Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Animáky já hodně rád, ale nemůžu si pomoct, Tarzan mě fakt moc nezaujal. Slabý příběh, nevtipný humor, přehršel nudných písniček, strašně pomalá gradace děje... Všechno se tu sází jen na prostředí a skákání po liánech, ale to je dost  málo na to, aby mě to zaujalo. I kvůli tomu všemu jsem se u toho dost nudil a taky kvůli tomu z toho žádné další dojmy nemám. Animace je hezká, pár zajímavých scén to je, ale jinak to šlo dost mimo mě. 2* ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Inšpirovanie sa predošlými Disneyovkami je tu značne badateľné. Nakoľko to bol zámer a nakoľko len tvorcom došla inšpirácia je už otázne. Tak či onak ma Tarazn nesklamal ani nenadchol. Scénarista sa tu tiež veľmi nevytrápil a keďže tu neuvidíme vlastne žiadne inovatívne prvky, spadá pre mňa tento snímok do kategórie priemer. ()

Reklama

Milodar 

všechny recenze uživatele

Tak jsou to především krásně nazpívané písničky od Petra Muka, které mě potěšily. Písničky nejsou jen vycpávka, ale plní roli časové a dějové zkratky. Gorilky i ostatní zviřátka jsou nesmírně roztomilé a krásné a vizuálně ladí k hlasu Petra Muka. Celkově nemám, co bych příběhu i zpracování vytknul. Klasická disneyovská šaráda, kdy zvířata zahrají písničku, není samoúčelná - gorily totiž demolují tábor. Seznamování Jane (žena) a Tarzana (muž) vtipně servíruje odvěký komunikační problém. To, že zvířata jsou morálně vyzrálejší než lidé, je již všeobecně přijímaný fakt. Tarzana se to naštěstí tolik netýká. (Výborný komentář, který se zamýšlí nad fakty a srovnáním s předlohou, viz monolog.) ()

hábič 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě je Tarzan jeden z nejkrásnějších animáků co jsem doposud viděl a neodmyslitelně patří spolu s PC hrou inspirovanou tímto filmem k mému dětství. I po letech se na něj s chutí podívám a to kouzlo tam pořád je... :-) Jednou z největších předností je u Tarzana nezapomenutelná hudba od Phila Collinse (v české verzi skvěle interpretovaná Petrem Mukem). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pro malé sledovatele jsou kratší délky Disneyho animáků zajisté adekvátní, mně jako dospělému, náročnějšímu divákovi takhle krátké odvyprávění už ale moc nestačí a leccos k dokonalosti postrádám. Strašně rád si odškrtávám další klasiku, jež mě v dětství, stráveném zejména po boku animovaných disneyovek, z jakýchsi důvodů úplně minula, ale dokázal bych si představit film delší a poutavější. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • V jedné z úvodních scén, gorilí máma ztratí své mládě, které je posléze pronásledované levhartem. Při úprku toto mládě vydává ryze šimpanzí zvuky. (Prochy38)
  • Když gorily zvednou profesora Portera a obrátí jej hlavou dolů, z jeho oblečení vypadne hračka postavičky z filmu Mulan (1998). (D3VIL)
  • Aby animátoři přesně zachytili pohyb Tarzanova těla při sjíždění kmene, inspirovali se pohyby skatera Tony Hawka. (D3VIL)

Reklama

Reklama