Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Až do úplného závěru to byl jen film, i když zatraceně dobrý s vynikajícími herci, neotřelým zpracováním námětu etc. Ale ten dovětek dodal filmu punc "podle skutečné události", čímž se mu podařilo docílit přesně opačného výsledku, než který byl původně zamýšlen. (Prohlášení amerických úřadů o tom, že se nic podobného v jejich ústavech pro nezletilé neděje.) Bravurní film, který osloví snad každého, zvlášť když je zcela očividné, že se podobné věci stávají a ať mi nikdo netvrdí, že je tomu jinak. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Spáči se mohou klidně řadit k takovým filmovým skvostům jako Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle. Opět jde o velmi silné drama, které vás pohltí a nepoznáte co je nuda i přes celkem dlouho délku filmové stopáže. Spáči nenechají nikoho chládným. Herecké výkony hlavně mladíků v první půli jsou opravdu skvěle zahrané a spolu s RainManem jsou Spáči Levinsonovi nejlepší filmy. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem dostala příležitost zkouknout si legendární "Spáče" a teď si tak říkám, že kdybych si je nepustila, nic by se nestalo. Nechci tím říct, že by se jednalo o špatný film (před osmnácti lety se navíc mohlo jednat o velmi odvážné téma), má však čtyři vážné nedostatky, a to délku, ukecanost, rozdílnost v kvalitě první "dětské" (****) a druhé "dospělácké" (**) části filmu a nereálnost. A ten rychlý odchod Bacona mě ranil.:-( ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi silnému hereckému obsazení vévodí brilantní záporák a sadisticky perverzní bachař Kevin Bacon, a pak...až ti ostatní. Brad Pitt je herecky zdatný a umí filmu dát osobité kouzlo. Pomsta, která umí s divákem zamávat a která se zavrtá do mozku, protože je brilantně, citlivě a s přehledem natočena. Skvělý film. 100% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je nepopierateľné, že filmov s príbuznou problematikou je hodne. Tiež je nepopierateľné, že tvorcovia vykonajú takmer čokoľvek, aby sa odlíšili, aby zaujali. A práve tie odlišnosti ma zaujali najmenej. Nenašiel som najmenšiu podobnosť medzi "sofistikovanou" pomstou Montecrista a intuitívnym zabitím Nokesa pri náhodnom stretnutí. A vykresliť prostredie polepšovne alebo väzenia je možné aj tak, že divák úplne zabudne za čo tam tí klienti sedia. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)

Reklama

Reklama