Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jediné, čím mě tento film překvapil, bylo „rozvržení“ herců. Tak nějak jsem očekával, že ty největší hvězdy – tj. Hoffman, De Niro, Pitt a Bacon – budou hrát právě čtyři hlavní synky. I když představa Dustina Hoffmana jako vrstevníka Brada Pitta... . Jenže vše bylo jinak a myslím, že jejich obsazení do zdánlivě vedlejších rolí Spáčům moc prospělo. Na rozdíl od nudně všední režie vršící jedno klišé za druhým. Nepochopitelná pro mě byla neustálá dramatická hudba – více komornosti by neuškodilo. Naopak scénář v jistých hollywoodských mezích funguje a ke konci možná i uvěříte, že se něco podobného fakticky někdy stalo. Nabízí se srovnání se Znásilněním, ale tohle je delší a okázalejší. Bohužel. 75% Zajímavé komentáře: Tommy987, PALINO, plagjoklas ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného, ale zklamaný vůbec nejsem. Čekal jsem, že půjde o pomstu dozorci, který je jako děti týral. O plánování pomsty, o tom, jak ho dostanou atd. Ale nebylo. Líbil se mi správňácký kněz Robert De Niro a menší, ale perfektně zahraná role "opilého" právníka od Dustina Hoffmana (u mě má symbolického Oscara za vedlejší roli). Nejvíc "bodů" si u mě získal soudní proces. Katarze se konala. # příběh 9 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Úvodních 20 minut bylo skutečně uspávajících a začínal jsem nabírat dojmu, že půjde o další dílo Levinsona, které mi nesedne. Mám to s ním jako na houpačce. Ovšem od nehody se stánkem na párky na kolečkách a ročnímu pobytu v noblesním převýchovném zařízení, kde chlapce kromě pokusu o zlepšení jejich chování, opakovaně docházelo i k pokusu o změnu jejich sexuální orientace bandou sadistických homosexuálních stráží v čele s krajně slizkým a nechutným Kevinem Baconem. Vůbec ovšem nezaostávala ani druhá "dospělácká" polovina snímku, která se točila kolem snahy nějak se vyrovnat se šrámy minulosti, které jsou zaryté hluboko v duši. Těžko v tomto snímku hledat nějaké nedostatky. Skvěle zvládnutý kus filmařiny, kde nevíte, zda máte dříve obdivovat zajímavý děj a zajímavě napsané postavy, nebo žasnout nad fantastickými hereckými výkony snad všech zúčastněných. [88 %] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čechoslováci majú film Vyšší princip, amíci Sleepers. Myslím filmy, ktoré úspešne polemizujú o otázke viny a možnosti onoho vyššieho princípu, ospravedlňujúceho hrdelný zločin. Dá sa to? Verte, že áno. Veľmi svižne ubiehajúca dráma, o ktorej pokiaľ vopred nič neviete, dokáže vás viac krát prekvapiť. K plnej spokojnosti mi v závere chýbal jeden moment, ktorý sa priam do deja pýtal a mohol dať filmu ešte jednu rovinu navyše, ale to je záležitosť na hodinový pokec pri pive. Film vyvoláva samozrejme aj otázky ďalšie, ale to je pochopiteľne dané predlohou a ani pri takejto luxusnej stopáži (na celovečerák) nebolo možné všetko dotiahnuť do čo najuspokojivejšieho možného konca. Nemal by som nič voči seriálovému spracovaniu. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

. „ Toto je pravdivý příběh o přátelství, silnějším než krev. Je to můj příběh o jediných třech přátelích na kterých mi v životě záleželo. Dva z nich byli vrazi, kteří se nedožili 30 let. Další je praxi neprovozující advokát žijící s bolestí z minulosti, příliš se s ní bojí skoncovat, nikdy ji nedokáže čelit. Jsem jediný, kdo za ně může mluvit. O dětech, jakými jsme byly.“ Takhle začíná hvězdně obsazený a skvěle zahraný film, o jedné hloupé klukovině s tragickými následky „trvalo to jen minutu, ale v té minutě se všechno změnilo“ a pochopitelném trestu. Jenže pasťák v podobě Wilkinsonova domova pro chlapce je místo, kde mají dozorci (vychovatelé) neomezenou moc, kterou víc než zneužívají, včetně zneužívání sexuálního. Teprve po letech mají navždy poznamenaní muži možnost se pomstít, pomstou hodnou hraběte Monte Christa, ale ani ta nedokáže šrámy na duši zahojit. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)

Reklama

Reklama