Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyklus Oběti pokračuje svým sedmým dílem. Jmenuje se Nevlastní bratr. Tentokrát ho neotvírá žádný zločin, ale pokus o přiznání se z touhy zločin spáchat. V roli psychologa je opět František Němec a mužem, který se mu přijde vyznat ze svého trápení, je Viktor Preiss. Do jeho poklidného života totiž vstoupila po smrti jeho otce nevlastní sestra. To, co s ní prožil, ho přivedlo až k psychologovi. Nevlastní sestru, bytost kterou lze odsoudit i politovat, pochopit i zavrhnout, ale s níž nelze žít, hraje Vilma Cibulková. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (31)

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že se Vilmě povedla "vystřihnout" kvalitní andělská mrcha a Preissovi zase skvělý "kolísavý trouba". Můžeme si říct, že tohle by se nám nikdy nemohlo stát, ale život karty rozdává mnohdy úplně překvapivě, člověk na to nestačí adekvátně zareagovat a....už se veze. O tom je vlastně náš příběh. Preiss v roli nevlastního bratra nedokáže udržet odstup a nechá se chytit na udičku, vtáhnout do života ženy, se kterou nemá vůbec nic společného. A pak ho to semele. Možná místy skřípající, ale velmi dobré drama. 85% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych pravdu řekl, tak jsem tomuto filmu nedával moc šancí. Ale po zhlédnutí konstatuji, že jsem velmi mile překvapen. Herecký výkon paní Cibulkové byl grandiózní. Lépe to snad zahrát ani nešlo. Ani pan Preiss se neztratil. Cyklus Oběti považuji za veledílo ČT. Po dlouhé době hodnotím pěti hvězdami. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Ani koše tu nemaj, šmejdi.......... Jen takový odvárek, oproti předcházejícím příběhů. Ani mě to moc nebavilo. Žádné napětí jen blbost druhého. Jednoznačně nejhorší příběh z cyklu Oběti. Divák vlastně ani netuší, co se stalo, jen na konci je nějaké rozuzlení. CITÁT - Ten druhej z dvojice, co přežije, to bude mít nejhorší. Starej a sám. Příběh o tom, že za dobrotu, přijdete na žebrotu. Je to první příběh, kde si za vše může hlavní hrdina a tak s ním člověk snad ani necítí. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z příběhů, už trochu monotematicky ukazujících, že hodný a naivní člověk je ve společnosti ztracen. Cibulková brilantně ztvárnila esenci koncentrovaného ženského zmrdství a Preiss, sice typicky po svém, ale taky dobře, libidem živenou mužskou hloupost a slabost. Pijavice a hostitel. Téměř biblický příběh. Je to docela depresivní, když  vcelém příběhu je tak málo postav, které by byly trochu pozitivní nebo aspoň neutrální. Tady snad jen Medvecká a Drozda. :-) ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víte tyhle typy mají mimořádný smysl pro empatii"...Herecký koncert pohodového V.Preisse a věčně kouřící V. Cibulkové, podpořený zajímavým námětem a dějovou linkou... Bohužel, však pro hlavní aktéry, scénář jim nemohl dát lepší ambice,než na středně nadprůměrný snímek..70 %.. Nevlastní bratr ale i tak zůstává tím lepším z cyklu Oběti.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Praze na Vinohradech a v Sušicích. (Terva)

Reklama

Reklama