Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná jak od Scorseseho, se všemi jeho prvky (dokonce jsem si podle hlasu jednoho herce, když byl ještě mimo záběr, myslel že nás nemine ani Joe Pesci).. Po vychovatelském prostředku se mi ale všechno zdálo takové trochu vyumělkované, příliš perfektní a to mi do skvěle rozehraného příběhu moc nesedlo. Také herecké výkony dospělých spáčů nic moc:( ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Výborný film o zločinu a trestu, o přátelství, o morálce... Svou atmosférou mi tu Levinson připomněl Leoneho Tenkrát v Americe. Williamsova hudba je sice tradičně velmi kvalitní, ale i přes nominaci na Oscara (paradoxně jedinou) ji nepovažuji za nejsilnější stránku filmu. Tu vidím v přesvědčivém, strhujícím, šokujícím, a přesto vkusném scénáři a v hereckých výkonech. Levinson prostě umí. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Spáči sú podľa môjho názoru jedným z najlepších dramatických filmov a zároveň jedným z najviac nedocenených filmov. Spáči sú hereckým koncertom väčšiny zúčastnených, najmä však Roberta de Nira, Dustina Hoffmanna a Brada Pitta. Príbeh štyroch chlapcov z "Pekelnej kuchyne" o vine, treste, nočných morách, vykúpení a sile priateľstva. 10/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo s excelentním hvězdným hereckým obsazením. Kevin Bacon coby sadistický a perverzní dozorce Sean Nokes zde předvádí patrně největšího zmrda svého bohatého hereckého rejstříku. Ten chlap má prostě "ksicht" stvořený pro podobné role. Stačí jediný jeho pohled, a je Vám jasné, co za slizouna a čur*ka to je. Stejný pocit jsem měla také při pohledu na Douga Hutchisona a jeho roli odpudivého Percyho v Zelené míli. Dále jsem si nejvíce užívala mladičkého Brada Renfra. Scény byly výborné a mrazivé, zvláště při vzpomínkách. Ovšem za nejsilnější okamžik celého filmu považuji poslední dvě závěrečné scény ze soudní síně. Zvláště ta první, kde Dustin Hoffman vyslýchal dotyčného strážného z nápravného ústavu, byla dokonale strhující, mrazivá a dechberoucí. Závěrečný happyend se sice konal, ale oproti předchozím událostem působil spíše smutně a nostalgicky. "To bylo naposled, kdy jsme byli všichni spolu..." ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je nepopierateľné, že filmov s príbuznou problematikou je hodne. Tiež je nepopierateľné, že tvorcovia vykonajú takmer čokoľvek, aby sa odlíšili, aby zaujali. A práve tie odlišnosti ma zaujali najmenej. Nenašiel som najmenšiu podobnosť medzi "sofistikovanou" pomstou Montecrista a intuitívnym zabitím Nokesa pri náhodnom stretnutí. A vykresliť prostredie polepšovne alebo väzenia je možné aj tak, že divák úplne zabudne za čo tam tí klienti sedia. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)

Reklama

Reklama