Reklama

Reklama

Sedmilhářky - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2019, 5 h 33 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

Andrea Arnold

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Kamera:

Jim Frohna

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Meryl Streep, Iain Armitage, Darby Camp, Merrin Dungey, Ivy George (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Seriál Sedmilhářky, v jehož hlavních rolích excelují Reese Witherspoonová, Nicole Kidmanová, Shailene Woodleyová, Laura Dernová, Zoë Kravitzová a Meryl Streepová, se vrací na HBO se svou druhou řadou. Na první pohled se v poklidném přímořském městečku Monterey v Kalifornii nic nezměnilo. Matky jsou nadále bezmezně milující, otcové podporující, děti rozkošné a domy stejně honosné. Ovšem po událostech na benefiční akci základní školy už nic není jako dřív. Městečko se vzpamatovává z šoku a členky "montereyské pětky" - Madeline, Celeste, Jane, Renata a Bonnie – se společnými silami snaží dát své rozpadlé životy znovu dohromady. Nová série zkoumá zhoubnost lží, odolnost přátelství, křehkost manželství a samozřejmě také krutou daň rodičovství. Vztahy se budou rozpadat, důvěra vezme za své a objeví se nové šrámy nejen na těle, ale i na duši. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále sa snažím dať emócie trošku dokopy. Nikdy by som si nepomyslel, že ma takýto typ seriálu tak chytí. Ťažko sa mi píše o tom prečo si to pozrieť. Pre mňa to nemalo žiadnu chybu. Minimálne nie takú, aby som na ňu vyslovene ukázal. Druhá séria sa nesie v trošku inom duchu, ako tá prvá. Čo je ale obrovskou kvalitou celej série je, že prehlbuje nevypovedané. Dáva scény a rozhodnutia z prvej série do logických súvislostí. A to je veľké plus. Na prvý pohľad banalita, ktorá sa dala vyriešiť bez celej tej drámy, má odrazu hlbší kontext. Ten sa odvďačí pozornému divákovi veľmi silnými poslednými epizódami, kedy nastáva ten povestný skok viery a kedy pokánie môže byť( ale aj nemusí) novým začiatkom. Katarzia sa v mojom prípade dostavila. Finále viac než uspokojivé. Potešila by ma ešte tretia séria ( mám rád tie postavy), ale aj keby to celé skončilo takto, nemohlo to dopadnúť lepšie. Herecký koncert všetkých zúčastnených. 2.séria 100% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jsem si to nechtěl po tom absolutním opojení první řadou připustit, ono se ale opravdu mírně polevilo a místo ústředních linií mě zajímaly spíše ty postranní, viz konflikt mezi Edem a Madeline. Kdyby se příběh, který je dle všech zvěstí na internetu již nejspíše nadobro uzavřený, soustředil více na následky konce první série a ne na trochu nucenou vsuvku s rodinnými problémy postavy Zoë Kravitz, byl bych mnohem vděčnější. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapeně koukám, že si pro jednou můžu ušetřit vlastní analýzu. Víceméně (sic!) bych se pokoušela zformulovat tutéž kombinaci základního zklamání a dílčích okouzlení, jak je tu vypsal uživatel Spiker01, samozřejmě až na tu jeho ryze soukromou zášť vůči Meryl Streep, kterou nesdílím. ***** Dál už jen několik dílčích poznámek. K tomu podrazu, který Kelley s Valléem ušili na režisérku, když se na ni domluvili, ve finále jí ve správnou chvíli sebrali dohled nad konečnou podobou série a všechno si to přestříhali, předělali a zprodukovali podle svých představ a proti dohodě, už jsem vyplakala do Deníčku. Po shlédnutí dvojky musím říct, že stejně vnímám proti jedničce citelný rozdíl v režii, kameře, střihu, sekvencování i celkové výstavbě mindfucků a struktury příběhu, a Andreu Arnold tam zároveň necítím - a na škodu je obojí. Nevyšla jim ani ryba, ani rak. Buď si to měli chlapi natočit zase sami, až na to najdou ve své honbě za vyděláváním čas, nebo to nechat v rukou jí tak, jak to slíbili. Ale je zřejmě pořád ještě v řádu mužského světa, který filmovému průmyslu vládne, že k tomu ve skutečnosti neměli odvahu, chtěli jenom pořádně vydělat a dosáhli toho i násilím na autorce a podvodem na divácích. Je příjemnou ironií, že i druhá série přitom názorně předvádí, že i na ně dojde a jednou se nějaká nerespektovaná obětavá ženská nasere a vezme na ně a jejich hračky a lži pomyslnou baseballku jako Laura Dern a všechno jim to rozmydlí. Dost by mě zajímalo, jestli je tohle vyústění dvojky u nich projevem takové sebeironie, nebo takové bohorovně ješitné samolibosti. Těžko rozhodnout. ***** PS: Meryl Streep tu manipulativní mrchu skrývající se za starostlivou tchýni a zablokovanou, zdeptanou matku (že její postava nebyla ani jedno, myslím jasně dokazuje scéna, kdy svému právníkovi chladně a zamyšleně vysvětluje, že v té soudní při o svěření dětí do péče je jí úplně jedno, že se s tak špinavým přístupem definitivně připraví o případnou lásku obou dětí - že je chce dostat za každou cenu, nějaká láska je jí ukradená) zahrála tak přesvědčivě, až jsem se s hrdinkami propadala do stavů naprosté bezmoci a v duchu žehnala světu, že v reálném světě stojí Meryl Streep na světlé straně síly, protože kdyby ne, tak s námi se všemi byl neodvratně už dávno ámen. ;) *~ ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

První řada Sedmilhářek měla jakožto adaptace knihy a původně zamýšlená minisérie uzavřený konec a pokračování nepotřebovala. Přesto jej dostala a obavy ze zbytečného ždímání vyčerpaného materiálu naštěstí nebyly na místě. Minulou sérii jsme sledovali primárně z pohledu nově příchozí Jane, ve druhé zaujímá nejdůležitější místo Celeste a její boj o udržení zbytku rodiny. A to za podpory vynikajících hereckých výkonů především Nicole Kidman a Meryl Streep. Její Mary Louise s mírným vystupováním a takřka omluvným výrazem kolem sebe seká tvrdými slovy a není těžké ji nenávidět. Zároveň ale není těžké ji pochopit, včetně obrovské selektivní slepoty, s níž pomíjí hříchy zesnulého syna, tím spíš že ani Celeste rozhodně není dokonalá. Zkrátka žádná jednorozměrná figurka tchýně, ale kvalitně napsaná antagonistka. Jen škoda, že nedostala víc prostoru v závěru, kde chyběl její dovětek. Na několika místech si druhá řada pomůže poměrně lacinými scenáristickými berličkami, když potřebuje rychle dostat na povrch určité tajemství za účelem větší eskalace konfliktů. Z valné většiny se ale jedná o velmi kvalitně napsané drama, které zkoumá různé problémy partnerských vztahů, vyrovnávání se s traumaty a oprávněné i neoprávněné pocity viny obětí. Téměř celou dobu utahuje šrouby, nechává diváka v napětí očekávat která postava se pod tlakem svých problémů zhroutí jako a skrze Perryho pád s sebou vezme i ostatní, a nabízí až nepříjemně mrazivé dialogy skryté za fasádou civilních a „slušných“ vztahů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria "Big Little Lies" skvele pokračuje tam, kde sme skončili. Nie je to zbytočné pokračovanie. Naopak. Ukazuje to, že klamstvá dokážu vnútri narobiť poriadnu paseku a všetky ženy sú tým zasiahnuté. Okrem toho počas týchto siedmich dielov každá prejde svojimi skúškami, ktoré bude musieť podstúpiť. Podľa mňa najsilnejšie to mala asi Bonnie. Ale ani ostatné nebudú obídené ťažkými skúškami. A povedzme si pravdu, Celeste tu bude mať veľmi ťažkú chvíľu, kde bude musieť bojovať proti svojej svokre, ktorú skvele stvárnila Meryl Streep. A tá s tým svojim večným kľudom je niekedy absolútne desivá. Príbeh Madeline sa podľa mňa tiež ubral správnym smerom. A jej manželstvo tu prejde veľmi ťažkou skúškou. A jej manžel Ed musí sám zistiť, či je ochotný ešte v tomto vzťahu pokračovať alebo nie. A Renata bude musieť prejsť svojim vlastným osobným bankrotom, kvôli svojmu vlastnému manželovi. Mimochodom, toto bude mať asi najlepšiu dohru v celej sérii. Ale okey, aj dohra príbehu Madeline a Eda bola super. A čo sa Jane týka, tá snáď konečne bude môcť spoznať muža, ktorý ju urobí šťastnou. Deti sú v tejto sérii trošku viac bokom než v minulej sérii, no nevadí mi to. Najviac sa venujeme asi synom Celeste. Najmä keď mama musí bojovať o to, aby jej ich svokra nevzala do svojej starostlivosti. Celkovo poviem, že skvelá séria s dobrými postavami a najmä pôsobí ako solídne pokračovanie tejto série. Ak ste mali radi prvú sériu, určite oceníte aj druhú. Hodnotenie: A ()

Galerie (191)

Zajímavosti (1)

  • Česká herečka Alena Doláková se účastnila konkurzu na roli servírky do druhé série. Nebyla ale vybrána. (hansel97)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama