Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tab Murphy, Bob Tzudiker, Noni White | Hudba: Mark Mancina, Phil Collins | Produkcia: Bonnie Arnold | Distribúcia: Walt Disney Pictures, Buena Vista Distribution | Štúdio: Walt Disney Feature Animations | Rozpočet: 130 miliónov $ | Tržby: 448,191,819 $ || Temperamentný, rýchlo plynúci film, ktorý má všetko k tomu, aby sa stal kultom. Animácia mi ale prišla dosť divná, a ani príbeh ničím neprekvapí. Raz sa to ale vidieť určite oplatí. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Viděno teprve podruhé v životě po někdejší návštěvě kina v mých zhruba 7-8 letech a... nemám slov. Celková jednoduchost příběhu mi nezabránila v tom, abych se nechal strhnout výborným hudebním doprovodem a překlenem jednotlivých sekvencí, kde ty veselé střídaly zatraceně emotivní. Kousek, který nesmí v portfoliu fanouška klasických Disneyovek chybět. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tarzan je takový mírně nadprůměrný animák z Disneyho tvorby. Je na něm vidět vysoký rozpočet, akce je dynamická a vypadá velmi dobře. Odchýlení se od předlohy je očekávané, ale obzvlášť na konci už docela přehnané. Když to srovnám s Pocahontas, tak samotná animace se mi líbí o něco méně, ale příběh je svižnější a nenudí ani chvilku. Hudbu Phila Collinse moc nemusím, ale tady docela seděla. Lepší 3 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Tarzana... aspoň odvyprávět děj. U tohoto filmu prakticky není moc komentovat. Hned ze začátku velice silná scéna, která nabudí člověka do filmu takovým způsobem, že si člověk řekne: No do hajzlu, na to že je to Disney film, tak se mejkři dost odvážili zahrnout krev do filmu. Písničky, které jsou prostě nezapomenutelné, ať od Phila Collinse, tak i Petra Muka dávají přesně tu duchovní sílu v písních, které tomu prostě dávají šmrnc. I já jsem měl tu šanci vidět v Praze muzikál na Tarzana, kde hrála Ivanka Korolová s Tomášem Traplem, a rozhodně to byl zážitek na celý život! ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Tarzan ma milo prekvapil. Tuto Disney animovanu verziu som videla prvykrat a dufam, ze nie naposledy. Ovela lepsie ako Kniha dzungle. Myslim si, ze je to skor pre vacsie deti, ale mojmu skolkarovi sa to tiez pacilo. Tarzan je krasne animovane dobrodruzstvo a nechyba tam ani dostatok humoru a romantiky. Jane je skvela, nie je to typicky disneovsky krasna princezna, ale inteligentne, sympaticke, normalne, vtipne a zabavne dievca. Vrelo odporucam.👍 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Aby tvůrci získali zkušenosti a film vyzněl autentičtěji, vydali se před začátkem natáčení pozorovat gorily a přírodní prostředí do africké džungle. (ctirlistek)
  • V jedné z úvodních scén, gorilí máma ztratí své mládě, které je posléze pronásledované levhartem. Při úprku toto mládě vydává ryze šimpanzí zvuky. (Prochy38)

Reklama

Reklama