Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný motokrosový jezdec Imrich Křepinský (Vítězslav Jandák) si umí řádně komplikovat život. Na tratích mu chybí nutná kázeň a tím pádem i pořádný výsledek, je vyhozen od maturity a ani citový život se nevyvíjí podle jeho představ. Teprve po několika řádných kopancích a seznámení s dcerou svého třídního profesora (Libuše Šafránková) se pokusí ne přímo změnit, ale korigovat svoje jednání.

Snímek z prostředí pro film ne zcela obvyklého je zajímavý i tím, že v rolích motokrosových jezdců se objevují kromě nadějných juniorů i esa tehdejší naší reprezentační špičky jako například Oldřich Hamršmíd. (Robbi)

(více)

Recenze (17)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Menšík povídá; "hezká holka, tak ji sem přiveď a mi ti ji s Otíkem otestujeme". To je asi tak jediná věc, co jsem si z tohodle filmu zapamatoval, jinak docela nuda, film postrádal nějakou větší osobitost, herci jak když nevěděli co hrát, dialogy, takové neslané-nemastné, navíc filmy s motorkářského prostředí mě podobně jako z toho cirkusového neberou. Jandák byl místy docela tragickej, vypadá to ale, že už od mala chtěl bejt něčím víc a něco si dokázat, tak snad jen ten Menšík a Somer to tu trochu oživili, Hudečková byla kóča a za pozornost stála i mladičká devatenáctiletá Libuška Šafránková ve svém teprve třetím filmu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mozna by slo hodnotit i vyse, ale pribeh neni zas az tak zajimavy... Pro retro priznivce motorismu je to radost, (jak si jde Jandak koupit noveho Califa, to jsem se pobavil... :-))...taky jsem na nem kdysi jezdil, a je fakt, ze v tehdejsi bide to byla asi nejlepsi dosazitelna motorka), a pro priznivce pohlednych herecek tez...trojka Hudeckova, Dvorakova, Safrankova potesi, a femme fatale (pro duo Somr-Mensik) Eva Jirouskova taky neurazi... :-) Docela me to vlastne bavilo. 3+ ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý film zabývající se poznáváním života mladého motokrosového jezdce Imricha Křepinského. Tohoto nespoutaného mladíka milujícího rychlost, jenž nebyl připuštěn k maturitě kvůli neúspěšné zkoušce z matematiky, ztvárnil V. Jandák a musím uznat, že nepříliš rozumného motokrosaře zahrál velmi přesvědčivě i zábavně. Kromě Křepinského sportovních ocenění a závodů samotných (!) můžeme sledovat i jeho milostné zklamání, nástup do pracovního procesu či tradiční válku s rodiči (otec V. Babka a matka režisérova oblíbená J. Třebická). Ve vedlejších rolích je nutno znímit na prvním místě tehdejší krasavici E. Trejtnarovou, jejíž nevídaná atraktivita a půvab zde snad dosáhl vrcholu, dále kolegy v práci mechaniky J. Somra a V. Menšíka a mladičkou vnučku profesora matematiky V. Šmerala L. Šafránkovou. Ve snímku se ukázalo mnoho známých tváří v epizodních rolích, pro pořádek zmíním agresivního tanečníka J. Krampola, infantilní hlupáčky J. Lábuse a J. Hrušínského, mladšího Imrichova bratra E. Parduse či senilního souseda V. Trégla. Přestože osobně Rodeo chápu jako mírnou režisérovu úlitbu režimu a kvality jiných jeho snímků nedosahuje, rozhodně mě ani tentokrát A. Máša nezklamal, naopak jeho zobrazení proměny nezodpovědného a vzpurného mladíka v muže s charakterem (odmítnutí finanční sumy za puštění závodu a jdoucího za svým cílem) je jako vždy působivé. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době fakt dobrej film. Politika: nula. Propaganda: nula. Pohled do života celkem obyčejných lidí. Jandák sice hraje šampiona v motokrosu, ale táta se s ním vůbec nemaže a klidně mu prodá motorku (Co z tebe bude? Prosimtě běž vod toho uhlí, já si ho rači složím sám. Seš lempl). Sice elitní jezdec, ale vyletí od maturity a přivydělává si v autoservisu. Holky na něj taky moc neletí. Trejtnarka ho má pouze za kámoše. Nejhezčí moment: Jandák si frajersky do parádního motorového člunu vedle sebe posadí Trejtnarku. (Umíš s tím vůbec jezdit? - Že váháš.) Plyn na podlaze a Trejtnarka v sedmém nebi. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dejove me film moc nezaujal, stejne jako Jandak v roli lamace divcich srdci. Presto ma film co nabidnout, zdarile dialogy, duo automechaniku Somr-Mensik, prostredi motokrosu a krasnou Hudeckovou. Herecke obsazeni je v tomto filmu hodne zajimave. Svym pojetim, jako by film patril jeste do let sedesatych. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama