Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z cyklu České televize Oběti o lidech postižených zločinem přináší drama muže, který se stal svědkem pouliční loupeže auta. Nejdříve jen užasle přihlížel, pak začal křičet. Zalarmoval lidi v domě a zděšeně pozoroval, jak mladičká zlodějka mlátí tyčí do majitele auta. Když přijela policie, přihlásil se ke svědecké výpovědi. Manželka ho odrazovala, chlapi v hospodě i v zaměstnání také. Ale noční návštěva zhroucené matky mladistvé zlodějky, prosící ho o svědectví, aby její dceru už konečně zavřeli, ho přesvědčila... Jako i v ostatních dílech tohoto cyklu, i v tomto dílu jeho autor Miroslav Sovják vypovídá o lidech, kteří se stali obětí nějakého zločinu. Tentokrát do hlavní role režisér Petr Slavík obsadil skvělého Jaromíra Hanzlíka. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krutý pohled, kam až může člověk spadnout a jak se ocitnout na samotném dně. Jaromír Hanzlík v roli člověka, kterému se to podaří předvádí opravdu suverénní herecký výkon, který bych klidně ověnčil nějakou cenou. Zároveň je to pro mě bohužel i jeho poslední kvalitní práce před kamerou. Každopádně film má velmi silné momenty a postupně zesilující smutný podtón. Tklivě neutěšenou hudbou Michal Pavlíček vyprávění úžasně doplňuje. Sakra, dávám si teď po čase projekce, které jsem neviděl dvacet let a doceňuji je plným počtem, stejně jako i v tomto případě. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážený pane Sovjáku a to nešlo podat normálně?? Tedy v posloupnosti?? Opravdu bylo nutné to téma zpracovat formou výpovědi, kde divák hned na začátku ví skoro pointu příběhu?? Nebylo a jděte s tím do háje, zkazil jste mi něco, na co jsem byl docela zvědav. Jinak t byl celkem zajímavý obrázek naší doby. Pan Hanzlík byl naprosto skvělý. Občas mi unikly návaznosti (vyhazov z práce), některé drobnosti byly zbytečné, ale budiž. Stejně si myslím, že to mělo jet v jedné ose. A ten konec je podělaný úplně. Přesto mne toto dílko zaujalo, takže úplně negativně hodnotit nelze. Zaujalo především danou tematikou a herectvím.8059/8217 ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze seriálu Oběti jsem viděl Znásilnění a nedopadlo to úplně špatně, proto jsem si pustil i další díl z těch lépe hodnocených a to Svědka. Také tenhle díl je solidním televizním filmem. Zajímavý příběh, který více otázek vyvolá, než zodpoví. Když jsem svědkem zločinu, má cenu jít svědčit, nebo se na to mám raději vykašlat? Co je to spravedlnost a jak se nám občas odvděčí? Bohužel to nevyznívá moc ve prospěch angažovanosti. Může to být i drobná výtka filmu, který tím vlastně podporuje a utvrzuje jeden náš národní stereotyp – hlavně držet hubu a krok. V reálu si člověk za všechno dobré i špatné může sám. Vymlouvat se na systém, nadávat na policajty a svádět to třeba na vládu, je jednoduché, ale alibistické. Jo a nikdy nesázejte sportku… skvělý, i když naivní závěr. :-) ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Jarda Hanzlík furt umí. Výborná inscenace, takhle nějak tady v Česku pořád žije spousta lidí - práce, rodinný stereotyp, chlastání, dluhy. Jeho postava dobráckého táty od rodiny, který prostě věří, že zlo musí být potrestáno, je velmi dobře napsaná, ale ještě víc mě dostalo to, co z celého filmu čiší a vyvěrá - bezvýchodnost žití a každodenní existence. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Aneb jak normální poctiví a pracující člověk může spadnou až na samé dno a to nejen svým vlastním přičiněním. Názorná ukázka odvrácené strany té naší těžce vydobité a vycinkané demokracie. Hanzlík se své bezdomovecké role, zhostil opravdu ze vší pompou, až by jeden řekl že to ani hrát nemusí, je to zas po delší době role šitá přímo na tělo:-) Film ze života, velmi realistický, podobné věci, některé situace a události člověk vidí nebo se stává jejich svědkem denně, ale mnohdy před tím vším jen klopí zrak a dělá jakoby se ho to netýkalo, no ono je to někdy tak lepší že:-) Opravdu zdařilé, věrohodné, kruté, hořké, smutné a hlavně skvěle zahrané a to nejen v hlavní úloze, film rovnež velmi dobře ukazuje proměnu jednotlivých charakterů, kteří vás ještě včera brali a byli vašimi přáteli a dnes když jste na dně, když se změní stytém aj, je všechno jinak. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Jaromír Hanzlík v roli špinavého, otrhaného a zarostlého bezdomovce využil během natáčení příležitosti a když viděl svého hereckého kolegu Jana Teplého procházet místem natáčení, oslovil ho, zda nemá nějaké peníze. Teplý dostál své pověstné nevlídnosti a absenci smyslu pro humor a „bezdomovce“ (Hanzlíka) velmi tvrdě odbyl. O to více se bavil filmový štáb. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Žižkov a Vinohrady. (Terva)
  • Přijmení postavy Jindřicha Vlacha a jeho představitele Oldřicha Vlacha se shodují. (navabaca)

Reklama

Reklama