Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh, do kterého dnes vstupujeme, není ojedinělý. Vysokoškolačka Olga Borská (I. Chýlková) po ukončení školy zahájila úspěšnou kariéru. Trpěla ale nezájmem mužů, a tak si ve svých sedmadvaceti vzala muže o 22 let staršího, s nižším vzděláním Vladimíra Borského (A. Švehlík). Bylo samozřejmé, že Olga zůstala v domácnosti a vychovávala jejich tři děti a starala se o manžela. Stala se tak ale pouhou „služkou“ v domácnosti, od které se očekává poslušnost bez odmluvy a více než stoprocentní péče, a to vše bez nároku na jakékoli uznání a vděk. Náhodné setkání s bývalou spolužačkou Evou (J. Šteindlerová) ji přivede zpět mezi lidi. Olga využije svou znalost cizích jazyků a začne provádět cizince. A cítí se v tomto povolání velmi šťastná – vydělává dostatek peněz a je v kontaktu s lidmi, kteří ji berou vážně. Ale manžel se s tím nemůže smířit, že má doma úspěšnou a atraktivní ženu. A nakonec ještě přijde sám o zaměstnání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Matty 

všechny recenze uživatele

Působivé televizní drama o jedné obyčejné rodině, kde se začíná čím dál viditelněji projevovat domácí násilí. Není, ani to nemá být žádné velké drama řešící problémy lidstva, nýbrž pouze snaha o realistické ztvárnění toho, co se děje za zavřenými dveřmi mnoha současných domácností. Žádná z postav nedoplácí na přílišnou jednostrannost, nikdo není šablonovitou figurkou zasaditelnou do kterékoliv doby a kteréhokoliv prostředí. Dokonce i oběť zde nese částečnou vinu na pozdějším teroru, dokonce i násilník má svou příjemnou, lidskou tvář. Jednání Aloise Švehlíka sice mohlo být lépe psychologicky propracováno, ale samotný herec skutečně exceluje, stejně jako Ivana Chýlková v roli (ne)vinné oběti. Na televizní počin se jedná o velmi kvalitní práci, která by pravděpodobně neustála konfrontaci s velkým plátnem, nicméně svůj cíl splnila. 80% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé drama postavené na průměrném výkonu I. Chýlkové a excelentním A. Švehlíkovi, kterému role podobného typu sedí úplně nejvíc. Rád bych věřil, že takový neni ve skutečnosti, ale po způsobu ztvárnění této "tyran" postavy těžko uvěřit. Na dokonalý zážitek ověnčený pátou hvězdou chyběla dramaticky doladěná hudba a charismatický představitel vedlejší role! ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Alois Švehlík tu hraje tak odporného, slizkého misogyna, že jsem měla chvílemi chuť mu rozbít držku. Opravdu nechápu, že některé ženy, potažmo manželky, si nechávají líbit cokoliv. Já patřím k tomu typu žen, které si nenechají líbit žádné násilí a nadávky, poněvadž si to zažily již v raném dětství. Takže za mě říkám "Všichni debilní a násilní idioti světa, polibte si prdel"!!! Za mě 100% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po poněkud slabším dílu Jiný člověk cyklus Oběti pokračuje dalším perfektně vystavěným dílem s parádními výkony dvojice Chýlková, Švehlík. Atmosféra mezi nimi postupně houstne od úvodní všední rutiny až po do extrému vygradovanou vzájemnou nenávist. Škoda jen, že Němec má v celém cyklu jen roli trpělivého posluchače. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mém hodnocení se podepsaly především emoce, protože podobný typ chování vůči ženám, co tady předvádí Alois Švěhlík je mě bytostně odporný. Nechutenství k panu Švehlíkovi bylo ještě vynásobeno jeho skvělým hereckým výkonem, ostatně stejně tak kvalitný výkon předvedla i Ivanka. Jediný co mě trošku tahalo za vlasy byl scénář, některé věci mě přišli nerealné (první soulož v hotelu ), na druhou stranu jiné věci zase až příliš realné, chování a reakce policie ČR, které je dávám velký díl viny za to, že domácí nasilí na ženách kolikrát dospěje do tragických konců. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V čase 1.02.17, kdy malá dcera doma sleduje televizi, je na obrazovce kratičký záběr z 8 dílu seriálu Ranč U zelené sedmy (od r. 1998). (Ganglion)

Reklama

Reklama