Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady Netflix hodně zabodoval. Čekal jsem, že se bude spíše jednat o průměrnější krimi podívanou, ale Zlo s lidskou tváří překvapilo na plné čáře. Zac Efron celou svou kariéru hrál spíše komediálnější role, takže mírné obavy ohledně jeho pojetí Teda Bundyho byly na místě. Jenže on podal naprosto fenomenální výkon. Vskutku jsem to nečekal. Herecky je film na výši, ona i Lily Collins coby Bundyho manželka hrála jako o život. Film až tolik nesází na vyobrazení jednotlivých vražd, spíše rozehrává psychologickou podívanou a naplno ukazuje, jakým manipulátorem byl Bundy (s odstupem času je až k nevíře, jak na svou stranu dokázal zviklat tolik fanoušků). Soudní procesy natočeny dosti přesvědčivě, co tam si Bundy dovoloval, to jsem čuměl jako puk. Jinak se to samozřejmě nevyhne i mrazivým scénám (moment s přiznáním své manželce, to jsem měl obří zimomriavky). Poctivá práce na všech frontách. Za mě 8/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

S filmy ze soudních procesů se nám v posledních letech roztrhl pytel a tento film je jeden z těch lehce průměrnějších. Do konce filmu nevíme, jestli je souzený člověk vinný, nebo není, napětí postupem času stoupá a vidět samotného obžalovaného zároveň jako svého obhájce je dost zajímavé. Současně je zde zfilmování pojato z druhého konce, a to ze strany běžného rodinného života Teda Bundyho a jeho následného odvedení a fráze "s lidskou tváří" by se dala aplikovat i na tento způsob vyprávění. Film stojí z většiny svého úspěchu jednak na skutečných událostech, ale hlavně na výkonu Zaca Efrona, kterému tahle role prostě skvěle sedla a vlastně si v ní ani nedokážu představit nikoho jiného. Potěší i sekundující Lily Collins, John Malkovich a další známé tváře. Ve výsledku jsem se vůbec nenudil, jak jsem se původně bál, film ubíhal rychle a v druhé polovině soudního procesu bylo šikovně až do konce budované napětí okolo finálního verdiktu. Dlouho odkládaná záležitost, která určitě diváka nezklame, ale nemůžu říct, že by mě to vyloženě radostí házelo z křesla. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Sláva Bundyho zde skrze optiku jeho ženy není přiživována.Postupně je nám odhalována jeho pravá tvář jako plakání ženy ve sprše po telefonátu. Film získá na síle když začne justiční drama. Také zde nejsou brutální scény - o Bundyho zločin ech se dozvídáme z tisku. V závěru se objeví archivní záběry, které se mi zdály zajímavější než sám film.Zlo s lidskou tváří je snímek, který tvoří takřka dokonalý protipól k jinému nedávnému portrétu sériového vraha: ke snímku Zlatá rukavice německého režiséra Fatiha Akina, který měl světovou premiéru na únorovém festivalu v Berlíně. Inspiroval se případem hamburského vraha Fritze Honky, jenž ve známém německém přístavu prováděl ženám odpudivé věci v podobné době jako Bundy ve Spojených státech, tedy v 70. letech minulého století. Celkově je Zlo s lidskou tváří je možná experiment pohybující se na hraně selhání. Film je dramaturgicky rozvleklý, neukazuje ani fascinující ponor do procesů vyšetřování různých skutků. Každopádně snímek nutí přemýšlet. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Podle mě byl zájem režiséra natočit film tak, aby v divákovi vzbudil podobné pocity, jako v tehdější době působila kauza u veřejnosti. Chycený Bundy tehdy dokázal celou svou rodinu, přátelé i veřejnost do poslední chvíle manipulovat v dojem, že je nevinný a celé to na něj bylo ušito, aby policie konečně měla nějakého pachatele na množství nevyřešených vražd a pohřešování. A to se povedlo na výbornou. Protože i já jsem do poslední chvíle pochybovala, zda se opravdu všemi obžalobami provinil, protože jako vrah a nekrofil absolutně nepůsobí. Až jsem si po shlédnutí filmu musela přečíst několik článků a podívat se na dokument, kde je tolik prokazatelných důkazů mluvících v jeho neprospěch, že mi nezbývá než obdivovat, jak celou svou vinnu dlouhodobě dokázal otáčet před veřejností v lež, že měl svého času fanoušky, kteří skoro podepisovali petice za jeho propuštění na svobodu v dojmu, že je jen nevinnou obětí justičního omylu. Velkou nevýhodou možná je, že film nezobrazuje vraždy, nevzpomíná milníky v jeho mládí, které ho možná k jeho činům dohnaly a nezmiňuje množství důkazů, které proti němu byly za roky jeho odsuzování sesbírány. Jak ale říkám, tyhle rekonstrukce obsahuje nejeden článek, film i dokument. Ale tohle je film o tom, jak jeden charismatický hezoun s vyšším iq dokáže do poslední chvíle zametat stopy a dělat z veřejnosti natolik pochybující publikum, že mu i soudce při odsouzení na smrt vzdal za jeho chytrost hold. Film, který donutí k zamyšlení a jen tak se z hlavy nevytratí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně vydařené retro,které se snaží přinést události jedné fáze Bundyho života z jiného a celkem netypického pohledu.Vlastně by to i mohlo celkem slušně fungovat pokud by se jednalo o fikci.Ve chvíli kdy jde ale o interpretaci skutečných událostí (a dle dochovaných záznamů dost věrnou) a divák ví co byl Bundy zač je celkem problém se do toho všeho vžít a nebo mu nedej bože fandit.Efron je nicméně překvapivě velmi dobrý,Lily Collns pak využívá svého talentu ve všech filmech kde "stárne" vypadat pořád úplně stejně...60% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Skutočné priezvisko Liz (stvárnila ju Lily Collins) bolo Kloepfer. Kendall bol pseudonym používaný pre tento film. (chesterko)
  • Natáčelo se v USA ve státu Kentucky, konkrétně ve městech Covington a Fort Thomas. Točilo se od 17. ledna do 27. února 2018. (BMW12)

Reklama

Reklama