Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (159)

Tigran 

všechny recenze uživatele

Nejraději bych dal odpad, ale možná už ani ta jedna hvězdička není vzhledem k mé alergii k tomuto veledílu úplně objektivní. I když možná ano. Můžete mi někdo prosím (na kolenou vás všecky prosím!!) vysvětlit, co má být na tomto seriálu zajímavého a zábavného? Děj se v každém díle strašlivě táhne, dialogy jsou nudné stejně jako postavy, které jsou nezajímavé stejně jako vizuální zpracování. Tento seriál je jedním z důvodů, proč se už dlouho vyhýbám televizi. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sladký francúzsky humus s kravou v hlavnej úlohe. Strašne ma iritovala ako hlavná komisárka, tak aj jej kolegovia (až na vcelku sympatického černocha, ktorý na rozdiel od ostatných černochov v tomto seriáli dopadol dobre - ostatní tu robia väčšinou smetiarov). Vlastne ma strašne iritovalo úplne všetko v tomto (pseudo?)kriminálnom seriáli. Hrozne zastaraná záležitosť, akčné scény na úrovni Matelka a zvyšok vyplnený neznesiteľnými dialógmi, nepočúvateľným slovenským dabingom s Vladom Hajdu a smiešne zápletky. Vždy, keď tento zázrak omylom zapnem v televízii, mám sto chutí vyskočiť z balkóna. Bývam na 12. poschodí. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

No dobře.Není to příliš skvělé. Ale mě Julie(žilíí)Lescaut prostě bavila. Nyní po cca 20 letech je to tak nějak zdlouhavé,nezajímavé.Z toho také hodně dělá i délka jednoho dílu.Je to neskutečně dlouhé jak může být seriál takhle dlouhý proboha????Nedokážu uvěřit,že jsem u tolika dílů vydržela celou dobu..Když to vidím teď tak bych s klidem po 10 minutách usnula.Ve starých dílech mě spíše než děj samotný zaujme pokaždé plejáda předpotopních oděvů tehdejší francouzské módy :-D. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Další z francouzských krimiseriálů, tentokrát o ženě policistce ve vedoucí funkci. Hlavním kladem seriálu je především jeho věrohodnost, způsob jak jsou vykreslené jednotlivé postavy a jejich každodenní starosti, problémy s výchovou dětí, existenční problémy to vše jako pozadí vyšetřování závažných i méně závažných případů. Podobně jako u seriálu Žena zákona nechápu to nízké hodnocení. Tento seriál snese srovnání s kterýmikoli německými nebo americkými krimiseriály a mnohé z nich právě svojí věrohodností předčí. U tohoto seriálu se prakticky nesetkáte s debilními scénami, kdy celé policejní komando napochoduje předními dveřmi a pachatel jim uteče zady. Pak následuje nesmyslná honička, při které se zničí spousta aut, spotřebuje se spousta střelného prachu a teče spousta krve. Je vidět, že lze natočit dobrou detektivku i bez těchto nelogických a zbytečně vykonstruovaných scén. Kvalitní jsou i herecké výkony pro nás většinou neznámých herců. Proto dávám 4*. ()

vecnaAmbra odpad!

všechny recenze uživatele

Práve to vysielajú od začiatku a mne sa vrátila spomienka na nekonečné nudné odpoludnia s nekonečne nudnou Lescautovou, kedy som i pri akokoľvek dlhom privretí očí po ich otvorení zistila, že Lescautová ešte stále beží. Teraz uvažujem čím mi vlastne bola taká protivná, asi mi tým rozkazovačným prejavom pripomínala nejakú učiteľku alebo čo. Samozrejme akokoľvek je Lescautová exemplárne spravodlivá, musí byť aj chápavá a nevyhýbajú sa jej "klasické" problémy v rodine a s deťmi čo mi však dojem protivne dokonalej komisárky nevyvrátilo. Dosť ma štval aj ten černoch N Guma čo proste znelo ako Guma a stačilo mi aj to meno aby ma dosť štval. Vôbec som netušila, že bolo natočených toľko sérii./ Videla som to opäť pár krát ako kulisu a znižujem na odpad, pretože Lescautovú začínam aktívne nenávidieť. Neskutočne odporná baba. Na každého ziape, komanduje, nariaďuje, neznášam aj to jej pohadzovanie vlasmi a premúdrelé zdvíhanie obočia. Vzápätí nasadí akože chápavý výraz a milý úsmev keď sa niečo deje okolo jej nudnej rodiny, alebo nejakej obete zločinu. Jej podriadení sa okolo nej plazia ako dáke prívesky. Děs bes. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Hned na začátku nemá N'Guma (Mouss Diouf) ve voze Peugeot 405 kombi vnitřní zpětné zrcátko. Na místě vraždy ale už ve voze zrcátko je. (marcel5)
  • Při konfliktu Sáry (Jennifer Lauret) se spolužáky u kavárny ve 37. minutě je při pohledu na útočníka v boční ulici starší červený vůz, který má žlutou registrační značku, ale při následném pohledu na Sáru má červené auto černo stříbrnou registrační značku a také na sloupu už není zákaz vjezdu pro 3.5t, který tam předtím byl. (marcel5)
  • V jednom díle je zmiňováno, že se Mike Tyson účastnil OH v Atlantě. To ve skutečnosti není pravda. (Dawid199)

Reklama

Reklama