Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (44)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Kelleym som sa zoznámil už cez seriál Sharp Objects, ktorý bol ale pre mňa veľmi depresívnou nudou. O to viac ma zamrzelo, že ho vlastne točil Jean-Marc Vallée, ktorého Klub poslednej nádeje považujem za dôležitý film. Preto som sa k Big Little Lies odhodlával dlho. Musím sa ale priznať, že som zostal milo prekvapený. Všetko je tu skvelo vyvážené. Či už výrazná formálna stránka, ktorá núti so záujmom sledovať všetky možné dejové zvraty, ako aj emocionálna drobnokresba, ktorá nám pomáha si aj napriek počiatočnej neistote a odporu zaľúbiť hlavné postavy ( mužské aj ženské). Ich vzájomné rozhovory, chyby, postrehy a konfrontácie pôsobia skutočne a povyšujú pipky ( ako boli prezentované v prvej časti) na plnohodnotné, inteligentné a chyby robiace ženy. Nicole Kidman bola perfektná. Zo všetkých postáv som si ju obľúbil najviac a jej tiché trpenie dokázalo na konci veľmi pekne vykresliť potrebnú katarziu. Herecky, hudobne, významovo, scenáristicky a aj režijne veľmi dobre zvládnuté dielo, ktoré aj napriek mojim subjektívnym chybám ( rozhovory s bandou susedov a učiteľov, predvídateľný vinník šikany) pôsobí komplexne, citovo a emočne úprimne a hlavne sa na neho dobre pozerá. Za mňa obrovská spokojnosť. 1.séria 90% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromně dlouho jsem nenarazil na televizní počin, co by mě tak pohltil. Kdekdo by řekl, že se jedná o projekt spíše pro ženské publikum, pro známost a především sympatie úhlavních hrdinek jsem si Big Little Lies ovšem ihned zamiloval. A vedle krásně ironické Reese, stále svůdné Nicole a z Divergence konečně vymaněné Shailene jsem se mohl kochat i úžasným výkonem Adama Scotta a Alexandra Skarsgaarda. Sedmilhářky jsou chodícím důkazem toho, že minisérie vládnou současnému seriálovému světu. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uz ked som sledovala Golden Globes zaujalo ma, ze velke hollywoodske hviezdy a este k tomu moje oblubene herecky Reese a Nicole sa dali na serial :) a bola som zvedava vzhladom na jeho uspech...Uz par rokov som nepozerala ziaden serial, ale tento som si nenechala ujst. Od zaciatku ma vtiahol do deja a bavil cim dalej tym viac! Najlepsi bol zaverecny diel, ani som nedychala, to ma presvedcilo dat 5 hviezdiciek, wow! Uzasne herecke vykony, prekrasne prostredie, napinavy dej, zaujimave zivoty obycajno neobycajnych zien a ich problemy, naviac este pointa a tema domaceho nasilia naozaj silna. Nicole uzasna! Uz sa tesim na druhu seriu s Meryl Streep, aj ked trosku pochybujem, ze bude taka excelentna ako prva...Je to serial skor pre zeny a to kazdeho veku. Uz chapem, ze aj take velke hviezdy sli do toho a vlastne to same rozbehli a produkovali...Urcite odporucam, tych 7 hodin ubehne ako voda....88% za prvu seriu. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám k téhle sérii výhrady kvůli otravným vložkám zpovědí různých občanů, které narušují jinak hypnotické tempo a kvůli odhalení/vyústění seriálu, které je pekelně předvídatelné. Režisérův styl střihu a práce s hudbou je výborný a dodává jinak celkem normálnímu příběhu emoce a zvláštní atmosféru. Trochu jsem pochyboval o obsazení, ale dopadlo to dobře až na občas mučivý pohled na nepřirozeně vyhlazenou Kidmanovou, která by místo snahy být "pěknou třicítkou" mohla konečně dospět a akceptovat, že "pěkná čtyřicítka" je pro herečku taky dobrá škatulka. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fenomenální "chorobopis" 5 (hlavně tedy 3) dobře zaopatřených žen - matek při bližším pohledu tříští skořápku jejich zdánlivě harmonických manželství a odhaluje předivo vztahů a "velkých malých lží" uvnitř i mezi. Dokonalá filmařina - režie a souznění herců nás tou přehradou emocí protáhnou s nimi. Kriminální rámec jedné vraždy je retrospektivně odkloněn odhadem na 18. kolej, komentáře "milých" a vždy usměvavých sousedů však dotvářejí luxusní maloměstský kolorit nekonečné přetvářky a pomluv. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (2)

  • Tato epizoda měla celosvětovou premiéru 7. února 2017 v Los Angeles v TCL Chinese Theater. (Varan)
  • HBO si původně objednalo 8 epizod v rámci první série, ale když k nim David E. Kelley psal scénář, uvědomil si, že 7 epizod bude dostačujících a dohodl se s HBO. (oli009)

Reklama

Reklama