Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí jsem se utvrdil v tom, že tohle je skutečně skvělý film. Velice temný, nikde ani náznak humorných situací ze seriálu. Onu skličující a temnou atmosféru řadím k hlavním přednostem tohoto snímku, který dějově předchází seriálu. Scénář mi přišel nesmírně promyšlený, byť je znát, že střihu padla za oběť nejedna dobrá scéna. Škoda, že postavu Donny hraje jiná herečka než v seriálu, jinou připomínku už nemám. Tenhle mysteriózní thriller s prvky hororu řadím osobně k tomu nejlepšímu, co jsem od Lynche viděl - je to velmi zneklidňující podíváná, natočená brilantním způsobem. A finále je bez debat naprosto famózní a dechberoucí, tenhle zážitek z hlavy nedostanu dlouho. Maestro Lynchi, za tenhle majstrštyk tleskám vestoje. Třešničkou na dortu je, že si zde Lynch sám zahrál. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak předně, pokud někdo chce sledovat seriál, měl by si tento film nechat ujít a pustit si ho až pak, jinak udělá hroznou chybu a bude už v předstihu znát vraha Laury, čímž se připraví o napětí. Jinak jako objasnění, resp. dokreslení Lauřiny vraždy to funguje docela dobře. I když nejvíc mě chytl ten začátek s vyšetřováním vraždy Teresy Banks, který mohl být určitě ještě delší. Hlavní příběh s Laurou špatný nebyl, ale už šlo pouze o objasnění některých skutečností se zaměřením na diváka, který už má celý seriál za sebou. Navíc vyvolal několik dalších otázek, které později v seriálu nejsou objasněny či se k nim už tvůrci vůbec nevrací, což je podle mě chyba (ale nebudu spoilerovat příklady). Jinak je fajn, že všichni původní aktéři jsou zde přítomní, tedy až na představitelku Donny, Moira Kelly vtiskla své podstavě poněkud jinou (spíš horší) podobu. Slabší 4*, trochu zklamání. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nepoznám seriál a nedokázal som ani dopozerať film. Rovnako, ako som si počas celého života nedokázal obľúbiť hudbu bez melódie, tak si nedokážem obľúbiť Lynchove filmy bez príbehu, bez ohľadu na diváka, bez zmyslu ich nakrútenia. Twin Peaks je sledom scén rozdielnej zaujímavosti, utajenej nadväznosti, sem tam sú podfarbené dobrou hudbou, z času na čas navodia zaujímavú atmosféru, ale celkovo pôsobia ako výtvor chovanca psychiatrickej liečebne. Je mi to ľúto. Lynch je môj rovesník a rád by som bol na neho hrdý. Ale až tak sa nedokážem premáhať. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podstatě tento celovečerní film nepřináší žádné nové zásadní informace, nicméně to ani neslibuje. V podstatě se jedná o obrazové vysvětlení toho, co bylo vyšetřeno a odhaleno během dvou sérií úžasného seriálu. Rozhodně je třeba být nanejvýš opatrný a nevidět tento film před dvěmi sériemi seriálu. Jinak si zcela kompletně a nezvratně poserete zážitek ze seriálu a jaksi ztratí smysl jej vůbec vidět. Film se samozřejmě nejvíce soustředí na feťačku a kurvu Lauru a zobrazuje diváctvu její skutečný život, který byl na míle vzdálený tomu, jak pohádkově ji vnímalo její okolí. Objeví se staré i nové tváře. Účast většiny starých známých velmi potěší. Nicméně se objeví i melancholičtí čuráci (James), kteří dokážou nadzvednout divácký adrenalin do kosmických výšin. Nejvíce se mi líbilo, když Lynch roztočil prolínání různých časových rovin a především potom snové pasáže s trpaslíkem. Naprosto dokonalá a mrazivá atmosféra. Takhle to umí málokdo. V tom je opravdu úžasný a dokonalý. Člověk zkrátka musí smeknout. Vydařená záležitost, která možná nebyla tak úplně nutná, protože se všechno vyjasnilo během seriálu, ale snad by film našel uplatnění pro ty z diváků, kteří seriál z nějakého důvodu vzdali, ale přesto by je zajímalo, jak celý příběh vlastně skončil a kdo vraždil. Během dvou hodin jsou zmíněné ty nejzásadnější okamžiky. Úplně nechápu okolní zmatečné komentáře ostatních hodnotících, kteří tvrdí, že z nějakého důvodu nemají jasno a cítí se místy zmatení. Vždyť všechno do sebe krásně zapadlo už v samotném seriálu. Z filmu mám takový pocit, že divákům říká pouze něco v tom smyslu, že všechno je skutečně tak, jak to bylo nastíněno v rámci seriálu. Film to prostě jen dokládá i obrazově. Za sebe musím říct, že mě žádný moment filmu nepřekvapil, ani nesouhlasím s názorem jednoho z komentátorů, že jsme až tady měli možnost poznat Lauru. Možnost dokonale poznat Lauru byla již v samotném seriálu. Zde se dostává pouze na obrazové potvrzení její osobnosti a zásadních momentů jejího života. Tento film je úplně úžasný v tom smyslu, že jsem jej viděl sice poprvé, ale v návaznosti na seriál, kde bylo všechno řečeno, jsem měl při jeho sledování pocit, jako bych ho už někdy viděl. Jedinou výjimku tvoří snad jen úvodní 20minutovka točící se kolem Teresy Banks. Velká kvalita! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Piata hviezda je v podstate „len“ za približne najlepšiu a najautentickejšiu barovú scénu všetkých čias (docenenie tejto maličkosti má istotne súvis s tým, že som si pozrel film v rámci silvestrovského programu), ale ber to čert. Navyše mi zapadlo pár ďalších dielikov do skladačky s názvom Mulholland Dr.. 90% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • Ačkoliv to tak nepůsobí, v celém filmu je pouze šest společných scén Laury (Sheryl Lee) a Leelanda (Ray Wise) Palmerových, a všechny plné strachu. (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama