Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pozor, nebezpečí spoileru: Původně jsem hodnotil třemi hvězdičkami a to jen s velikým sebezapřením, protože jsem měl silné problémy film vůbec dokoukat, nudil jsem se a samozřejmě z větší části vůbec netušil, co že se to na plátně odehrává. Nutno dodat, že jsem měl v hlavě pouze minimum útržků vzpomínek na původní seriál, kterému film předchází. Teď jsem si seriál oživil a až na smutnou skutečnost, že nemá žádný konec, jsem si ho dokonale užil. Film jsem si pustil znovu a marně doufal, že mi na pár otázek odpoví (kdo je Bob…a hlavně co se stalo s Cooperem a Annie po návštěvě Černého vigvamu – protože ačkoliv jde o prequel, v úvodních titulcích figuruje Heather Graham (přičemž se ve filmu objeví jen na pár vteřin aby nám sdělila, že je s „hodným“ Cooperem ve vigvamu?)), ale až na rekonstrukci dávno známého, Fire walk with me nic moc nevysvětlí, spíš ještě pár otázek přidá. Rozhodně to už ale není chaotická změť podivných výjevů, ale ve vztahu k seriálu konečně dává smysl. Bohužel se stále nedozvíme nic o tom, jak to začalo a už vůbec ne, jak to skončí, vlastně…víme toho ještě o něco míň. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Seriál „Mestečko Twin Peaks“ som si kompletne pozrel tri krát. No a po zhliadnutí tohto celovečerného filmu sa ku nemu iste čoskoro opäť vrátim. David Lynch tu osvetľuje niektoré skutočnosti, čo viedli ku vražde Laury Palmerovej. Vracia sa pred udalosti, ktoré sú zachytené v seriály. Je to majstrovská bodka sa skvelou, originálnou sériou, ktorá vás donúti si ju pozrieť znova. Lynchova réžia je šialená, hypnotizujúca naviac ešte umocnená snovou hudbou Angelo Badalamentiho. Výborný herecký výkon odviedla aj Sheryl Lee. Výborne stvárnila úbohú, utrápenu Lauru. „Twin Peaks: Fire Walk With Me“ je veľký filmový zážitok. ***** ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Musím říct že jsem byl dlouho dobu ztracen jako ztraceni ve Ztracených ;-). Vše vynahrazuje kvalitní řemeslná práce, mrazivá hudba a strhující příběh, který vás nutí přemýšlet a nedovolí vám odtrhnout oči od dění na obrazovce. I když si myslím, že mi tak nějak hlavní pointa a smysl docvakl, stále jistě vím že mi toho hodně uteklo. Do budoucnosti si možná pustím i seriál a poté podruhé film, zatím zůstanu na 4*. ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle si nezaslouží ani hvězdu. Ze začátku jsem si myslel, že to bude opravdu mysteriózní podívaná, ale pak najednou se to přehoupne o rok někam jinam a objeví se postavy o kterých není nic vysvětlené a celý film sledujemem jen fetování a demetního otce. Zamotaný blábolení, nelogičnost a nevysvětlitelnost. Neviděl jsem ani setinu pozitivní věci. Asi jsem to nepochopil, ale to zřejmě z toho důvodu, že jsem nepostřehl ve sledování filmu, kam se třeba poděli agenti FBi co vyšetřovali vraždu a proč najednou se tam objevil uplně někdo jiný. A ty nesmyslné scény, kdy se feťačka zešílí jen proto, že jí chybí pár stránek v deníku a pak se zjeví nějací retardové v čele s malým krpatcem žvatlající absolutní hovna. Chtěl jsem mysteriózní snímek u kterého budu trčet s vyvalenýma očima s husí kůží na těle a logickým vysvětlením. A né píčovinu, která mě nudí a tečou mi z ní slzy ze zívaní div jsem si hubu nerozthl. Opravdu se podhle hodnocení nemůže člověk řídit. 81%, ale tak možná nudy. Z mého hlediska už mi došla trpělivost. Takže se nepřikloním ani na začátek, který byl zajímavý. Prostě tohle hodím do koše a už nikdy nechci slyšet o Twin Peaks!!!!!!!!!!!!!!! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí jsem se utvrdil v tom, že tohle je skutečně skvělý film. Velice temný, nikde ani náznak humorných situací ze seriálu. Onu skličující a temnou atmosféru řadím k hlavním přednostem tohoto snímku, který dějově předchází seriálu. Scénář mi přišel nesmírně promyšlený, byť je znát, že střihu padla za oběť nejedna dobrá scéna. Škoda, že postavu Donny hraje jiná herečka než v seriálu, jinou připomínku už nemám. Tenhle mysteriózní thriller s prvky hororu řadím osobně k tomu nejlepšímu, co jsem od Lynche viděl - je to velmi zneklidňující podíváná, natočená brilantním způsobem. A finále je bez debat naprosto famózní a dechberoucí, tenhle zážitek z hlavy nedostanu dlouho. Maestro Lynchi, za tenhle majstrštyk tleskám vestoje. Třešničkou na dortu je, že si zde Lynch sám zahrál. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • Film byl uveden v hlavní soutěži v Cannes 16. 5. 1992. Setkal se však s nevlídným přijetím a takřka výhradně s negativními rencenzemi. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama