Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Huguette 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že s tímto seriálem v televizi jsem vyrostla, takže nedovedu být objektivní, tím míň, že Véroniqie Genest mám dost ráda, nejen, že je to sympatický diblík, ale i krásná žena. A ač dabing Veroniky Gajerové tu není vysoce hodnocen, já mám její hlas u Julie ráda. Ale uznávám, že se to nedá rovnat (a ani se nedivím při tom počtu epizod) třeba s Hlavním podezřelým (Helen Mirren) a apod. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kandidát na nejangažovanější (=politicky nejkorektnější) seriál všech dob. Zvláště dcery slavné detektívky by zasloužily výletní jízdu mlýnkem na maso. Hanba mužům, kterým "emancipovaná" Lescautová vládne. Co to s těma Francouzema je? Země, která detektivnímu žánru vládla, v současnosti plodí blitky bez děje, zato s patřičným zastoupením menšin a žen. ()

Reklama

Tigran 

všechny recenze uživatele

Nejraději bych dal odpad, ale možná už ani ta jedna hvězdička není vzhledem k mé alergii k tomuto veledílu úplně objektivní. I když možná ano. Můžete mi někdo prosím (na kolenou vás všecky prosím!!) vysvětlit, co má být na tomto seriálu zajímavého a zábavného? Děj se v každém díle strašlivě táhne, dialogy jsou nudné stejně jako postavy, které jsou nezajímavé stejně jako vizuální zpracování. Tento seriál je jedním z důvodů, proč se už dlouho vyhýbám televizi. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Mám rád Francii. A tenhle seriál je maximálně francouzský po všech možných i nemožných stránkách: věrné reálie, typický humor-nehumor a už od Moulinových dob ve francouzské kriminálce nezbytný akcent na sociální otázky. Škoda jen té klesající úrovně dialogů a vyčpělosti zápletek... a toho, že v pozdějších dílech se někam poděla ta překrásná maghrebanka Zora:-) ()

Krt.Ek odpad!

všechny recenze uživatele

To je snad nejnudnější krimi seriál, co znám. Je to horší než kriminálky z Rakouska a Německa a to už je co říct. Chyba je v epizodách, které jsou zbytečně dlouhé a přitom nemají žádnou zápletku, která by byla alespoň trochu originální. Béčkové krimi od našich západních a jižních sousedů jsou na tom se zápletkou podobně, ale většinou neberou tolik prostorů na TV obrazovkách. 5% ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Modrý Renault už je vedle popelářského auta, když se řidič vrací, avšak na dalším záběru, kdy řidič běží ke dveřím, modrý Renault teprve najíždí vedle popelářského vozu. (marcel5)
  • V čase 01:07:00 má mercedes Balata (Jean-Marie Winling) přední registrační značku 666FGH78, avšak zadní 750FGF78. (marcel5)

Reklama

Reklama