Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (609)

novoten 

všechny recenze uživatele

K prasknutí napínavý a k neudýchání gradující nesplnitelná mise, kterou se možná neredefinuje celý žánr, ale série určitě ano. Nechápu, jak to McQuarrie dělá, že je díl od dílu intenzivnější, nepředvídatelnější a i přes množství lokalit a postav sevřenější. Všechno, co vidíme, je známé z jiných filmů či značek a stejně to snad nikdy nevypadalo a neznělo takhle dobře. Pasáž na letišti mi přišla jako něco tak rafinovaného a tempem k dokonalosti vyladěného, až jsem se bál, že zbytek filmu se podobné lahůdce bude snažit jen přiblížit, ale díky Benátkám, motorce i vlaku byl pravdou přesný opak. Jedna z návštěv kina, kdy bych i po pěti hodinách chtěl přídavek. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tváří v tvář dokonalé těžkotonážní šestce vlastně zklamání. Moc postav, moc vysvětlování, málo vyloženě památných scén, záporák nic extra. Jako showreel akčních scén, na které zbytek blockbusterového pole kouká s otevřenou pusou, to ale samozřejmě pořád funguje (byť není highlightem motorka, ale až dechberoucích posledních 10 minut). Snad to příště zase bude žánrová špička! ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Já si s těmi letošními blockbustery moc nerozumím, to uznávám, ale u Mission: Impossible jsem si byl jistý, že to prostě dopadnout musí. No a nedopadlo. Ten zásadní problém jsem měl od samotného začátku, protože příběh jako by vypadl z filmů, které se točily před dvaceti lety. Celá zápletka s umělou inteligencí, která všechno ví a všechno dovede předvídat, mi připomněla v lepších momentech Oko dravce, v těch horších Next s Nicolasem Cagem. A jako hlavní záporák působí poněkud nepatřičně a ani trochu děsivě, což bohužel platí i pro Esaie Moralese. Děj mě zkrátka nestrhnul, protože působil jaksi dědkovsky. Jako kdyby scénář napsal někdo, kdo má pořád ještě tlačítkový telefon, dočetl se nedávno něco o umělé inteligenci a když mu spadne Seznam.cz, volá vnoučatům, že mu nefunguje internet… jenže ono je toho víc. Krom mizerných záporáků s nulovým charismatem a pochybnou motivací tu jsou i občas podivně sestříhané akční sekvence, které jsou často navíc zbytečně dlouhé. Chemie mezi Cruisem a Atwell prakticky neexistuje a film doslova kašle na práci s emocemi a nezastavuje, aby si hrdinové i diváci mohli vychutnat a užít i ty hodně zásadní zvraty. Po nabušené pětce a šestce zkrátka Cruise s McQuarriem naservírovali sakra dobré hollywoodské řemeslo, kterému však oproti předchozím dílům občas dost často dochází pára a nedovede nabídnout žádnou vyloženě zapamatování hodnou scénu. Ale bohužel spolu s tím i skutečně pitomý příběh, po kterém se trochu bojím toho, co přijde ve velkém finále. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Asi každej z nás už někdy hledal klíče, ale šestihodinovej dvoudílnej film o tom natočil až Tom Cruise. Jasně, že u akčního blockbusteru nečekáš oscarovej scénář, ale ono to má hele taky svoje hranice. Po každý akční scéně dvacetiminutová debata, kde si všechny postavy vzájemně vysvětlujou o co tady jde, Cruise za každou druhou větou opakuje "rozumím" a ten klíč...to není jen tak obyčejnej klíč, je totiž začarovanej! Protože ať si ho dá kdokoli kamkoli a dělá s ním cokoli, tak ten klíč prostě nikdy nevypadne. Ve větru nebo v dešti, klíč stále drží. No já si hlavně držím palce, aby ho v druhým dílu vážně někdo někam strčil a byl klid, protože kromě tří akčních scén a prezentace Cruisovy fyzický zdatnosti jsem nic zásadního neviděl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mínusy: nesympatická Hayley Atwell, nad scenárom je lepšie nepremýšľať (nebudem spoilerovať, asi naozaj nemá zmysel pitvať sa v tom, tak len zovšeobecním: všetci sa hrajú na megarafinovanú zápletku a pritom sú tu momenty, ktoré ako keby písal puberťák), nudný ponorkový úvod a je to zbytočne dlhé. No a tým by sme s mínusmi končili. Nechcem tvrdiť, že je to film roka. To naozaj nie. Ale je nadupaný aj mimo akčných scén, výprava je skvelá, má to plno zábavných nápadov (putá), kamera je božská (tisíce žltých sviec, oranžová púštna búrka, zelený plyn), medzi postavami je dobrá a zábavná interakcia (fakt si myslím, že by nebolo od veci minimálne v jednej z budúcich častí spraviť ústrednou postavou Benjiho), Shea Whigham si užíval každú svoju scénu (vďaka čomu mi vôbec nevadilo, že pravdepodobne patrí k najnerozhodnejším agentom kinematografie) a páči sa mi, že tvorcovia brali do úvahy minulosť série (podstatnú rolu tu nehrá nikto menší, než Henry Czerny alias Kittridge z jednotky!). Jasné, všetky tie reči naokolo o tom, že teraz hrdinovia ale že skutočne stoja proti nebezpečenstvu, aké ich môže nadobro zničiť a ideálne aj celý svet a prípadne priľahlý vesmír, sú istým spôsobom smiešne, ale takéto hlášky k podobným filmom skrátka patria, málokto si ich vie odpustiť a vlastne aj divák ich, azda, očakáva (a bol by sklamaný, ak by sa nedočkal). Akčným sekvenciám dominuje autonaháňačka (kruháč) a samozrejme šialený zoskok a nekonečné finále vo vlaku, ale mne sa páčila aj intímna akcia v sakra úzkej uličke. Esai Morales mi ako hlavný záporák pripadal v rámci možností charizmatický a jokerovská Pom Klementieffová bola taká beštiálna, že som si okamžite pomyslel: toto ak uvidia vo Warner Bros. a naďalej nás budú v úlohe Harley Quinn otravovať s príšerne nevhodnou Margot Robbie a okamžite ju nepreobsadia Pom Klementieffovou, sami pod sebou si pília konár). A ešte by som Tomovi rád poradil (lebo tieto riadky určite číta), že ak sa chce niekam posunúť, mal by siahnuť po režisérovi Garthovi Evansovi. Cinemax TN 2023 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • Kaskadérske skúšky sa vykonali v marci 2020 v Surrey v Anglicku, tesne pred zavedením lockdownu. (Arsenal83)
  • Úvodné titulky sa objavia až po 28 minútach filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama