Reklama

Reklama

Boj o moc

(seriál)
  • USA Succession
Trailer 3
USA, (2018–2023), 39 h 25 min (Minutáž: 56–85 min)

Tvůrci:

Jesse Armstrong

Hrají:

Brian Cox, Jeremy Strong, Matthew Macfadyen, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Hiam Abbass, Natalie Gold, Mary Birdsong (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Rodina Royových – Logan Roy a jeho čtyři děti – řídí jeden z největších mediálních a zábavních konglomerátů na světě. Seriál Boj o moc sleduje jejich životy poté, co se stárnoucí otec rozhodne ze společnosti odstoupit a jeho potomci zvažují svou budoucnost. Drama, které se odehrává v New Yorku, zkoumá témata moci, politiky, peněz a rodiny. Logan Roy, tvrdý, vlivný a stárnoucí patriarcha, stojí v čele společnosti Waystar Royco, rodinou řízeného mezinárodního mediálního konglomerátu. Žije se svou třetí manželkou, milující a impozantní partnerkou Marciou. Kendall Roy, Loganův nejstarší syn z druhého manželství, ve firmě působí jako prezident divize a je Loganovým právoplatným nástupcem. Kendallův mladší bratr Roman Roy je Loganův upřímný a prostořeký syn, který se rád baví a ve Waystar už nadále nepracuje. Siobhan "Shiv" Royová, Loganova jediná dcera a nejmladší ze všech dětí, se snaží udělat kariéru v politice. Connor Roy, Loganův nejstarší syn a jediný potomek z prvního manželství, se pokouší vést nezávislý život v Novém Mexiku. Jakmile se Loganovy narozeniny zvrhnou v boj o moc mezi otcem a synem i mezi sourozenci samotnými, začne stoupat napětí. Royovy děti stojí před těžkým rozhodnutím poté, co vypukne spor o vedení společnosti a rodinná loajalita se začne drolit. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (98)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Sú hlavné a vedľajšie seriály. U hlavného máte očakávania, že bude atakovať 5*. U vedľajšieho očakávate fajn strávený čas bez ambícií atakovať akúkoľvek topku. Oddychovku bez ohľadu na žáner. Boj o moc sľubuje A (% hodnotenie, komentáre), ale poskytuje B. Skôr než prvoligové drama som dostal vydarenú satiru na bohatých a mocných. Postavy ako Tom a predovšetkým Greg sú chodiace paródie, neumožňujúce sa ponoriť do vážnych vôd naplno. Prvá séria, prvých 5-6 dielov si hovoríte, že bude problém dopozerať čo by len jednu sériu. Potom prvý raz zasadne k jednému stolu viac než 5 ľudí. Tieto momenty sú perlou celého seriálu. Začnete si užívať tie ego emočné šachy o moc a prachy. Čím viac dielov vidíte, tým viac prijmete triafanie sa do čierneho skrytým spôsobom a začnete si užívať zosmiešňovanie fungovania globálnych korporácií, odtrhnutosť milionárov od bežnej reality, ako aj ich totálnu sobeckosť, bez ktorej by v ich džungli neprežili ani deň. Rozuzlenie 4. série mi sadlo, opäť zopár skvelých slovných prestreliek plných emócií, ale úprimne už som bol unavený tým, ako nejaká postava po 50 x podrazila, oklamala inú postavu, a tá mu bola opäť ochotná dôverovať. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Jeden starý bohatý patriarcha a jeho čtyři děti, které se ho všechny bojí. Jedna velká firma – Waystar Royco – a starosti o její prosperitu… Rodinné rozmíšky, naschvály a podrazy na vlastní příbuzné, péče o firmu a snaha mít nad ní rozhodující vliv. Jednou se daří otci, jindy synovi, jindy dceři a tak pořád dokola. Po nějaké době se děj stává repetitivním a únavným. Vyjádřením na Tv Zone, že se jedná o geniální seriál, nevěřte. Nezakládají se totiž na pravdě. 2*. ()

Reklama

BugHer0 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzbytečnějších seriálů, které jsem kdy viděl. Přesto jsem z nějakého záhadného důvodu dokoukal celé dvě první řady. Hlavní poselství seriálu ve smyslu „nechutně bohatí lidé se chovají jako debilové“ bylo pochopitelné od první epizody, ale dál už mi to přišlo každý díl zbytečně natahované. Navíc jsem se po prvním díle těšil, že přijde Loganův konec a celý seriál se bude věnovat tomu, jak celé Waystar impérium převezme jeden z jeho potomků a povede ho rychle do záhuby, ale chyba. Logan tam straší celé dvě řady. Do toho mi hrozně vadily dialogy. Přišlo mi, že scenáristé mnohdy vyloženě tlačí na pilu a hlavně u Romana se snaží valit jednu přisprostlou hlášku za druhou, ale takhle pohotově ve skutečnosti nikdo nemluví, natožpak člověk, kterého mají všichni za blbce. Tím, že mi byla většina postav nesympatická, jsem měl problém se do seriálu pořádně vžít. Zpětně mi došlo, že to ve mně vlastně celé emočně nic nevyvolalo. Prostě seriál, na který koukáte, říkáte si, že musel stát hodně peněz, ale v paměti vám nijak zvlášť neutkví. Navíc bych asi i měl problém někomu vylíčit, o co v tom seriálu jde, protože je to ve výsledku jedno dlouhé roztahané tlachání o tom, kdo převezme rodinný podnik. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psychologická sonda do života nesympatických lidí. První tři hodiny seriálu je třeba se obrnit trpělivostí a vydržet ve společnosti lidí- řešících luxusní problémy. Seriál nabere obrátky až od půlky série a tehdy se teprve dostavuje návykovost na postavy. Je to něco mezi černou satirou o životě cynické bohaté rodiny a melodramatem o dysfunkčnosti této rodiny. Vidíme finanční intriky kravaťáků, ale děj je poměrně nepředvídatelný. Sdělení seriálu je to , že dějinami a obchodem nehýbají výjimečné talentované osobnosti, ale průměrní a flustrovaní lidé. Naštěstí autor neklesl k narážkám na Trumpa. Postava dcery Logana Shiv zápasí s volbou loajality k otci nebo se uplatnit u jeho protivníka, který kandiduje na prezidenta. Její snoubenec Tom je pěkně slizký. Nechybí zde melancholické a trapné části. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dávno som nevidel tak dobrý seriál, kde nenájdete jednu sympatickú postavu. Skutočne ani jednu. Všetko je to samý slizák, podvodník, klamár, milionári, ktorí sa handrkujú o miliardy a obyčajní ľudia sú pre nich póvl. A napriek tomu sa to veľmi dobre pozerá, dialógy sú znamenité a prvá séria je určite za plný počet hviezd. Jediná škoda, že tá druhá sada bola už trochu nudnejšia, nejak sa ťahala, hoci jej záver sľubuje ďalší zaujímavý vývoj. Uvidíme. ()

Galerie (547)

Zajímavosti (8)

  • Sídlo Waystar Royco je umístěné v One World Trade Center. (alook)
  • Režisér Adam McKay úspešne presadzoval natáčanie seriálu na 35 mm film namiesto digitálneho materiálu, aby ságe o starých peniazoch dodal klasickejší vzhľad. (belinko)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Reklama

Reklama