Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

dom156 

všechny recenze uživatele

Zvláštně ne chronologicky postavená dějová linka mě dobrou půlku filmu mátla, což je ale můj problém nikoliv filmu. Konečně Efron vyzrál v herce, kterého nemusím mít zaškatulkovaného pouze jako floutka z tanečních filmo-nemyslů. Jedná se o poměrně citlivě podaný příběh člověka, který si nezaslouží pro to, co udělal, ani zmínku v dějinách čehokoliv. Bohužel opět žádná významná nadstavba v podobě práce s kamerou, zvukovým doprovodem apod., proto dávám jen průměrné hodnocení a skutečně lehoulinké doporučení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Světlá stránka psychopatického sériového vraha. Berlinger po řemeslné stránce nepřichází s ničím světoborným, ale ten zvolený úhel pohledu má něco do sebe. Publikum odjakživa přitahují monstra a ne jejich oběti či lovci. Manipulace podpořená osobním kouzlem dokáže divy a zlomit její moc vždycky vyžaduje osobní odvahu a sílu čelit pravdě.. Efron se stejně jako Radcliffe úporně snaží vymanit ze škatulky, ale jde to ztuha. Při pohledu na jeho vždy vyrýsované tělo mě napadá, co to zkusit přes ledničku jak Haley Joel Osment..? ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Je to spíš tak na těch 3,5*.Ten film je bohužel bez emocí. Dokážu pochopit, proč se zaměřili zrovna na Tedovu přítelkyni a jeho šarm, spíš než jeho řádění, ale díky tomu je to celé tak nějak emočně ploché... bylo by třeba fajn, kdyby Ted vyprávěl svoje vraždění retrospektivně a my měli možnost vidět, že za tím okouzlujícím úsměvem a modrýma očima se opravdu skrývá zrůda. Nebo alespoň jedna scéna, kdy na chvíli ztratil kontrolu, jak píše Pilda17. Efron nejspíš ve své životní roli, ale přesto nedostal úplně příležitost vydat ze sebe nejvíc. Navíc Bundy v jeho podání byl opravdu jen charismatický a šarmantní, ale ne tak inteligentní a výřečný, jako byl ve skutečnosti. Zrovna před pár týdny jsem viděla dokumentární sérii o něm a tak můžu říct, že jeho charakter je tady vykreslen opravdu nedostatečně. Řekla bych, že vinu nese i scénář... zapamatovatelné výroky totiž byly jen ty, které opravdu proběhly. Jinak scénář k uzoufání, někdy mi to přišlo až trapné... kdyby to nebylo o Bundym, líbilo by se mi to víc. Ale jsem zkrátka toho názoru, že nejznámější sériový vrah si zaslouží větší pecku, opravdovou sondu do jeho mysli. Nicméně atmosféra i úhel pohledu celkem jedinečný, Lily Collins i Kaya Scodelario úžasné. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady Netflix hodně zabodoval. Čekal jsem, že se bude spíše jednat o průměrnější krimi podívanou, ale Zlo s lidskou tváří překvapilo na plné čáře. Zac Efron celou svou kariéru hrál spíše komediálnější role, takže mírné obavy ohledně jeho pojetí Teda Bundyho byly na místě. Jenže on podal naprosto fenomenální výkon. Vskutku jsem to nečekal. Herecky je film na výši, ona i Lily Collins coby Bundyho manželka hrála jako o život. Film až tolik nesází na vyobrazení jednotlivých vražd, spíše rozehrává psychologickou podívanou a naplno ukazuje, jakým manipulátorem byl Bundy (s odstupem času je až k nevíře, jak na svou stranu dokázal zviklat tolik fanoušků). Soudní procesy natočeny dosti přesvědčivě, co tam si Bundy dovoloval, to jsem čuměl jako puk. Jinak se to samozřejmě nevyhne i mrazivým scénám (moment s přiznáním své manželce, to jsem měl obří zimomriavky). Poctivá práce na všech frontách. Za mě 8/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zlo s lidskou tváří postráda emócie. Či už kladné, alebo záporné. Vidieť masového vraha rozmerov Teda Bundyho a mať dojem ako z tuctového filmu z prostredia súdu je známkou zabitia potenciálu. Celý film prezentuje hlavne Tedov pohľad na udalosti. Jeho manipulovanie s ľudmi a sebavedomie. Čo však úplne absentuje je samotné vraždenie. Chápem, keďže sa celý film tvorcovia snažili držať všetky dôkazy v rovine 50/50, tak ani vraždenie ukázať nemohli. Účasť mien typu Haley Joel Osment, Jim Parsons a John Malkovich bola len marketingom. Najväčší potenciál zaujať mala vlastne Tedova skoro manželka, lenže Joe Berlinger hold nie je David Fincher. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Skutočné priezvisko Liz (stvárnila ju Lily Collins) bolo Kloepfer. Kendall bol pseudonym používaný pre tento film. (chesterko)
  • Anglický název filmu je reálný citát, který pronesl soudce během soudního procesu s Bundym (Zac Efron). (Grimaldi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance. (rakovnik)

Reklama

Reklama