Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Kvalitný film. Silné herecké obsadenie a dej, ktorý sa vyvíja a kľukatie, pričom má dobrý spád a zachycuje veľmi širokú časť životov hlavných hrdinov pútavo a zaujimavo. Vtipné a nekompromisne tvrdé životné situácie a ich vplyv na vývoj a rast štyroch chlapcov podané veľmi emotívne. V malých okamihoch jemne zdlhavé pasáže trošku spomaľujú tempo, na druhej strane má film množstvo veľmi silných miest a tak je celkovo náboj filmu výborný. Bacon, Hoffman a De Niro sú vynikajúci. 4.5* ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako výborné retro, pokračuje jako rutinní vězeňský (nebo spíš "ústavní") film a končí jako špatné soudní drama. Levinson občas naprosto selhává (flashbacky, zpomalené scény, zápas v americkém fotbale), některé momenty jsou ale zase vydařené. Herecky se taky nekoná nic mimořádného - hvězd najdeme ve filmu požehnaně, ale nikdo nedostane větší prostor něco ukázat. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Strhující začátek, opět vychvaluju dětské herce - poslední dobou to dělám často - Jonathana Tuckera, Geoffrey Wigdora, Josepha Perrina a předčasně zesnulého Brada Renfro, který hrál například v Nadaném žákovi onoho nadaného žáka. Další skvělá role Roberta De Nira, který tu předvádí typický případ tzv. dokonalého denirovského herectví. Mrazivé a sugestivně pojaté období v polepšovně zdobí patřičně hnusný Bacon - role jemu jak ušitá. Ve druhé třetině ale filmu trochu dochází dech a nastupuje linie ze soudní síně, která ožívá až s příchodem umolousaného opilce Hoffmana s ujetým účesem. Navíc jsou tu zase úplně neznámé tváře dospělých hrdinů, což trochu stěžuje vyvinout si k nim nějaký vztah, protože prakticky jsou to "noví" lidé. Zdánlivý happyend s doslovem hodně silný. 85% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu úžasná, ironicky vtipná, svižná a zároveň zvláštne smutná. Tá druhá sa úplne odpojila a išla cestou zbytočne komplikovaného súdneho prípadu spred mnohých rokov, ktorý, keby celkom bezdôvodne neapeloval na prekombinovanosť, mohol vo mne vyvolať omnoho celistvejší a jasnejší dojem. Herci hrajú super, námet si zaslúži poklonu a len vďaka jeho závažnosti mu udeľujem 4*, inak subjektívne pocity sú o dosť slabšie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne drsny drama, ktery vzdalene pripomina Tajemnou reku a deli se vlastne na dve poloviny. Prvni a silnejsi, kdy hlavni hrdinove jsou jeste deti, ne zadny svatousci, takze blbnou po ulicich, obcas neco ukradnou a kdyz nakonec provedou poradnej pruser, soupnou je do polepsovny, plny nadrzenejch a sadistickejch dozorcu. Nevzpominam si na zapornejsi Baconovo roli. Kluci nastesti hrajou slusne a jsou to proste kluci, ne zadny chytry hovadka, takze prvni zhruba dve tretiny filmu to je fakt spica. Druha cast filmu uz se odehrava po letech, kdy se rozhodnou dozorcum pomstit a tady uz je film dobre natoceny, ale ne nejak kulervouci soudni drama, kde uz se zacne projevovat zbytecna delka filmu a drobnej bordel v postavach. Na scene se objevi mladej a nic moc hrajici Pitt a paradni Hoffman jako ozralej pravnik. Jeste musim zminit De Nira, kterej se mota behem celyho deje a hraje pro nej netradicni roli kneze, ale jelikoz huli, hraje basket a podobne, stejne spis pripomina nejakyho rvace nebo mafiana. Takze celkove hodne silnej pribeh, skvele natocenej a s fakt famoznim obsazenim, kterej ale na me nezapusobil az zas tak silne, jako mel, na cemz ma vinu hlavne prehnana delka. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)

Reklama

Reklama