Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller s komorními hororovými prvky, výtečný rovněž po trikové stránce, s jednoduchým námětem, nekomplikovaným dějem, okořeněným navíc i milostnou zápletkou, ale jen s průměrným scénářem ..Přednosti filmu jsou ale jinde, a to především ve skvělých hereckých výkonech Jacka Nicholsona (převážně v první polovině filmu, a daří se mu více v civilnějších polobách než v honičkách a v závěrečném "vlčím" souboji), krásné Michelle Pfeifferové a slizkého padoucha Stewarta Swintona, kteří tento film pozvedli na lepší průměr..Kdyby tam nebyli, tak by to byl sotva průměrný film B-čkové produkce.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi vyhra bylo obsazeni Nicholsona, on jako vlk vcelku i vypada, navic opet hraje paradne a hlavne je perfektne charismatickej, jak s maskou, tak bez ni. Pfeiffer je tu sice vicemene zbytecna, ale slusi ji to. Jinak pribeh mi prisel, ze neni pojatej jako typickej horor, i kdyz tu samozrejme par strasidelnejsich scen je, ale spis je to takovy drama o jednom chlapkovi. Diky tomu je film sice zbytecne dlouhej a nejaky ty sceny z nakladatelstvi by sli vykopnout, ale diky zrucny Nicholsovo rezii a paradnimu Nicholsonovi se jedna o docela atmosferickej film. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Filmové devadesátky pohřbily monstra ze sedmdesátek (Vetřelec, Michael Myers - ty pak i vzkřísily) a osmdesátek (Jason, Freddy) a oprášily klasická monstra v áčkovém a umělecky ambicioznějším balení pro dospělejší diváky (Dracula, Frankenstein, Vlk). Vlk není ani nemá být děsivý horor a boduje animálností stárnoucího Nicholsona, sexapealem Pfeiffer a Spaderovým hajzlíkovstvím. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson opět trochu jinak, ale jako vždy skvělý. VLK vlastně není úplně typický horor, ale určité prvky tohoto žánru v sobě ukrývá. A stejně tak romantiky, mystiky a určité originality, to především. Podmanivá Morriconeho hudba dodává ten správný říz, Spader je slizký záporák a noční scény vypadají díky svícení fantasticky. Já na tento kousek nedám nikdy dopustit. Můžu tedy dát jiné hodnocení? Navíc, když ve filmu hraje můj mimořádně oblíbený herec? ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Vybrala jsem si tento film už kvůli obsazení, dva moji oblíbení herci najednou, to už bude nářez! Zaujala mě povaha Willa, jak bral naprosto flegmaticky přeložení do Evropy, od té doby co ho pokousal pes, začaly se mu zlepšovat smysly, tahle změna byla ve filmu velmi dobře pojata. Začátek je seznamovací a také se objevují problémy, nejen že jeho zástupce je zvolen na jeho místo, ale ještě zjistí, že má poměr s jeho ženou. Do toho se Will seznámí s Laurou, která ho zaujme - zároveň dcera jeho šéfa. To jsou paradoxy života... svět je malej a tady tomu není jinak. Velice se mi líbily záběry kamerou, Nicholson se na roli opravdu hodil, jeho ostražitý běh už nevypadal jako lidský a takovéhle detaily provází celý film. Také jsem ráda, že jsem si mohla vychutnat jeho hlas v původním znění. Je pozoruhodný, jak jen oční čočky člověka tak moc změní, Nicholson se do role vžil a tudíž hrál přesvědčivě chlapa v práci a bravurně měnícího se vlka. Přitom se sám cítí líp než kdykoli předtím. Co mě šokovalo, s jakým klidem bere Michelle Pfeiffer tuto záležitost, dokud tomu neuvěří na vlastní oči. Podle mého názoru je film tak akorát napínavý na vybrané téma a na dobu tvorby snímku. K celému dílu tu vyniká odpovídající hudba, která zapadá do pochmurného prostředí. Poslední scéna je velmi napínavá a děsivá a konec? Geniální. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Jack Nicholson prosazoval se svým kamarádem scénáristou Jimem Harrisonem, aby byl tento film natočen, celých 12 let. (HappySmile)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Lancaster, Culver City (Kalifornia, USA), New Yorku, Hyde Parku (New York, USA) a Roxbury (Vermont, USA). Obdobie natáčania: 7. apríl - 28. júl 1993. (Arsenal83)
  • Ve filmu je několikrát špatně ukázán měsíc. Vlk pokouše Willa (Jack Nicholson) přesně na úplněk, za pár dní na to ale vidíme měsíc ve fázi dorůstání a poté hned měsíc, který couvá, aniž by prvně byl další úplněk. (TaNya_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno