Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Arx 

všechny recenze uživatele

Spáči se mohou klidně řadit k takovým filmovým skvostům jako Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle. Opět jde o velmi silné drama, které vás pohltí a nepoznáte co je nuda i přes celkem dlouho délku filmové stopáže. Spáči nenechají nikoho chládným. Herecké výkony hlavně mladíků v první půli jsou opravdu skvěle zahrané a spolu s RainManem jsou Spáči Levinsonovi nejlepší filmy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Andělsky nevinné Hell´s Kitchen řízené korupcí, neadekvátnost trestu vůči zločinu a ztráta dětských iluzí a neposkvrněnosti. Nit motivu pomsty ve stopách Edmonda Montechrousta Dantese se na konci stáčí do přesného kruhu. A Spáči? Dál budou spát při rozsvíceném světle, někteří navždy a snad pokojně.. Sleepers mi přišli jako mix Příběhu z Bronxu, Shawshanku a Tajemné řeky a co si budeme nalhávat, všechny tyto tři filmy měly lepšího režiséra, než je Levinson, nicméně abych Barrymu nekřivdil, bariéra mezi jeho stylem a mnou byla u adaptace Carcaterrova „maybe true story“ takřka nepatrná. Za dvojakou scénu dotazovaní svědka obhajoby žalobcem bych ho dokonce i pochválil, i když padre Bobby si to za svůj výkon zaslouží víc.. Když máte levý profil sadistického pedofila a pravý úchylného pederasta, to se vám to hraje, že pane Bacon.. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Čtyři chlapci byli zneužíváni a týráni v chlapeckém ústavu. Když zestárnou a potkají jednoho z dozorců v restauraci, tak se rozhodnout pro tvrdou pomstu, ze které žádný z dozorců nevyvázne dobře. Nakonci uznáte (nebo já jsem rozhodně uznal), že za téhle situace se není čemu divit, že vzali spravedlnost do svých rukou. Barry Levinson dokonale vykreslil dobovou atmosféru a potvrdil, že je to vynikající režisér. Když jsem si přečetl jména, kdo ve filmu hraje tak jsem očekával, že Hoffman, De Niro, Bacon a Pitt budou hrát hlavní role, ale opak je pravdou. Bacon byl jako dozorce víc než přesvědčivý. Pitt předvedl svůj standart. De Niro se mi v roli kněze moc líbil a Hoffman svou roličku, alkoholického advokáta, zvládl na výborou. Snímek, který vás po shlédnutí nenechá chladným...... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Úvodních 20 minut bylo skutečně uspávajících a začínal jsem nabírat dojmu, že půjde o další dílo Levinsona, které mi nesedne. Mám to s ním jako na houpačce. Ovšem od nehody se stánkem na párky na kolečkách a ročnímu pobytu v noblesním převýchovném zařízení, kde chlapce kromě pokusu o zlepšení jejich chování, opakovaně docházelo i k pokusu o změnu jejich sexuální orientace bandou sadistických homosexuálních stráží v čele s krajně slizkým a nechutným Kevinem Baconem. Vůbec ovšem nezaostávala ani druhá "dospělácká" polovina snímku, která se točila kolem snahy nějak se vyrovnat se šrámy minulosti, které jsou zaryté hluboko v duši. Těžko v tomto snímku hledat nějaké nedostatky. Skvěle zvládnutý kus filmařiny, kde nevíte, zda máte dříve obdivovat zajímavý děj a zajímavě napsané postavy, nebo žasnout nad fantastickými hereckými výkony snad všech zúčastněných. [88 %] ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného, ale zklamaný vůbec nejsem. Čekal jsem, že půjde o pomstu dozorci, který je jako děti týral. O plánování pomsty, o tom, jak ho dostanou atd. Ale nebylo. Líbil se mi správňácký kněz Robert De Niro a menší, ale perfektně zahraná role "opilého" právníka od Dustina Hoffmana (u mě má symbolického Oscara za vedlejší roli). Nejvíc "bodů" si u mě získal soudní proces. Katarze se konala. # příběh 9 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)
  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)

Reklama

Reklama