Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli tomu, že jsem na tomhle filmu byl kdysi v kině a ten vymakanej poster mi visel na zdi, jsem si s notnou dávkou nostalgie dal po letech reprízu a... bavil se úplně stejně jako když jsem byl malej sopel a jméno Arnold Schwarzenegger pro mě bylo zárukou skvělé zábavy. Tenhle film je svým způsobem geniální, ať už jen pro svojí nadsázku a taky, že staví celý akční žánr a všechna jeho klišé na hlavu (včetně sebeparodických hlášek Arnieho, kterému to tu ve své poloze "clinteastwoodovského bad-asse" neskutečně sedlo). Je jasné, že režisér míří hlavně na mladší publikum, které v té době bralo své akční hrdiny zkrátka jako nadlidi a dokázali se s nejedním ztotožnit (v případě Jacka Slatera to není nic obtížného, páč je to fakt zabiják). Škoda jen, že to producenti nevyhnali ad absurdum a nenatočili se Slaterem alespoň jeden film, myslím, že o zábavu by bylo postaráno. Snad jediná věc, která se dá mírně zkritizovat, jsou ty trapné digitální výbuchy, které prostě bijí do očí. Jinak je to jízda od první do poslední minuty a jeden z Arnieho nejnedocenějších filmů. Poslední akční hrdina je zkrátka snímkem pro všechny filmové fandy se spoustou odkazů na (nejen) další akčňáky- a Stallone jako T-800 nemá chybu :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se fakt musi brat s nadhledem, jinak bude u sledovani clovek trpet. Prakticky prvnich 90 minut je regulerni akcni film, obcas s nakym tim vtipkem a naprosto perfektni akci s hodne vostrym a dobre hrajicim Arnoldem. Pak se dej presune do realnyho sveta a ztraci na zabavnosti, neni tak sviznej a zaverecny moralizovani je na prd. Nejradsi mam Arnolda jako Hamleta, neco tak drsnyho se jen tak nevidi. Ale i tak jsem se skoro furt bavil a 4* si zaslouzi. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dějový guláš, na kterém si kritici smlsli. Na filmovém plátně mu vychází všechno, když ale vstoupí do reálného světa, jde to ztuha. Poslední akční hrdina byl událostí sezony i propadákem roku. Za scénářem stál Shane Black, v jehož hlavě se zrodil Poslední skaut i Smrtonosná zbraň, za kameru si sednul uznávaný řemeslník John McTiernan a před ní se vyjímala robustní postava Arnolda Schwarzeneggera. I tak to moc nevyšlo. Mravenčí práce skončila rozpačitým dojmem. Žánrová nevyhraněnost tu ne vždy odpovídá tomu, co by si divák za pětaosmdesát milionů dolarů (v té době neuvěřitelný ranec peněz) přál, takže ty oslnivé pyrotechnické parádičky, bohatá výprava i kaskadérské kousky přijdou nakonec docela vniveč. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podobný komerční i dějový úlet jako o rok později True Lies, akorát o třídu horší zábava. Na tomto filmu je skutečně vidět že se nešetřilo. Bohatá výprava, velcí herci, strhující výbuchy, honosné lokace (Hyatt) a velkolepá akce. Ovšem film přišel zaprvé ve špatnou dobu do kin (konkurence) a za druhé není zase tak zábavný, strhující a hlavně originální jak by se mohlo zdát a tak se z něj stal relativní propadák, který se zdaleka neujal tak jak by se čekalo. Ačkoliv je režisér na akční film kabrňák, v intimitě a v osobních vazbách jednotlivých charakterů mu to vždycky trochu vázlo a tak jakmile se nestřílí o sto šest, je docela nuda. Několik výborných vtipů, glos a scén, překvapivě dobrý Arnold, ale jinak opravdu příliš dlouhé a dosti skřípající. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle propadák není až tak špatný. Schwarzeneggerovi postava dobře sedne, a stejně tak jsou výstižné časté parodické narážky během filmu. Problém ovšem nastává v tom, že se divák nemá šanci ani na chvíli ztotožnit, s kteroukoliv postavou ve filmu. Zvláště ve druhé polovině, kdy se vše začne odehrávat ve skutečném světě, je to velmi patrné. Ono prolínání filmového světa s tím skutečným za pomoci zázračné vstupenky do kina je zde vůbec nějak nedotažené. V první polovině divák ví, že se každé nebezpečí odehrává čistě ve fiktivním filmovém světě, tudíž se o hlavní hrdiny nemusíme vůbec bát, a pak až už jde skutečně do tuhého v reálném světě, je na všechno už pozdě. Povrchní přístup je znát, ale film se v tempu i invenci nezastaví. Zajímavé je, že se v závěru neřeší existence kouzelné vstupenky. Tvůrci asi předem odhadli, že film propadne, a tak se ani nenamáhali to řešit. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (41)

  • Počas festivalu v Cannes postavili na lodi kotviacej pri pláži nafukovaciu sochu Jacka Slatera (Arnold Schwarzenegger) vo výške štvorposchodovej budovy. (gogo76)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama