi, který ovšem nemá ponětí o penězích a neví, jak s nimi nakládat. Charles se rozhodne svého bratra vyhledat, aby majetek získal. Přitom si uvědomí, jaké možnosti skýtají Raymondovy schopnosti v jeho „oboru“ a rozhodne se vzít bratra s sebou na „dlouhý výlet“. Zatím však nemá potuchy o tom, jak s autistickým člověkem zacházet… Kvůli roli autistického Raymonda strávil Dustin Hoffman (Malý velký muž, Tootsie, Motýlek, Kdo je Harry Kellerman, Kramerová versus Kramer) téměř rok v léčebnách, kde studoval chování autistických pacientů. Jeho bratra Charlese si zahrál Tom Cruise (Top Gun, Interview s upírem, Narozen 4. července, Firma). (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 090)

Zíza 

všechny recenze uživatele

- Jaký to je? - Mastný. Jo, i takhle by se ten fim dal shrnout. Ano, je to génius. Ano, byl to sobec. Ano, ona byla celkem kost. Škoda, že jsem to neviděla dřív, asi bych tomu dala vtší hodnocení, jenomže najednou byl konec a já si říkám: "A to je všechno?" Asi jsem vážně moc zmlsaná... Ale sranda to celkem byla, to jóóó... Rain man je jako moje sestra (ne pamětí). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Hoffman to zahral geniálne. Vážne klobúk dole. Občas mám tu česť s podobnými ľudmi a pár krát si na Rain Mana spomeniem. To sa potom človeku vylúdi jemný úsmev na tvári a povie si: "Hej to je ono". Veľký film o veľkej láske, tentokrát bratskej. Celé ich zbližovanie pekne klape a je radosť to sledovať. Sentiment, nesentiment naozaj mám tento film veľmi rád. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodne dobrá dráma, no na môj vkus príliš dlhá. Zrežírované je to fajn, príbeh je zaujímavý, herecky je to dobre obsadené a zahrané a taktiež aj hudba od Zimmera stojí za to. Jediný problém je len dĺžka filmu, pretože v niektorých momentoch je film fakt rozťahaný a nudný, hlavne na začiatku. 70% - 3* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rain Man. Legenda, která dokáže chytit za srdce i po tolika letech a nechá se vás vcítit do odlišného světa autisty, ale i jeho bratra, který problémy s tím spojené musí snášet. Nic dalšího netřeba dodávat. Každý správný filmový fanoušek už film dávno viděl...nyní jsem mezi nimi i já. I já již mohu jen obdivovat, popřípadě vychutnávat mimo jiné Zimmerův debut či fantastický výkon oscarového Dustina Hoffmana...95% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Protože jsem se k tomuto filmu dostala poměrně pozdě, slyšela jsem na něj již předem spoustu chvály, což mnohdy nebývá dobré. Tentokrát jsem se však nezklamala, obrovské očekávání bylo do puntíku naplněno nezapomenutelným filmovým zážitkem. Musím se tedy k připojit k ostatním zde zmiňovaným pochvalám. Rain Man je skutečně skvělý film s fenomenálním hereckým obsazením, který na mě zapůsobil jako už dlouho žádný jiný. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (60)

  • V závěrečných titulcích můžeme vidět fotografie, které Raymond Babbitt (Dustin Hoffman) pořizoval ve filmu během cesty fotoaparátem Kodak Instamatic X-15. (Say)
  • Zprvu dostal scénář do rukou Peter Weir, který jej odmítl s tím, že ho nijak nezaujal. (Venkovan)

Související novinky

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

08.02.2014

Barry Levinson dal světu Dobré ráno, Vietname nebo Rain Mana, v posledním letech pak zaujal především televizním dramatem Doktor Smrt s Alem Pacinem. Teď nicméně chystá pořádný celovečerní comeback,… (více)

Reklama

Reklama