Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem kedy som si naposledy tak veľmi nebol istý svojimi pocitmi, než pri tomto filme. Je pravda, že s pôvodnou sériou to nemá podľa mňa skoro vôbec nič. Leda by sme sa pozreli na jeden konkrétny aspekt filmu, ktorý ale zase nechcem spoilovať. Skúsim teda napísať svoje dojmy a možno sa konečne rozhodnem, či prevažujú viac pozitíva alebo negatíva. Poďme sa najprv pozrieť na tie plusy. Je pravda, že "Wrong Turn" má niekoľko skvelých nápadov. Ako napríklad práve "The Foundation", ktorí žijú v horách a podľa svojho kódexu. A musím povedať, že rozhodne nejednali s našimi hrdinami v rukavičkách. Je zaujímavé vidieť čo sa s našimi hrdinami stalo, keď Stan pôjde hľadať svoju dcéru, pasce sú celkom šikovné a film vie byť na svojich momentoch veľmi znepokojivý. Najsilnejšia scénka je pre mňa asi počas úteku z tábora, kde budú prechádzať tmavým koridorom. Tam som skutočne ostal silne znepokojený. Uznávam. A je fajn, že tentokrát možno uvidíme aj viac mentalitu občanov mestečka, z ktorého naši hrdinovia vyrazia. Myslím si, že o "Foundation" sa toho ale dalo povedať predsa len o niečo viac. Mínusy filmu sú najmä počas prvej polovice, kde musíme tráviť čas s našimi hrdinami. Problém je, že sú to len postavy, ktoré budeme musieť vidieť umrieť a tým pádom sa o nich moc nezaujímame. A Adam je skutočne poriadne otravný. Okrem toho si myslím, že keby sa film sústredil na tie elementy, ktoré boli zaujímavejšie, tak možno mohol byť aj o niečo kratší a vylepšiť svoje tempo. Tiež je pravda, že jedna z postáv je tu celkom slušný pokrytec. Najmä keď sa objaví vo filme ešte na posledných pár minút. Nemôžem ho nazvať inak než pokrytcom. A keď to uvidíte, pochopíte. Plus je tu ešte aj jedna úplne zbytočná odbočka, kde budú naši hrdinovia hľadať jednu zo svojich kamarátok, lebo sa nie je schopná im ozvať, keď na ňu volajú. A dokopy to len podnieti k niečomu, čo možno nemuselo nastať. Pre mňa je film mix zaujímavého a nie veľmi zaujímavého. A áno, možno by som si trošku prial, aby to malo aj niečo spoločné s pôvodnou sériou, no je fajn, že tvorcovia tomu chcú dať niečo nové. A keď sa na to pozriem ako film sám o sebe, tak má svoje zaujímavé momentky, ktoré stoja za to a Charlotte Vega tu skutočne urobila maximum. Takže nakoniec filmu udelím pozitívnejší rating. Moje posledné slovo. Hodnotenie: C+ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už jsem nějaké to Špatné zahnutí viděl, takže jsem si myslel, že vím, do čeho jdu, ale ono ne. Tvůrci na to šli tak trochu jinak, místo hororu natočili spíš thriller a celkem mile mě překvapili. Místo už mnohokrát omletého, předvídatelného děje, přišlo něco trochu jiného, seznámil jsem se se společenstvím, proti kterému jsou Amišové průkopníky pokroku, dokonale politicky korektního mixu z auta mi nemuselo být líto, a tak jsem si to docela užil. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že tenhle řemeslně pěkně zvládnutej film s poměrně dobrým a originálním námětem (na poměry subžánru "skupina mlaďasů je konfrontována s lesními burany") má potřebu hlásit se názvem k sérii Wrong Turn, která se po prvních dvou dílech utopila v totálních sračkách a je v podstatě nekoukatelná. Když s ní nemá v podstatě nic společnýho. Imho z toho není ani žádnej benefit, spíš naopak. Protože pro těch pár lidí, co dosud zajímá přiblblá série Wrong Turn, tohle bude nuda s pro ně zbytečnými snahami o nějaké společensko politické přesahy. Naopak já jsem lehce příjemně překvapenej, a to ve mne někdy před měsícem informace o rebootu vyvolala málem záchvěv odporu. Chtělo by to spoustu věcí doladit - např. nabrat sympatičtější skupinu postav, vyložit víc o fungování The Foundation - a pak to mohlo být dokonce velmi dobré. Takhle jenom dobré. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov prichádza do Apalačských vrchov, aby sa v miestnych lesoch odreagovali. Po príchode na miesto sa dostanú do konfliktu s miestnymi, ale neprikladajú tomuto incidentu žiadnu váhu. Situácia sa ale zhorší, keď sa v miestnych lesoch stratia a jeden z nich príde o život. Ani len netušia, že práve vkročili na miesto obývané tajomným spolkom nazývaným Nadácia, ktorý z nečakaných návštevníkov nemá vôbec radosť. - Na reboot Wrong Turn som sa tešil, aj keď už podla fotiek z natáčania bolo jasné, že tu nejde o to, aby tvorcovia prišli s niečím novým, ale o to pomeniť cast kvôli tomu, aby to vyzeralo dostatočne progresívne, pretože albánska herečka v jednej z hlavných úloh bola cool v roku 2003, ale dnes už by táto séria nároky na diverzitu jednoducho nesplnila. Preto sa tu stretneme s bandou nesympatických charakterov, ktorým som od úplného začiatku želal luxusnú smrť. Tá sa ale po celý čas nedostavila, a aj keď niektoré vraždy mali peknú myšlienku, takmer všetky sa odohrávali off-screen. Čakal som aspoň nejaký odkaz na Odetovcov, ale ničoho som sa nedočkal. Takže ide o úplné obyčajný, zbytočne pretiahnutý horor, na ktorý sa dá v pohode pozerať, ale ako obrovský fanúšik série Wrong Turn, na ktorej som vyrastal, som z toho jednoznačne sklamaný. + Bill Sage + herec z Stranger Things + herečka z REC 3: Genesis a The Lodgers + herec z The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning a The Cabin in the Woods ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tohle měl být samostatný film a nikoli pokus se přiživit na úspěšném jméně. Spousta diváků je teď totiž nasraná a záměrně snímek podhodnocuje. Já si zde před zhlédnutím pár výblitků přečetl, takže jsem byl připravený na to, že zde neuvidím zdeformované krvelačné psychopaty, ale něco trošku jiného. Vlastně jsem byl za tuto změnu rád, protože nemá smysl si nic nalhávat. Série Wrong Turn šla po pár dílech do úplných sraček, ze kterých není návratu. V úvodu mě však "to něco trošku jiného" vyděsilo, když jsem viděl hipsterskou posádku na smrt jdoucích ve složení - 2 opálení buzeranti, černobílý páreček a jeden jediný bílý páreček, který byl záměrně vykreslen jako největší retardi. Naše skupinka si to namířila rovnou na zdravě xenofobní jih, kde jsou velmi přátelští lidé, pokud zrovna nenarazí na hipstery, negry, buzeranty nebo voliče demokratů. Nápad s Appalachian Trail jsem uvítal, protože nezavrhuji možnost, že bych si to tam někdy prošel. Tady jsem z této 3 500 km dlouhé stezky moc neviděli, neboť se role průvodce skupiny ujal právě negr, který znal na místě kde nikdy nebyl ty nejlepší zkratky. Jediná pozitivní věc na jeho rozhodnutí bylo to, že kláda rozmetala jednu homokládu, takže se znatelně pročistil vzduch a ochladilo klima. Ten nápad s federací se mi docela líbilo. Odpustím i tunu scénáristických zkratek, kterými si ohýbali děj jak bylo třeba. Za mě docela slušný snímek a pravděpodobně nejlepší z celé série. Minimálně co do množství nápadů a invence. [78 %] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)
  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama