Reklama

Reklama

Takoví normální zabijáci

  • USA Natural Born Killers (více)
Trailer 2
USA, 1994, 118 min (Director's Cut: 122 min, Alternativní 114 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Woody Harrelson a Juliette Lewisová jsou dva mladí sérioví vrazi, kteří se stali miláčky bulváru díky senzacechtivým médiím v čele s Robertem Downeym Jr. Tisk informuje o vražedném řádění manželů, které si vyžádalo 52 životů... Režisér Oliver Stone namířil příběh milenecké dvojice amorálních zabijáků, kteří milují vraždění stejně jako jeden druhého, proti soudobé pop-kultuře, fascinované jakýmkoliv projevem zla. Autorem námětu tohoto kriminální dramatu je Quentin Tarantino. Inspirací pro brilantně šokující snímek Takoví normální zabijáci byla divácká obliba reportáží a rozhovorů s masovými vrahy, z nichž se působením televizního média staly slavné a někdy i oblíbené osobnosti. V tomto prostředí paradoxně sláva podněcuje touhu po krvi, bulvární novináři stoupají stále výš a celému národu připadají vraždy zábavné. Zatímco Tarantino ve svých vlastních filmech tyto jevy rád provokativně paroduje, Stone se pokouší o krutě angažovanou a zároveň atraktivní výpověď o iracionalitě násilí v moderním světě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (634)

genetique 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Stone sa do štýlu a lá Tarantino absolútne nehodí a nechápem, že si Quentin vybral, alebo teda súhlasil práve s ním, zvladol to na jednotku. Príbeh neobhraný, totálne zhúlený a rozorvaný, bez servítiek, hlavní hrdinovia sú tak rozpoltené osobnosti, že v priebehu filmu sa mi často menil názor na ich správanie a v závere by som nepohrdol ani jedným štýlom ukončenia. Réžo si vybral kvázi happyend, no každý to tu určite vidí inak. Proste takí normálne nenormálny film tu ešte nebol-nebude! 75%. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Parádní Tarantinův scénář, fanatický výkony Woodyho a Toma Lee Jonese, Dokonalej střh a režie. Stylová jízda která nemá jediný hluchý místo a na kterou se můžu koukat pořád dokola. DVD navíc obsahuje spoustu vystřiženejch scén, který podle Stonea brzdily tempo filmu a proto je nakonec do finální verze neumístil. To je ovšem škoda, protože např. brutální masakr během soudního přelíčení je fakt povedenej. Mezi bonusama je i alternativní zakončení filmu. Jediná věc co mi na jinak nabitym DVD trochu chybí je českej dabing. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Vážím si Stoneho PLATOONU, ale tohle mi nesedlo (ani po druhém zhlédnutí). Úvodní titulky i záběry noir jsou skvělé. Všechny ostatní složky jsou nekorunovaná vykrádačská slátanina bez většího významu. Nikam nesměřující přílišné násilí (nemá takový význam jako u Tarantina). Špatný odraz road-movie Pravdivé romance zběsilého střihu. Prázdný děj, žádné emoce, napětí ani vzpomínkové záběry. Tommy Lee Jones nejlepší na place. Olivere, alespoň, kdybys ten scénář Tarantinovi ukradl, a ani jeho vyhlášený námět ti nepomůže. V tomhle žánru je Tarantino nedostižný a daleko, daleko lepší. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Prostředí 3/10/// +Woody Harrelson, občas mě některé scény zaujali -hrozná kamera, střih, hudba mi nesedla/// Tady někdo při natáčení nebyl při smyslech a nebo totálně přišel o rozum. Onoho tvůrce neomlouvá ani to že se jmenuje Oliver Stone a ani tvrzení že film snese všechno. A i kdyby to byla pravda, tak divák rozhodně všechno nesnese. Je to divné, zhulené, nesourodé, hodně zmatečné a taky pořádně ujeté a krvavé. Navíc zbytečně dlouhé./// Celkem 27%/// ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Podle mého trochu nepochopený film. Srovnávaný s tarantinovkami, přestože nejde o "pravdivou romanci" ale o zběsilou satiru na současný mediální prostor. Za mořem odmítaný jako oslava násilí, a přitom zjevně agituje za "vyhnání démonů" a harmonickou rodinu. Líbí se mi, že Stone použil tak zběsilé vyjadřovací prostředky, jaké si téma žádá. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (61)

  • Mnohí ľudia film nebrali ako satirický pohľad na zneužívanie násilia v médiach, ale ako návod. Tak tomu bolo aj v kauze riešenej Odvolacím súdom v štáte Louisiana, ktorej sa dopustili Sarah Edmondsonová a Ben Darrus. Ako obžalovaní uviedli, 5.5. 1995 užili silnú dávku LSD a predstavovali si, že by mohli vyskúšať niektorú vraždu z filmu.
    V Mississippi zabili riaditeľa továrne na bavlnu Williama Savageho, potom sa presunuli do Louisiany, kde Sarah postrelila predavačku Patsy Byersovú, ktorá následkom zranení ochrnula. William Savage sa priatelil s právnikom a spisovateľom Johnom Grishamom, ktorý dal na súd útočníkov spolu so štúdiom a Oliverom Stoneom, avšak odsúdení boli len vrahovia. (slavo_held)
  • Trent Reznor z Nine Inch Nails byl přítomný na zkušebním promítání filmu a líbil se mu tak moc, že se sám nabídnul Stonovi, že by se chtěl podílet na soundtracku. Údajně viděl film 50krát po sobě, aby se dostal do té správné nálady pro mixování. (don corleone)
  • coca Cola dala souhlas k použití jejich reklamy s ledním medvědem ve filmu, aniž by věděli, o čem film bude. Když ho pak představenstvo společnosti vidělo, bylo pochopitelně velmi rozlícené. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama