Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

ivishka 

všechny recenze uživatele

No dobře.Není to příliš skvělé. Ale mě Julie(žilíí)Lescaut prostě bavila. Nyní po cca 20 letech je to tak nějak zdlouhavé,nezajímavé.Z toho také hodně dělá i délka jednoho dílu.Je to neskutečně dlouhé jak může být seriál takhle dlouhý proboha????Nedokážu uvěřit,že jsem u tolika dílů vydržela celou dobu..Když to vidím teď tak bych s klidem po 10 minutách usnula.Ve starých dílech mě spíše než děj samotný zaujme pokaždé plejáda předpotopních oděvů tehdejší francouzské módy :-D. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Další z rozsáhlých méně krvavých televizních seriálů, s energickou komisařkou v podání Véronique Genest v hlavní roli. Jednotlivé kriminální případy z každodenního života jsou možná příliš obyčejné, ale mohly by postihnout každého, třeba i mne. Cením si klidné atmosféry seriálu, kde sice o napínavé momenty není nouze, ale jsou řešeny s rozvahou. Mnohé případy zasahují i do soukromí jednotlivých členů policejního týmu a pokud ho sledujeme pravidelně, vidíme komisařčiny děti dospívat a ji samotnou stárnout, či spíše zrát. Mám moc ráda tento seriál a pokud ho televize vysílá, nenechám si ho ujít a občas narazím i na nějaký díl, který mi při předchozím uvedení unikl. Možná by prospělo kdyby byla Julii Lescautovou nadabovala místo Veroniky Gajerové Věra Galatíková. A možná, že ne, já jsem si zvykla. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vcelku to ujde, není to taková hrůza, jak někteří píšou, ale ten dabing je strašnýýýý! Veronika Gaierová by mohla svým hlasem pomalu sadisticky vraždit. To je také důvod, proč sem ten komentář vůbec píšu. Neznám hlas paní Genest, ale snad to proboha není nic tak strašného jako české ....já nevím jak to nazvat? Mečení? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejen, že Julie Lescaut měla smůlu a její možný úspěch je zabit jejím postavením v programu, ale i konkurence je veliká a ona nezvládá dotahovat kvalitou lepší díla. Kriminální seriál se sympatickou policistkou je velmi obyčejný a pro mě příliš nezajímavý, abych ho sledoval pravidelněji. Pouze občas na něj narazím při mém nedělním vstávání. ()

Krt.Ek odpad!

všechny recenze uživatele

To je snad nejnudnější krimi seriál, co znám. Je to horší než kriminálky z Rakouska a Německa a to už je co říct. Chyba je v epizodách, které jsou zbytečně dlouhé a přitom nemají žádnou zápletku, která by byla alespoň trochu originální. Béčkové krimi od našich západních a jižních sousedů jsou na tom se zápletkou podobně, ale většinou neberou tolik prostorů na TV obrazovkách. 5% ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Při konfliktu Sáry (Jennifer Lauret) se spolužáky u kavárny ve 37. minutě je při pohledu na útočníka v boční ulici starší červený vůz, který má žlutou registrační značku, ale při následném pohledu na Sáru má červené auto černo stříbrnou registrační značku a také na sloupu už není zákaz vjezdu pro 3.5t, který tam předtím byl. (marcel5)
  • V epizodě je na pohledu, který dostane komisařka Lescaut (Véronique Genest) od Sarah (Jennifer Lauret), adresa „Rue de République 20“ (tedy v překladu ulice Republiky č. 20). Když však zve komisařka o pár záběrů později na večeři svého přítele, tvrdí mu při diktování adresy, že bydlí na ulici Narcisová 43. (cundak)

Reklama

Reklama