Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

Colin Farrell zklamal, nejen že nestačil sám na důchodce Malkoviche, ale ani na Jessicu, které se její "profesionalita" moc věřit nedala. Naštěstí stopáž 90 minut to ustála lépe než Farrell a nepřetáčel jsem zrychleně.

preventista

preventista (hodnocení, recenze)

SeTTi

Ano ano, přesně tak. Je to o rodičích. Máte naprostou pravdu. Sám vždy říkám, když vidím, kdo je vychovává, tak jsou vlastně ještě "děcka" super. A mnoho učitelek se mnou souhlasí a propo, vidíte - učitelek:-)..sám musím říci, že mužský vzor tam moc nemají. Jak poznamenala jedna cca 30 letá učitelka, když jsem jí říkal, že tam mají  asi pět učitelů chlapů - "tomu říkáte chlapi"??? :-).:-)) A vidíte, rázem jsme u daleko většího problému.:-(...Ale pracuji v tom a téma, které jsme diskutovali tomu nepomáhá, že ? :-). Vychovat rodiče se nám nepodaří. Snažím se alespoň působit na děti v souladu s hodnotami obou pohlaví, kdy samozřejmě existují výjimky,např. Vámi citované bojovnice, s kterými byste do ringu nešel a třeba i ty "hrdinky". Chtěl bych Vám poděkovat za smysluplnou a pro mě i poučnou diskuzi a věřim, že se zde potkáme... :-) Jistě ve mně zase bouchnou nekdy "saze" jsem pouze člověk :-)))) PS. Ta striktní pravidla pravidla ohledně rodinných filmů.. máte odkaz /ale nechci otravovat/..

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

preventista

Tak tohle je také zajímavý úhel pohledu "očima děcek" ze základních škol. Nad tím jsem popravdě vůbec nepřemýšlel. Ale dává to smysl. Už někdy před 10 lety sousedka, která mi dělala třídní na základce říkala, že se situace za těch pár let strašně změnila - k horšímu. A ono se to časem nejspíše ještě zhoršilo. Jenže tohle  (podle mě) není ani tak o filmovém průmyslu jako takovém, ale o rodičích. Vždyť většina těch filmů je 13+. Do filmů pro celou rodinu to ani tak moc neproniká - za to můžeme nejspíše vděčit poměrně striktním pravidlům v USA, ale i tak si vlastně vybavuju pár scén z animáků, kde k tomu také dochází. Je to těžké tohle....

na příspěvěk reagoval preventista

preventista

preventista (hodnocení, recenze)

SeTTi

Určitě s Vámi lze souhlasit. Hezky napsáno. Ale ještě jeden úhlel pohledu. Obávám se, že tyto filmy nejsou vhodné pro naše děti a adolescenty, kteří se na to ještě neumí podívat s naším nadhledem. Vytváří pro ně pokřivené vnímání reality. Dívka v sedmé třídě mi uplně bezelstně povídá: "My holky můžeme zmlátit kluka a on ne, holky se nemlátí.". Holky nadšené, kluci čumí, jak puci. Učitelka se samolibě usmívá. Přesto, že jsem celkem zkušený a mám za sebou 20 let prevence na školách, věřte, že to mají celkem zejména v poslední době zakořeněné. Co jim ukazují filmy ? Muž "mlátí"muže. Žena "mlátí" muže. Muž ženu ne....Nezlobte se, že to píši, jen mě zajímá Váš názor. Jinak ještě jednou děkuji za bezva reakci, ktera  mě pomohla trošku více se zorientovat v oblati, o které víte mnohem více - o filmu.. Člověk se stále učí.Potěšil jste mě s Wonder Woman a Capitan Marvel :-) toho mají holky plný hlavy :-))))

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

preventista

Tak já to bral obecně. Pokud se k tomu přistoupí třeba jako u Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) nebo Stráž (2021) tak to uvěřitelné je. Mají výcvik, umí využít sílu protivníka, nebojí se inkasovat rány, samotné jsou na konci domlácené. Sám znám pár holek se kterými bych do ringu jít určitě nechtěl. Tenhle film je přitažený za vlasy, ale to je i spousta těch s mužským představitelem.

Obecně je problém, že je už těžké přijít s novým námětem na akční podívanou. A ta malá obměna žánru, kdy je hlavním hrdinou žena mě neurazí. Pokud se tedy nejedná o přeobsazení 007 a podobné excesy. Třeba taková Colombiana (2011) měla být pokračováním Leona. S tím se na ten film hned kouká jinak. Besson jen přišel o práva a N. Portman v době natáčení také nebyla volná.

Ale souhlasím s tím, že je lepší pokud tvůrci využijí spíše těch přirozených ženských předností. On je ale potom problém v tom, že se na to horko těžko montuje akční film. Navíc je i celkem pochopitelné, že i ty baby chtějí občas uniknout z žánrových klišé. 

Celé je to prostě o přístupu scénáristů, režisérů a hereček. Krotitelé duchů (2016) Wonder Woman 1984 (2020) Captain Marvel (2019) jsou zdárné příklady toho jak by se to dělat nemělo.

na příspěvěk reagoval preventista

preventista

preventista (hodnocení, recenze)

SeTTi

Ale ono se to už přehání. A fest. Já bych  netlačil ženské hrdinky do rolí, které již jsou dávno odehrány muži. Působí to jako pokus o vyrovnání se mužům zejména v oblasti fyzična, někdy i směšně, např. v tomto filmu, scéna v červených šatech a pobití celé "armády", dále je zřejme, že nemá ani ponětí, jak se drží zbraň. Nereálně prostě. Ženy a muži jsou odlišní fyzicky a to nezboří žádné genderové konstrukty. Ženy hrdinky vidím ve stylu "Mata Hari". Intelekt a intriky, nápaditost, chytrost, manipulativnost. Myslím, že na takovou hrdinku by se i Vám "koukalo" lépe a musíte uznat, že by byly uvěřitelnější.  A navíc by nebylo mraky přiblblých komentářů o feminizaci. A máte pravdu Nafťák Vin a Johnson je ještě větší "holomajzna" :-) Hezký den.

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

preventista

Já to tak bledě nevidím. Máme tu Jamese Bonda, nebo Jasona Bourna, kteří díky svému výcviku a inteligenci proplouvají nástrahami scénáristů. Tak proč by stejně nemohly proplouvat i ženské hrdinky? Pokud se to nebude tedy přehánět. Navíc z mého úhlu pohledu se na ně kouká rozhodně lépe a jejich postavy jsou uvěřitelnější než když před kamerou stojí jako neuvěřitelní zabijáci postavy jako Nafťák Vin nebo Dwayne Johnson.

na příspěvěk reagoval preventista, dr.horrible

preventista

preventista (hodnocení, recenze)

Já hlavně nechápu, proč si Malkovich s Farrellem kazí renomé. Hrát ve filmu, kde všichni chlapi jsou naprosto neschopní. Tento trendženských "hrdinek" bude pokračovat a jsem zvědav, co to udělá výhledově s publikem, hlavné ženským. Jen aby to amíci nepřepálili.  

na příspěvěk reagoval SeTTi

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

:D Holt má dekolt a to lidem stačí..asi :D ale ne, i postavu má dobrou

Příspěvek byl smazán administrátorem.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Největší problém toho filmu není ani to, že jde o x-tou variaci na JW, ale obsazení hlavní role.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Já se divím, že to běží v kinech. Dle tý upoutávky jsem si myslel, že to jde na VOD, což ve světě asi i šlo.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Mně třeba ten souboj s Colinem přišel krátký a odfláknutý. Líbila se mi docela scéna v autě, zabití generála (či kdo to byl), a pak souboj Farrella s Malkovichem.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Kurva nechte aspon tento film v kinech, když už je na neurčito opět odsunut TENET a pravděpodobně poté budou i další velkofilmy včetně Bonda :( 

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

mm13

hej, ako napríklad farba citov, že? počuj, m&ms, fakt nemožeš byť aspoň raz ticho? lebo vždy zo seba urobíš debila.

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

Z traileru tak nějak vím většinu filmu, nemám rád tyhle debilně stříhané trailery.

neskvik

neskvik (hodnocení, recenze)

Herecky zaujímavé, dotočené v 2018. Zrejme sa to naťahuje aj kvôli metoo. Scenárista je poriadny čur@k.

Reklama

Reklama