Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Through the darkness of future past, The magician longs to see. Once chants out between two worlds: Fire, Walk with Me. Tak tohle byl ohromný film. Atmosféra, herecké výkony, hudba, všechno je zde dokonalé. A i když bych tomuhle mohl vyčítat více věcí (neúčast Lary Flynn Bolye, kterou ale skvěle nahradila Moira Kelly, některé stále nejasné nebo nezodpovězené otázky) tak tady nemám důvod. Film na mě opravdu zapůsobil, já se od něj po celé dvě hodiny nemohl odtrhnout a těším se, až si celý seriál zopakuji. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak už zde napsal někdo přede mnou, vyprávěcích kvalit seriálu "FWWM" nedosahuje. Přesto jsem za jeho existenci ráda, neboť konečně poznáváme Lauru a zároveň také překvapivě zjišťujeme, co přesně se stalo Cooperovi na konci S02 (nebo to tak alespoň vypadá). Čekala jsem, že nám tvůrci detailně přiblíží i Teresu Banksovou, což se nestalo - jediné, co jsme dostali, jsou střípky. Jelikož mě ale karavanová část příliš nebavila (a "Bowieho" část jsem absolutně nepobrala), tak jsem za zaměření se čistě na Lauru nakonec vděčná. (Ať už vám Laura přirostla k srdci či nikoli, závěrečná scéna je spolu s Badalamentiho "The Voice of Love" jednoduše úchvatná a pro citlivější povahy též břečící.) Co mi na filmu vadí asi nejvíc, je chování vraha. Zatímco v seriálu byl až do odhalení sám sebou, ve filmu se u něho neustále projevují psychopatické zkraty, o kterých se nám jedna z postav Cooperovi jaksi zapomněla zmínit... EDIT: POUŠTĚT AŽ PO DOKOUKÁNÍ "TWIN PEAKS: RETURN" (S03), JINAK CCA. TŘETINA FILMU POSTRÁDÁ SMYSL!!! (Po S03 zvedám a můj názor na karavanovou a Bowieho část, viz výše, už nadále neplatí.) ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Obrovský plus za to, že se David neztratil sám ve svém scénáři. Což by určitě nebyl žádný problém. Nádherně absurdní, filmový výjev, který má výborné prvky humoru, dramatu, thrilleru a nakonec i hororu. Neopakovatelná podívaná nejen na osud Laury Plamrové s atmosférou, která odráží silnou osobitost scénáře i režie. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Těžko si představit jak by tenhle film chápal někdo kdo nezná předcházející (resp. dějově následující) seriál, natož kdo ještě nemá s Lynchem zkušenosti. Asi by byl zoufale mimo a film by šmahem odsoudil jako blbost. Pro mě jako obdivovatele Lynchova světa a nadšeného fanouška Twin Peaksu šlo samozřejmě o perfektní zážitek, obsahující všechno co mám na seriálu i samotném Lynchově stylu rád, snad až na málo prostoru pro Daela, který tu (z pochopitelných důvodů) hraje jenom vedlejší roličku. Isaak a Sutherland byli špičkoví, stejně jako ztvárnění hlavních dvou rolí Sheryl Lee a Raye Wise. A co mě nejvíc dostalo? "My name is Annie and I have been with Dale and Laura. The good Dale is in the lodge and he can´t leave. Write it in your diary." Chudák Annie. ;-( 80% a pro fanoušky Twin Peaks 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

David Lynch mi opäť raz svojim majstrovským kúskom dokázal, že je z inej planéty. Ide o temné, abstraktné krimi, ktoré je nasiaknuté typickou Lynchovinou a atmosferickou originálnosťou. Film vám za celý čas nedovolí ani jeden poriadny nádych, pričom bez prestávky si tu režisér s divákom pohráva ako mačka s myšou. Snímok sa mi vo všetkých smeroch zdal duchovne resp. zmyslovo duálny, čiže napr. keď sa zdá, že už chýba iba jeden kamienok k pochopeniu celej skladačky, príde niečo, čo túto predstavu hodí do smetného koša a zostane len pocit, že film sa v plnej miere dá aj nedá pochopiť, že má aj nemá význam. Už úvod v tomto smere mnohé naznačil svojou krátkou a naoko nič neznamenajúcou (až na jedno zmiznutie) epizódou vyšetrovania dvoch detektívov.... Ako keby chcel režisér vyjadriť, že divákovi dovolí odhaliť takmer všetko, ale niečo si predsa len nechá sám pre seba. Ostáva tak hlavne úžasne atmosfericky ponuro spracovaná atmosféra priebehu posledných pár dní života krásnej strodoškoláčky, ktorá vo mne vyvolala neskutočne silné pocity. Je veľmi málo filmov, ktoré dokážu takto zapôsobiť na diváka. 10 hviezdičiek je málo. Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Seriál Twin Peaks byl v ČR skutečnou „modrou růží“. Dokazuje to i původní bezradnost s překladem názvu filmu, například MF Dnes přišla se zvlášť obskurním: „Dvojčata Peaksovi se mnou kráčejí jako oheň“. (Mat_de_Mar)
  • Ve filmu se opět objevila postava paní Tremondové (Frances Bay) a jejího vnuka, kteří bydleli v přívěsu, pod kterým byl nalezen prsten Terezy Banksové (Pamela Gidley). V seriálu ovšem byli sousedy Harolda Smithe (Lenny von Dohlen). (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama