Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý historický snímek od Netflixu s pomalým tempem. Docela jsem v tom cítil westernový nádech. Film se odehrává v roce 1934, kdy je řádění Bonnie a Clyde na absolutním vrcholu. Nikdo si s nimi neví rady, a tak texaská guvernérka dá dohromady dva bývalé rangery, aby je dostali. Ti toho sice mají hodně za sebou, ale už nejsou nejmladší a dost často si to připomínají. Tento lov není jednoduchý, ale dřív nebo později musel skončit. Je rozhodně zajímavé, se na toto téma podívat z druhého úhlu. Kevin Costner a Woody Harrelson jsou skvělí a pro tyhle role se určitě hodí. "Ruce vzhůru!" ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušné dobové reálie a veľa zaujímavých informácií zo života dvoch chlapíkov, ktorí zúčtovali s Bonne a Clyde. A k tomu herecký koncert dvoch hercov, ktorí sa v tomto žánri cítia ako ryba vo vode. To sú tie najsilnejšie karty, s ktorými snímok narába. Avšak na druhú stranu, no neviem... K. Costner sa mi na úlohu Franka Hamera zdal predsa len už dosť starý, to isté platí aj pre stvárnenie Gaulta. Príbeh síce zaujímavý a s postupnou gradáciou napätia, no aj tak sa nevyhol pár miestam, kde tempo upadlo a kde nastúpila mierna nuda. Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Od režiséra Zakladatele a Zachraňte pana Bankse přichází... krimi drama ze staré školy o honu na Bonnie a Clyda? Spíš vyžehlená nuda bez tempa a napětí, kde dialogy nedosahují zdaleka takové kvality, aby to na nich mohlo stát, a herci jsou tím jediným důvodem, proč jsem u toho vydržel až do konce. Tahle rána šla hodně mimo. 5/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klasické vyprávění, podmanivá vizuální stránka a přesné herecké výkony. Pupkatý Costner je za nekompromisního drsňáka a Harrelson dodává potřebný lidský rozměr, kde jeho historka těsně před koncem zafunguje mnohem více než závěrečná děrovačka Bonnie a Clydea. Hancock sem dokonce propašoval i rýpnutí do současného stavu věcí, že dav a média si pak zaslouží pouze pohrdání. Pomalejší tempo s důrazem na vykreslení charakterů funguje náramně a Newmanova hudba zahraje na nostalgickou notu. Takové filmy v kinech chybí jako maso ve vegetariánském burgeru. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde uchopení z druhého konce než proslulý Pennův snímek. Asi nejzajímavější součástkou této perspektivy je filmem zprostředované mediální šílenství, které se na počátku 30. let rozpoutalo - a dnešní odraz má v dnešní "true crime" fascinaci (nejvíc pak v módní obsesi masovými vrahy). Kde ale Highwaymen pokulhávají za šedesátkovou klasikou, je chabý scénář. Film je patrně věrnější skutečným událostem, je velmi slušně nasnímaný a skvěle obsazený, jenže ani Harrelson s Costnerem nezakryjí, že vlastně není, co hrát. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 12. února do 10. dubna 2018 ve městech New Orleans a Shreveport v Louisianě (USA). (BMW12)
  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)
  • The Highwaymen je na základě skutečných událostí a zaměřuje se na dopadení zločinců Bonnie Parkera a Clydea Barrowa, kteří byli v letech 1931 až 1934 označeni za nepřátele veřejnosti. Oba dva zemřeli při policejní akci 23. května 1934. Na jejich pohřby přišlo dohromady 35 000 lidí. (MATADOR)

Reklama

Reklama