Reklama

Reklama

Film režiséra Vladimíra Michálka je postmodernistickou vizí nedokončeného románu Franze Kafky "Nezvěstný". Do Ameriky počátku 20. století, země velkých vzletů i velkých pádů, přijíždí mladý Čech (M. Dejdar). Jeho strýc (J. Lábus) je nejbohatší muž Ameriky. Synovce přijme jako vlastního syna za podmínky absolutní podřízenosti. V tvrdých poměrech, tolik vzdálených idylické Evropě, mladý muž neobstojí. Je strýcem tvrdě a nečekaně zavržen. Amerika mu nastaví svoji druhou tvář – stává se z něj vyděděnec bez budoucnosti. Filmová vize mu však jistou naději poskytne. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Jack_6428

Jack_6428 (hodnocení, recenze)

Mám info, že se remaster skutečně chystá. Už se na něm asi rok pracuje.

Uživatel Rugero smazal svůj příspěvek.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

co to je za fotku v galerii? ta druhá, jak tam leží Dejdar s nějakou ženskou v posteli, ta scéna ve filmu nebyla, ani mám dojem ta herečka...

na příspěvěk reagoval Rugero

Dana456

Dana456 (hodnocení, recenze)

Prečo na mňa pôsobila predstaviteľka Kláry napuchnuto? Nesympaticky napuchnuto.

Birkhoff

Birkhoff (hodnocení, recenze)

V době, kdy "západním světem" otřásal nově uvedený snímek od mistra Tarantina (rozuměj Pulp Fiction). Dostala, v českých luzích a hájích, filmovou příležitost se poprvé prosadit Kafkovská předloha.Filmové  zpracování  stejnojmenné předlohy , je dle mého názoru poněkud nedoceněný snímek, který v době ještě lehce porevoluční, zaznamenal výrazný odklon od tehdejší   filmové "privatizační" české produkce (Hotýlek v srdci Evropy, Hotel Herbich etc...) V době , kdy jsem měl  možnost poprvé shlédnout toto dílko mi bylo 12- tzn. total shit- nyní po cca. 13 ti letech musím své hodnocení poněkud upravit... BRAVO!

Ladeo

Ladeo (hodnocení, recenze)

Je tu skvělá hudba a za to *. Dal bych ještě půl * za záběr vzdalující se lodi. To je vše. Potvrzeno a sečteno.

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Reklama

Reklama