Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná jak od Scorseseho, se všemi jeho prvky (dokonce jsem si podle hlasu jednoho herce, když byl ještě mimo záběr, myslel že nás nemine ani Joe Pesci).. Po vychovatelském prostředku se mi ale všechno zdálo takové trochu vyumělkované, příliš perfektní a to mi do skvěle rozehraného příběhu moc nesedlo. Také herecké výkony dospělých spáčů nic moc:( ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí drama, které člověka strhne jako lavina a ukáže nám příběh čtveřice chlapců z Pekelné kuchyně, kteří "jen" vyváděli lumpárny. Jedna z nich jim ale změní život a zcela převrátí naruby ... (A tady si myslím, že oficiální text distributora pěkně kecá, protože ten člověk pod párkařským vozíkem ve filmu neumřel, ale přežil). Při drsných scénách ve výchovném ústavu jsem občas klopila oči nebo se snažila těkavě kouknout ze stolu, na svoje ruce a hned zpět na obrazovku a už vůbec si nedokážu představit ani v těch nejšílenějších myšlenkách to, co Ty děti musely prožívat. Brilantní herecké výkony všech zúčastněných ... to teda bylo Něco! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, kde sa malí chlapci postupne stávajú pánmi ulice len vďaka tomu, že začínajú u nejakého gangstra alebo uctievaného bossa. Tento model je už trošku podozrivo opakovaný, ale stále ostáva zaujímavý, pokiaľ sa okolo toho omotá kvalitný scenár a nezvrtne sa to v naozaj originálnu oscarovku. A keď vravím, že v originálnu, tak poriadne. Vedľajšie role sú spísané na veľmi dobrej úrovni, tak isto aj ich hviezdne obsadenia, akurát De Niro ako kňaz mi nesedel. Situácie a scény, či už zo súdnej siene, tvrdej ulice alebo z nápravného strediska, sú vykreslené dosť chladno a nemilosrdne a ostáva už len dúfať, že niečo podobné sa deje len v Amerike. 85%. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Až do úplného závěru to byl jen film, i když zatraceně dobrý s vynikajícími herci, neotřelým zpracováním námětu etc. Ale ten dovětek dodal filmu punc "podle skutečné události", čímž se mu podařilo docílit přesně opačného výsledku, než který byl původně zamýšlen. (Prohlášení amerických úřadů o tom, že se nic podobného v jejich ústavech pro nezletilé neděje.) Bravurní film, který osloví snad každého, zvlášť když je zcela očividné, že se podobné věci stávají a ať mi nikdo netvrdí, že je tomu jinak. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově tradičně silný film, opírající se nejen o naprosto jistou režii, ale především o hvězdné herecké obsazení, ve kterém se nedá ukázat na nejlepšího. Nejlepší scéna tu však je a není ani tak výrazná, jak by se čekalo. Je to ta kde De Niro popisuje váhové deficity. Jeho typická momentka, které máme tak rádi ze slavných mafiánských fresek. Pokud se podíváme na film jako celek, tak tématicky je samozřejmě nesmírně atraktivní a divácky přitažlivý. Už tyto fakta ho v podstatě pasují do role favorita, který se jednoduše bude líbit. A taky že ano. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)

Reklama

Reklama