Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s mladým Cruisem. Ten jako nadějný mladý právník nastoupí do firmy, která je hodně zvláštní. Je kolem ní mnoho záhad a vše jde jak po másle. Po čase zjistí, že je to jen zastíračka pro mafiánskou organizaci a on neví, jak ven. Cestu mu sice ukáže FBI, ale ani u nich to není zadarmo. Snaží se tedy kličkovat jak jen to jde, aby z toho i se svou rodinou vyšel ve zdraví. Ze začátku je trochu pomalejší tempo, ale konec stojí za to. Najdeme tu i více známých herců. "Firma to zařídí." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem bohužel nečetl, a tak se nemůžu přidat k obvyklým výhradám, že literární předloha je výrazně lepší, a nemůžu se ztotožnit ani s častými výhradami proti herectví Toma Cruise. Ten sice s jistotou není nejlepším charakterním hercem své generace, ale rozhodně nedělá hanbu svému řemeslu, dokáže se úspěšně vyrovnat s rolí a ukazuje, proč je nejlépe placenou mužskou hvězdou americké kinematografie. Solidní scénář bez logických kotrmelců, nerealistické akce a směšných konspirací, přitom napínavý a divácký vděčný. Navíc ve finálním střetnutí s vůdci mafiánského gangu i s chytrým a překvapivým vyústěním. Film sice nijak nemění pohled na žánr, je to zkrátka klasický thriller natočený velkým studiem, ale ve své kategorii si ho cením velmi vysoko. Celkový dojem. 85 %. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď je film adaptáciou úspešného bestselleru, je obsadený kvalitnými hercami a na režisérsku stoličku si nesadne nikto menší, ako Sydney Pollack, potom nemožno od výsledku očakávať nič iné, ako divácky úspech a zhovievavý postoj kritiky. Neohrozila ho celá plejáda obdobných filmov z právnického prostredia, ani mierne prepísknutá dĺžka a výnimočne ani nezriedkavá alergia na Toma Cruisa. Je to dobre zapamätateľný, pri premiére celkom napínavý a inteligentne urobený film, na ktorom sa nedajú nájsť výrazné chyby. Veď ani ich netreba hľadať. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si z úvodu 40-50 minút, ale nebavilo ma to. Klasická najivná idylka, že po skončení školy má človek hneď prácu, barák, auto a papá v reštauráciach. Americký sen, ktorý osprostieva prisnených ľudí. Tento tip amerických filmov teda už moc nemusím. Radšej mám filmy z americkej reality, kde ľudia bývaju po kanáloch, v karavánoch, v stanových mestečkách, pod mostom, či v papierovej krabici a ako vyberajú odpadkové koše, kde šťastlivci hádžu svoj nadbytok. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Aby nedošlo k mýlce - nemám nic proti čtení Grishama. Nicméně je dobré vědět, že byste se zesměšnili, pokud byste jeho knihy vychválili ve společnosti lidí v literatuře orientovaných. Grisham není velký spisovatel, nepíše uměleckou prózu, nýbrž pracuje podle šablony dobře spočítané na vysoké prodeje. Nikdy nenapíše nic co by čtenáře namáhalo či zpochybňovalo jejich představy. --- Proč to říkám? Protože ani v nejmenším nepochybuji, že Pollack toto dobře ví. Jestliže si zvolí takovou předlohu, rozhodně nejde o nějakou uměleckou inspiraci. Je to čistě obchodní počin. Nenazývejme to uměním. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama