Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová je trochu nesmělá, a navíc vinou nemoderního účesu, nevzhledných brýlí a bazarového oblečení patří spíš k outsiderům. Přesto žije spokojeně s matkou, svobodomyslnou malířkou Helen, a nejlepší kamarádkou Lilly. Celý její život však převrátí naruby příjezd babičky Clarissy. Mia se překvapeně dozvídá, že babička je královnou malého evropského království Genovie, že její otec byl korunní princ a že je dědičkou trůnu. Matka jí vysvětlí, že podle dohody s otcem se o svém původu měla dozvědět až v osmnácti letech, babička se jí snaží objasnit, že její nástup na trůn ovlivní budoucnost malé země, protože o trůn se ucházejí i další zájemci. Navíc povolá šéfa bezpečnosti Joa, aby na princeznu dohlížel. Mia nakonec souhlasí, že bude brát lekce správného chování a získá tím čas rozhodnout se, zda přijme genovijský trůn. Mezitím musí řešit i běžné školní starosti, výsměch pohledného spolužáka Joshe, o jehož objetí sní, výčitky Lilly, že na ni nemá čas. Na ambasádu dorazí vizážista Paolo, který se svými asistentkami promění tuctovou středoškolačku v atraktivní dámu. Proměna má však i nemilé důsledky. Znechucená povykem je Mia rozhodnuta vzdát se trůnu. Jenže pak jí babička předá deník, a v něm Mia objeví dopis od svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (301)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ho asi dvakrát a nemám potřebu se dívat znova. Sice ta zápletka - teda moc nereálná, i když se mi zdá, že se nijak neopičí, aspoň teda já neznám film s podobným námětem, byla docela dobrá, ale jinak to nebyla žádná bomba. Nijak extra mě nenudil ani nenadchl. Taková vcelku vkusná romantická komedie kterak šedá myška ke štěstí přišla. Tenhle námět je ohraný, ale ono se nic moc jiného vymýšlet nedá... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ono to poprvé splní svůj účel a celkem to pobaví,někoho možná nadchne..ale když to opakují v televizi několikrát dokola,člověku se to ohraje.Princezna Mia se stane otravnou a ukňouranou a dvakrát zábava už to prostě není.Řekla bych,že milovnice Popelek si na Deníku smlsnou,ale mě to momentálně přijde jako dětská klišé ""zábava"". ()

Reklama

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 12 tak se mi film děsně líbil a patřil mezi mé největší favotity. Od té doby však nějaká léta už uběhla a změnila jsem na něj názor. Mia mi připadá dost otravná a chvilkami trapná, některé scény byly natočeny za účelem smíchu, já však dnes už jen protáčím oči (např. první návštěva sídla královny - tam je Mia úplně nemožná!!!) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Splněný sen každé dívky, vlhkost se zvedala každým dalším pitomoučkým průšvihem hlavní hrdinky, ovšem realita je poněkud krutější. Anne Hathaway mám však jako herečku docela rád a ani tady to z její strany nebyla vyložená katastrofa. Samotný děj – to už je něco jiného, ale narazil jsem tu na několik situací, u kterých jsem se nenuceně zasmál. Nicméně souhlasím, že tohle je především určeno 12-15 letým dívkám, nikoliv širokému „publiku“… ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mia (Anne Hathaway) je obyčejná šestnáctiletá holka, se svými radostmi i strastmi, trochu ztřeštěná, trochu hezká - prostě docela obyčejná. Ale to jen do okamžiku, kdy se dozví, že je dcerou právě zesnulého krále, vládce Genovie, země někde uprostřed Evropy, a že jí v žilách koluje královská krev. To ale znamená pro Miu razantní změnu životního stylu, ať již přijetí dvorní etikety (o což dbá její babička, královna Clarrise (Julie Andrews)), či celkového vzhledu a chování. Pro její spolužáky je to ale totální šok ... Ehm - kolikrát jsme toto už viděli? Jak se z tuctové holky stane rázem superhvězda (ať za to už může klukovská sázka či královský původ). Na tomto filmu není zhola nic originálního, jediné kvůli čemu by si zasloužil shlédnout je proměna Anne Hathaway z hipísačky na krásku (s trochu moc širokým úsměvem) - a nebo pokud jste stoprocentně romanticky založená duše, a stále čekáte, kdy se u vás objeví babička s pozváním do královské rodiny ... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Scéna s pošmyknutím na školskej tribúne bola nehoda. Počas scény, kde sú Mia (Anne Hathaway) a Lilly (Heather Matarazzo) na tribúne, Anne Hathaway náhodou spadla. Režisérovi sa to ale páčilo natoľko, že to nakoniec vo filme nechal. (Raccoon.city)
  • Anne Hathaway (Mia Thermopolis) svou první filmovou roli získala tak, že během castingu spadla ze židle. Režisérovi se zalíbil její zbrklý temperament a okamžitě ji obsadil. Debut si ve snímku odbyla i Mandy Moore (Lana Thomas). (Roman.Ticka)
  • Když Mia (Anne Hathaway) na začátku otevírá žaluzie, při pohledu zvenku je sklopí rukama. V dalším záběru, při pohledu zevnitř, jsou zase zatažené a otevírá je tyčkou. (Mr.Hudson)

Související novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama