Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V celovečerním snímku "Deadwood" od režiséra Daniela Minahana a scénáristy Davida Milche se dočkáme pokračování příběhu, který započal v kritiky uznávaném a cenou Emmy ověnčeném stejnojmenném seriálu z produkce HBO. Nezapomenutelné postavy v podání původního hereckého obsazení se po deseti letech znovu shledají, aby oslavily státní suverenitu Jižní Dakoty. Někdejší rivalové opět zažehnou své spory, spojenectví procházejí tvrdou zkouškou a staré rány jsou znovu otevřeny, zatímco se všichni snaží přizpůsobit nevyhnutelným změnám, které s sebou přinesl čas a moderní doba. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (38)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Epilog 3. sezóny po 10 letech. Prostá zápletka s koupí pozemků a vraždou posloužila spíš jako záminka pro defilé známých postav s momenty jejich charakteristického chování (vrátily se snad všechny a od posledně se ze svých pozic nehnuly o píď), přičemž v krajně zkratkovitém závěru už na katarzní děj rezignovala a především se loučila (v případě Ala IMHO podstatně sentimentálněji, než by mu slušelo). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šel trochu s despektem, protože přeci jen je to víc než deset let od konce seriálu a člověk už ledacos zapomněl, ale dočkal jsem se příjemného překvapení. Ano, uvědomuji si, že děj je na seriál poněkud neohrabaně naroubovaný, ale vidět to bylo snad jen na začátku. Čeho jsem se bál asi nejvíc, totiž zestárnutí jednotlivých aktérů, se nakonec ukázalo jako největší plus. Všichni působí unavenějším dojmem a pro nějaké divočení tu není mnoho prostoru, ale přesně to byl režisérův záměr a podle mě to k podobným rozlučkám sedí. Vedle původního obsazení zůstala zachovaná i solidní atmosféra a i když to ve finále nebylo o drsných přestřelkách či sexu, jsem spokojen. No a Trixie nezklamala. 80% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Finále seriálu s pokojným priebehom. Veľa postáv, veľa príbehov, logicky teda aj dlhá minutáž. Udržalo si to ten seriálový ráz, žiadne nadštandartné akčné scény alebo výrazné prekvapenia. Niečo sa ukončilo, McShane zase raz najlepší. Trochu mi kvôli tej spleti príbehov chýbala väčšia dravosť, inak pozeratelné. 3 z 5 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako seriál, i zde se opakují stejné chyby a i zde opět vládne silná sentimentalita a hloupá vypočítavost scénáristů. Ti nejen, že nedotáhli děj k nějakému zdařilému závěru, ale ohánějí se flashbacky, znovupřipomínáním seriálových postav (včetně jejich trapnosti, jako třeba samomluva, lesbičnost a jiné pakárny - viz. můj komentář k seriálu) a porcují nám jednu trapnou scénu za druhou (svatbou konče). Myslím, že nemá cenu zdůrazňovat, že samostatně tento film nemá co říct - bez vidění seriálu to prostě nemá cenu, ale skouknout ho - to vám prostě nemůžu doporučit. Vlastně jediné mírné plus je Timothy Olyphant a to jen proto, že ho mám rád... a to i s knírem. Takže stejně jako nechápu přehnanou oblíbenost seriálu, nechápu ani tento zákusek. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Srdečná forma fan servisu, která dopřává setkání starých známých, snad poprvé po celém seriálu mě doopravdy dojímá a ze všech zúčastněných tahá vyzrálé výkony, které musí chytit za srdce. Ať divák znal tohle slavné místo o více než dekádu dříve, nebo (tak jako já) viděl film jen týden po dosledování třetí sezóny. Pokud sem někdo omylem zabloudil bez znalosti předchozích strastí, dostal nejspíš jen pomalou procházku místem, které nezná, a ve kterém spousta staře vypadajících postav promlouvá v dlouhých souvětích nebo naopak ve vulgárních a dostatečně pádných krátkých odpovědích. Kdo si ale pamatuje, jak se v téhle špíně žilo a miloval to, ten musí být v sedmém nebi. Já si od posledního díla Davida Milche sliboval jakékoli zakončení a i s pomocí parádně použitých mžitkových flashbacků jsem dostal nostalgie, že mě v pár chvílích málem porazilo. Tolik Alovy sebereflexe, tolik pohledů jisté dvojice, které trhají srdce, jak moc je z nich patrná bolest z toho, co mohlo být, tolik překvapivých účastí i kdyby jen v malých roličkách a pomrknutích. Radost přímo úměrná tomu, jak moc velkou radost může bolavý pohled na stále ještě divoký západ přivodit. Kdo říká, že tohle není Deadwood, ten už na jeho vůni zapomněl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Píseň hraná během titulků, „Hog of the Forsaken“, je stejná píseň, která zazněla v titulcích epizody Deadwood (2004) seriálu Deadwood (od r. 2004). (ČSFD)
  • Klobouk, který nosí Joanie Stubbs (Kim Dickens), je stejný šedý cylindr, který měla na sobě v původním seriálu Deadwood (od r. 2004)., ale byl upraven hnědou tkaninou, aby vypadal novější. (ČSFD)
  • Film se odehrává v roce 1889, tedy 10 let po skončení poslední epizody stejnojmenného seriálu. (ČSFD)

Související novinky

Kdy dorazí filmový Deadwood?

Kdy dorazí filmový Deadwood?

10.02.2019

Programový šéf HBO Casey Bloys měl nedávno příležitost rozpovídat se něco málo o plánech, které má kabelovka pro letošní rok. Kromě spokojených reakcí na třetí řadu Temného případu pak došlo mimo… (více)

Reklama

Reklama